Informatiemanager (0,8-1fte)

Informatiemanager (0,8-1fte)

Geplaatst Deadline Locatie
26 mei 30 jun Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor onze faculteit Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) zijn we op zoek naar een informatiemanager met een passie voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.

Functieomschrijving

Recentelijk heeft de faculteit Erasmus School of Social and Behavioural Science haar strategie voor de komende jaren gepubliceerd. Onder de noemer van “Meeting the future society” zet de faculteit Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) in op het leveren van een zo groot mogelijke positieve impact op de samenleving door (1) het uitbouwen van multidisciplinaire samenwerking, (2) het verbinden van wetenschappelijke excellentie en maatschappelijke impact (3) versterken van diversiteit en (4) vergroten van aantrekkelijkheid voor (internationale) staf en studenten. Voor onze faculteit zijn we op zoek naar een Informatiemanager.

Als informatiemanager ben je verantwoordelijk voor:

  • Het inrichten van de informatiesystemen en hoofdprocessen van de organisatie, zodat deze optimaal aansluiten op de wensen vanuit het primaire proces (onderwijs en onderzoek) en de bedrijfsvoering.
  • Sturen op de inzichten en verworvenheden die zijn opgedaan binnen de Erasmus Data Competence Hub (DCH).
  • Ontwikkelen van informatiediensten zodanig dat die het bestuur vervolgens in staat stellen besluiten te nemen en beleid te ontwikkelen.
  • Aansturen en toezicht houden op projecten, waaronder in overeenstemming met de AVG te werken, studeren en onderzoeken.
  • Het bewaken van kwaliteit van IT diensten, waaronder de IT-werkplek en de doorontwikkeling hiervan.
  • Het opstellen en bewaken van beveiligings-, continuïteits- en compliance-plannen.
  • Coördinatie van het team IM&BI, waar ook de privacy officer en de business intelligence officer deel van uitmaken. Ook stuur je de met een andere faculteit gedeelde IT demand manager aan.

Op bestuurlijk niveau ben je gesprekspartner binnen de faculteit. Binnen de EUR omgeving werk je nauw samen met de domein Informatiemanagers Onderwijs, Onderzoek en Bedrijfsvoering van het CIO Office en de informatiemanagers van de andere faculteiten. Je zorgt voor een goede aansluiting van de facultaire plannen en projecten op de universitaire agenda.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Jij herkent je in het volgende profiel:

  • Afgeronde relevante WO masteropleiding;
  • Vier jaar relevante werkervaring, bij voorkeur in het hoger onderwijs;
  • Ervaring met leidinggeven aan professionals;
  • Vakkennis t.a.v. informatiemanagement, architectuur, business intelligence en de AVG;
  • Oog voor innovatie en inzicht wat er kan met nieuwe technologie;
  • Je hebt een passie voor onderwijs, onderzoek en innovatie;
  • Je hebt ervaring in het opstellen van, en uitvoering geven aan strategische beleidsplannen.
  • Je bent enthousiast, een gedreven professional en weet mensen met elkaar te verbinden.
  • Je bent in staat stevig en doortastend op te treden.
  • Je bent organisatiesensitief en werkt graag in een complexe bestuurlijke omgeving.
  • Je werkt graag samen met collega’s binnen en buiten de faculteit aan het behalen van resultaten.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (minimaal C1 Common European Framework)

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De omvang van de functie bedraagt 0,8 -1 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 4.814,- en € 6.181,- bruto per maand (schaal 12), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Erasmus School of Social en Behavioural Sciences

Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) is onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam, in een stad die bruist van energie, ondernemerschap en culturele diversiteit. De faculteit streeft naar een zo groot mogelijke positieve impact op mens en samenleving. We investeren in onderzoekthema’s en onderwijsprogramma’s die gericht zijn op toekomstige maatschappelijke uitdagingen.

Onze faculteit bestaat uit een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines en onderwijsprogramma’s. Deze diversiteit uit zich ook in onze staf en studenten. De aan onze faculteit gelieerde onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT voeren veel opdrachten uit in zowel de publieke als private sector. In totaal volgen meer dan 4000 studenten een van onze zes bachelorsprogramma’s of het Liberal Arts & Sciences programma aan Erasmus University College. Daarnaast bieden we circa dertig verschillende (pre)masterprogramma’s aan waar elk jaar meer dan 1500 masterstudenten zich voor inschrijven.

Bij ESSB staat interdisciplinair, impactvol en internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel maar is ook stevig geworteld in Rotterdam. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald.

In totaal werken bijna 600 medewerkers mee aan onze facultaire onderwijs-, onderzoek- en impactactiviteiten en dragen zo bij aan onze strategie Meeting the Future Society. Ons werk doen wij grotendeels vanuit de Woudestein campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Specificaties

  • IT
  • 32—40 uur per week
  • €4814—€6181 per maand
  • Universitair
  • ESSB/28042023/FACB

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you