Beleidsmedewerker Engagement Erasmus School of Economics

Beleidsmedewerker Engagement Erasmus School of Economics

Geplaatst Deadline Locatie
26 mei 14 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij de pragmatische en strategische beleidsmedewerker die samen met de Director of Engagement van Erasmus School of Economics gaat formuleren hoe we de maatschappelijke bijdragen van ons onderwijs & onderzoek nader vorm kunnen geven en faciliteren?

De maatschappij staat de komende decennia voor een groot aantal uitdagingen op het gebied van vergrijzing, gezondheidszorg, energietransitie, sociale ongelijkheid, brede welvaart, klimaatverandering, etc. en Erasmus School of Economics wil graag proactief bijdragen aan het vinden van mogelijke oplossingen via het onderzoek en onderwijs. Erasmus School of Economics is daarom op zoek naar een hands-on beleidsmedewerker, die samen met het managementteam van de faculteit en in het bijzonder de director of engagement, beleid gaat ontwikkelen hoe de faculteit de komende jaren constructief en efficiënt maatschappelijke impact kan creëren via het onderwijs en onderzoek en hoe de faculteit de dialoog aan kan gaan met relevante partijen in de maatschappij. Daarnaast zal de beleidsmedewerker ook actief bijdragen aan de beleidsontwikkeling op het gebied van sustainability in onderzoek, onderwijs en de operationele processen van de faculteit. Je werkt daarbij samen met collega's binnen en buiten de faculteit, zoals onze andere beleidsmedewerkers, de medewerkers van relevante universitaire strategische programma's van de EUR en de bestuurssecretaris.

De functie is gesitueerd binnen het Dean's Office van de facultaire afdeling Bedrijfsvoering. Deze bestaat uit de teams Business Intelligence, Business Control, Secretarial Support Office, Human Resources, Communicatie en Marketing en Dean's office. Je rapporteert aan het hoofd Dean's Office/bestuurssecretaris en daarnaast krijg je inhoudelijke opdrachten krijg je van de director of engagement en andere leden van het managementteam. De functie is nieuw en geeft jou daarom veel vrijheid om de functie zelf in te richten.

Je takenpakket omvat onder meer de verdere ontwikkeling en implementatie van de facultaire strategie op het gebied van engagement. Ook het vormgeven, faciliteren en zichtbaar maken van de maatschappelijke impact van het onderzoek en onderwijs van Erasmus School of Economics hoort bij je takenpakket, evenals het ontwikkelen en implementeren van beleid op het gebied van sustainability. Daarnaast ben je betrokken bij het verder ontwikkelen van publiek-private samenwerking en het versterken van de samenwerking met de facultaire BV's. Voorbeelden van onderwerpen waar je mee te maken gaat krijgen zijn onder meer life-long learning, verbinding met en bijdrage aan maatschappelijke issues in de stad Rotterdam, SDG's, betrokkenheid van onze alumni en externe belanghebbenden. Je zorgt daarbij voor de verdere uitwerking en opvolging van bestaande initiatieven, het opstellen en bewaken van tijdslijnen en betrekken van de juiste mensen, maar signaleert ook proactief kansen voor nieuwe initiatieven en noodzaak tot aanpassing bestaand beleid binnen jouw domeinen.

Functie-omschrijving
  • Je gaat vorm en inhoud geven aan en stimuleert de ontwikkeling van het strategisch beleid op het gebied van maatschappelijke impact en sustainability, binnen de faculteit, zowel structureel als ad hoc in reactie op actuele interne en/of externe ontwikkelingen;
  • Je adviseert de director of engagement en andere betrokkenen van de faculteit op het gebied van maatschappelijke impact en engagement;
  • Je draagt bij aan en bevordert de uitvoering van het vastgestelde beleid binnen de faculteit;
  • Je bent als projectsecretaris verantwoordelijk voor projecten of je neemt hieraan deel (faculteitbreed en domeinoverkoepelend);
  • Je ondersteunt inhoudelijk en beleidsmatig de director of engagement en waar relevant de andere leden van het managementteam;
  • Je stemt beleid af met verschillende belanghebbenden binnen de faculteit, universiteit en eventuele derden en ondersteunt de director of engagement in het opbouwen en onderhouden van het relevante netwerk;
  • Je coördineert, ondersteunt en voert evaluatieprocessen uit binnen de faculteit en je doet aanbevelingen aan het management op grond van de uitkomsten van de evaluaties.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je beschikt over:
  • Minimaal universitair denkniveau middels een afgeronde universitaire opleiding of aantoonbare werkervaring op universitair niveau;
  • Minimaal 3 jaar ervaring in een gelijkwaardige functie, waarbij ervaring in de (semi) publieke sector, bijvoorbeeld in een kennisinstelling, strekt tot aanbeveling;
  • Voldoende abstraherend vermogen, een helicopterview;
  • Goede communicatieve en sociale vaardigheden en uitstekende beheersing van de Nederlandse (C1) en Engelse taal (C1);
Je bent:
  • Analytisch, organisatorisch en planmatig sterk;
  • Een goede tekstschrijver en hebt daar plezier in;
  • In staat om problemen en relevante ontwikkelingen te signaleren en van oplossingsrichtingen te voorzien;
  • Resultaatgericht, initiatiefrijk en standvastig;
  • Energiek en je hebt plezier in het tegelijkertijd werken aan diverse dossiers;
  • Sociaalvaardig en verbindend;
  • In staat om zelfstandig te werken en tegelijkertijd een teamplayer;
  • Bestuurlijk en organisatorisch sensitief en je hebt veel oog voor je omgeving;
  • Sterk in het pragmatisch adviseren en ondersteunen bij beleidsontwikkeling;
  • Vaardig in het vertalen van beleidsvoorstellen tot concrete acties.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is 01-SEP-2023, en de functie heeft als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij de Erasmus School of Economics (ESE). De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.974 en € 5.439 bruto per maand (Schaal 11), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek - onze missie luidt dan ook 'Creating positive societal impact'. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Erasmus School of Economics

Erasmus School of Economics is een toonaangevend centrum voor wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Als internationaal erkende instelling levert Erasmus School of Economics een wetenschappelijke bijdrage aan toekomstige economische ontwikkelingen en aan de beantwoording van vraagstukken van overheids- en ondernemingsbeleid.

www.eur.nl/ese

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • 32—40 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • Universitair
  • 3622

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you