Postdoc Digitale gezondheid & Mentaal Welzijn (0,8 tot 1,0 fte)

Postdoc Digitale gezondheid & Mentaal Welzijn (0,8 tot 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
30 mei 19 jun Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

“Hoe kan nieuwe digitale gezondheidstechnologie bijdragen aan een betere mentale gezondheid?” We zijn op zoek naar een enthousiaste collega die ons gaat helpen met het beantwoorden van deze vraag. 

 

De komende jaren zullen digitale hulpmiddelen en interventies een steeds belangrijkere rol gaan spelen bij het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van mensen. We verwachten dat in de nabije toekomst het gebruik van dergelijke tools om te werken aan het eigen mentale welzijn heel gewoon zal zijn, en dat nieuwe digitale vormen van zorg (eHealth, mHealth en andere technologieën) ruimschoots beschikbaar zullen zijn. Om deze visie te realiseren is echter nog veel onderzoek nodig, waarbij verschillende disciplines bij elkaar gebracht moeten worden, en nauwe samenwerking tussen wetenschap en praktijk nodig is.


Om dit te bewerkstelligen heeft Tilburg University een universiteitsbrede Academische Werkplaats Digitale Gezondheid & Mentaal Welzijn opgericht, met de ambitie om bij te dragen aan een betere gezondheid in de Nederlandse samenleving. Dit doen we door het onderzoeken, ontwikkelen, implementeren en evalueren van digitale gezondheidstechnologien die bijdragen aan het behouden en verbeteren van de mentale gezondheid. Vier onderzoeksthema’s zijn gedefinieerd:

  1. Data en Digitalisering: hoe kunnen data en digitalisering bijdragen aan een betere gezondheid en welke ethische, privacy en veiligheidsaspecten spelen daarbij een rol?  
  2. Preventie en (Zelf-)Monitoring: hoe kan digitale technologie bijdragen aan een gezondere leefstijl en daarmee voorkomen van ziekte?
  3. Technische Ontwikkeling en Evaluatie: hoe zorgen we voor een goede match tussen technologie en eindgebruiker en gelijke toegang tot digitale middelen voor iedereen in de samenleving? 
  4. Policy en Praktische Implementatie: welke factoren spelen een rol in een goede implementatie van digitale technologie en hoe zorgen we voor een duurzame inzet? 

 

Binnen de academische werkplaats zullen onderzoekers van alle schools van Tilburg University samenwerken met externe partners rond deze thema’s. Deze positie is een nieuwe rol gefinancierd vanuit de werkplaats. Je zult samenwerken met postdocs die ook in deze werkplaats werken en een onderdeel zijn van een grotere community van junior onderzoekers vanuit de verschillende werkplaatsen.

 

Functiebeschrijving

Als postdoc combineer je het doen van eigen wetenschappelijk onderzoek met het verbinden van wetenschap en praktijk. In afstemming met de partners en collega’s denk je mee over de samenwerkingsagenda en strategie van de Academische Werkplaats. Je hebt een rol in het opzetten, leiden en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek met en bij onze partners, je ontwikkelt je eigen onderzoeksprojecten, schrijft mee aan onderzoeksvoorstellen voor het verwerven van aanvullende fondsen en draagt bij aan bestaand of nieuw te ontwikkelen onderwijs rond digitale gezondheid en mentaal welzijn. Je zult onderdeel worden van de Tilburg School of Social and Behavioral Sciences, maar interdisciplinair samenwerken met onderzoekers van verschillende faculteiten en departementen binnen de universiteit.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die:

  • is gepromoveerd in een relevante discipline (ook kandidaten die bijna klaar zijn worden uitgenodigd om te solliciteren),
  • specifieke onderzoekservaring heeft rond minstens een van de vier genoemde thema’s,
  • bij voorkeur werkervaring heeft bij publieke of private organisaties in het werkveld,
  • aantoonbare interesse heeft in onderzoek samen met praktijkpartners,
  • goede methodologische vaardigheden heeft (kwantitatief, kwalitatief, en/of digitaal),
  • uitstekende Nederlandse en Engelse communicatieve vaardigheden heeft en goed kan samenwerken.

 

Voldoe je niet precies aan bovengenoemde criteria, maar denk je dat de functie goed bij je past en jij bij ons op je plek bent, voel je dan uitgenodigd om te solliciteren. 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met aandacht voor flexibiliteit en (persoonlijke) ontwikkeling. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei faciliteiten en regelingen om een optimale balans tussen werk en privé te behouden. Tilburg University bevordert diversiteit en inclusie; daarom voeren we een actief beleid voor inclusieve teams waar diverse talenten kunnen floreren.

Het brutosalaris varieert tussen minimaal €2.960 en maximaal €5.439 bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Onderzoeker 3 of Onderzoeker 4 en salarisschaal 10 of 11 van de CAO Nederlandse Universiteiten. Tilburg University bevordert actief gelijke en transparante salarissen tussen mannen en vrouwen door het strikt toepassen van vooraf vastgestelde parameters op basis van de ervaring van de kandidaat. Werknemers die uit het buitenland worden aangeworven kunnen in aanmerking komen voor de 30%-regeling. Dit betekent dat 30% van het salaris wordt betaald als een belastingvrije vergoeding.

De werknemer ontvangt een arbeidsovereenkomst voor de duur van 2 jaar.
U heeft recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van uw bruto jaarinkomen. Als u 40 uur per week werkt, ontvangt u 41 vakantiedagen per jaar.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University

Het motto van Tilburg University is 'Understanding Society'. Vanuit die visie doen onze ruim 1.500 medewerkers onderzoek, inspireren ze ruim 19.000 studenten van 110 nationaliteiten en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen om te leren van elkaar. Zo willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie. We zoeken de verbinding tussen de verschillende vakgebieden om oplossingen te vinden voor de grote vraagstukken waar we als samenleving mee te maken hebben. Onze studenten worden opgeleid tot verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving. Tilburg University heeft een cultuur van samenwerking en co-creatie, op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau.

Afdeling

Academische Werkplaatsen
Tilburg University kent diverse Academische Werkplaatsen. In deze werkplaatsen werken wetenschappers samen met partners uit de praktijk in co-creatie aan oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Dit gebeurt in de vorm van meerjarige partnerschappen en onderzoekstrajecten. We bundelen de kracht van de praktijk en wetenschappelijk onderzoek, om zo maatschappelijke impact te maken met nieuwe kennis en innovaties. Vier van deze werkplaatsen, waaronder Digitale Gezondheid en Mentaal Welzijn, vormen samen een geheel onder de paraplu ‘Brede Welvaart’: zij dragen allen vanuit hun eigen inhoudelijke focus bij aan nieuwe kennis en innovaties op dit gebied. In alle werkplaatsen wordt interfacultair samengewerkt: elke werkplaats heeft twee hoogleraren van twee verschillende schools als academische trekkers (in het geval van de werkplaats ‘Digitale Gezondheid en Mentaal Welzijn’ gaat het om Tilburg School of Humanities and Digital Sciences en Tilburg School of Social and Behavioral Sciences). Deze academische trekkers vormen, samen met postdocs en andere onderzoekers, een team met medewerkers van het Knowledge Transfer Office. Deze samenwerkingsvorm met externe partners en tussen faculteiten is relatief nieuw. Er is veel ruimte voor ontwikkeling. De Academische Werkplaatsen wisselen dan ook periodiek ervaringen en best practices met elkaar uit. De ambitie is om ook studenten op innovatieve wijze te betrekken, bij voorkeur door middel van challenge en case-based onderwijs, bijvoorbeeld in de vorm van studententeams. 

Specificaties

  • Postdoc
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 21641

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you