Communicatieadviseur (0,8-1,0 fte)

Communicatieadviseur (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
29 mei 11 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een resultaatgerichte communicatieprofessional met sterke adviesvaardigheden? En heb je affiniteit met IT? Bekijk dan deze vacature.

Functieomschrijving

Ben jij een resultaatgerichte communicatieprofessional met sterke adviesvaardigheden en ervaring met verandercommunicatie? De directie Communicatie van de Universiteit Utrecht zoekt een communicatieadviseur voor 32 tot 40 uur per week. In deze functie vind je volop afwisseling en uitdaging.

Je gaat aan de slag in het team Communicatie. In dit team zetten zo’n 25 communicatieadviseurs en -medewerkers zich in voor verschillende beleidsthema’s, directies en strategische programma’s. Voor jou ligt de nadruk op projecten en ontwikkelingen bij de directie Information and Technology Services (ITS). ITS heeft een ambitieus domeinplan gemaakt en staat voor een uitdagende veranderopgave. 

Jouw werkzaamheden:
  • Je adviseert en begeleidt het MT, leidinggevenden, programma- en projectmanagers bij hun communicatievraagstukken en het goed vervullen van hun communicatierol.
  • Je adviseert over strategie en aanpak en zorgt voor doeltreffende communicatie.
  • Je draagt bij aan effectieve interne communicatie en verandercommunicatie binnen ITS  en met medewerkers en studenten die de diensten van ITS gebruiken.
  • Je verzorgt crisiscommunicatie en de woordvoering tijdens IT-securityincidenten of grootschalige IT-storingen. Waar nodig werk je nauw samen met de woordvoerders van de universiteit. Daarnaast heb je een rol in het universitaire crisiscommunicatieteam (CCT). Je bent bij voorkeur stevig genoeg om incidenteel het crisiscommunicatieteam te leiden (dit is een pre, geen vereiste).
  • Je ontwikkelt communicatiemiddelen, schrijft en redigeert teksten voor verschillende doelgroepen (van nieuwsberichten, blogs tot beleidsstukken) en organiseert bijeenkomsten.
  • Je draagt bij aan de ontwikkeling van de communicatiemedewerker die zich bezighoudt met IT-thema’s. Samen zorgen jullie voor de juiste inzet en verdeling van werkzaamheden.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Jouw profiel:
  • Je bent een stevige sparringpartner voor het MT, leidinggevenden en projectleiders, hebt strategisch inzicht en combineert goede adviesvaardigheden met een hands on aanpak.
  • Je hebt een opleiding op hbo-/wo-niveau, gericht op communicatie, en minimaal drie tot vijf jaar relevante werkervaring.
  • Je werkt zelfstandig, neemt verantwoordelijkheid en je bent initiatiefrijk en doortastend.
  • Je hebt affiniteit met IT, onderwijs en onderzoek en bij voorkeur ervaring met communicatie rond complexe (IT-)projecten.
  • Je bent breed inzetbaar en vindt het prima dat de onderwerpen en projecten waarvoor je wordt ingezet in de loop der tijd mogelijk veranderen (breder dan IT-thema’s).
  • Je bent gericht op verbinden en samenwerken, schakelt gemakkelijk met verschillende spelers op diverse niveaus en beschikt over veel inlevingsvermogen en (organisatie-)sensitiviteit.
  • Je weet hoe je een advies kwalitatief én kwantitatief onderbouwt en benut data voor effectmeting en het aanscherpen van jouw aanpakken  
  • Je hebt een heldere, bondige, energieke schrijfstijl en je spreekt en schrijft uitstekend Engels.
  • Ervaring met het werken in een complexe en/of politieke organisatie is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8-1,0 fte) voor de duur van een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.974,- en maximaal € 5.439,- (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden, sport en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

 

Werkgever

Sharing science, shaping tomorrow. Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. Om een indruk te krijgen van onze universiteit kun je de Utrecht University Campus Tour bekijken.


De Directie Communicatie ondersteunt het College van Bestuur en de faculteiten en diensten bij het ontwikkelen en implementeren van beleid rondom communicatie en onderwijsmarketing van de universiteit. Strategie, beleid en uitvoering komen samen. De directie voert de regie over het communicatie- en marketingbeleid van de universiteit en stelt dit in nauwe samenwerking met de faculteiten periodiek bij. Daarnaast ontwikkelt de directie Communicatie nieuwe initiatieven op universitair en facultair niveau.  De directie Communicatie maakt onderdeel uit van de Universitaire Bestuursdienst en bestaat uit vier teams.

Jij gaat werken voor het team Communicatie. In dit team helpen we elkaar en gebruiken we elkaars expertise om goed werk te leveren. Vanuit het communicatieteam ga jij vooral aan de slag voor de directie Information and Technology Services (ITS). Op termijn kan je, vanuit het team Communicatie, ook worden ingezet voor andere onderdelen/projecten van de universiteit.

De directie ITS bestaat uit veertien multidisciplinaire afdelingen waarbinnen beheer- en innovatiespecialisten samenwerken. Uitgangspunten hierbij zijn: klantgericht werken, gericht op de betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening. Maar ook: investeren in innovatie en eigentijdse technologie. Daarbij staat veiligheid van de UU-data hoog in het vaandel. ITS is verantwoordelijk voor de centrale IT-dienstverlening van de hele universiteit. Ongeveer 8.000 interne medewerkers en 35.000 studenten nemen diensten van ITS af. Wil je meer weten over ITS? Bekijk dan de werken bij Information and Technology Services.

Specificaties

  • IT; Marketing en communicatie
  • 32—40 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • HBO
  • 1210451

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you