Onderzoeker ‘Aanvoer en herkomst van sediment vanuit het stroomgebied van de Rijn’ (1,0 fte)

Onderzoeker ‘Aanvoer en herkomst van sediment vanuit het stroomgebied van de Rijn’ (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
31 mei 23 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Dit onderzoek richt zich op de bepaling van de herkomstgebieden van fijn sediment dat vanuit het stroomgebied door de Rijn naar Nederland wordt getransporteerd.

Functieomschrijving

De onderzoeker richt zich op de herkomst van fijn sediment in de Rijn door middel van geochemische fingerprinting. Hiervoor worden tijdens een veldcampagne monsters verzameld van recent afgezet fijn sediment langs de Rijn en zijrivieren. De chemische samenstelling van deze monsters zal worden geanalyseerd door het laboratorium van Rijkswaterstaat. De resultaten van die analyses zullen vervolgens statistisch worden verwerkt met als doel de bijdragen van sediment vanuit de verschillende deelstroomgebieden aan de totale sedimentlast van de Rijn te bepalen.

Het project is onderdeel van het door Rijkswaterstaat gefinancierde Rivers2Morrow onderzoeksprogramma dat zich richt op de lange-termijn geomorfologische, waterbouwkundige en ecologische ontwikkeling van laagland rivieren. Het project draagt voorts bij aan het UU thema ‘Water, Climate & Future Deltas’.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken een afgestudeerde of gepromoveerde onderzoeker met een achtergrond in de fysische geografie, milieuwetenschappen of civiele techniek. De ideale collega heeft goede communicatieve vaardigheden en aantoonbare ervaring en affiniteit met sedimenttransport in rivieren, veldbemonstering, en multivariate gegevensanalyse. In het project wordt nauw samengewerkt met Rijkswaterstaat.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (1,0 fte) voor een jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt minimaal €2.960,- en maximaal € 3.557,- (schaal 10 - 10.4 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden, sport en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.


Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability.

De faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht onderzoekt de aarde: van de aardkern tot en met het aardoppervlak tot en met het menselijk (ruimte)gebruik op de aarde. Altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie. Met 3.400 studenten (BSc en MSc) en 720 medewerkers is de faculteit een sterke en uitdagende organisatie. De faculteit Geowetenschappen is georganiseerd in vier departementen: Aardwetenschappen, Sociale Geografie & Planologie, Fysische Geografie en het departement Sustainable Development.

Het team van het departement Fysische Geografie blinkt uit in onderzoek en onderwijs op BSc-, MSc- en PhD-niveau. We onderzoeken processen, patronen en dynamiek van aardse systemen van de bergen tot de zee en de interactie daartussen. Deze kennis is essentieel voor het duurzaam beheer van onze planeet en om de beschikbaarheid van hulpbronnen voor de volgende generaties te garanderen. We zijn een levendig departement met een actieve groep jonge onderzoekers en docenten. Er zijn altijd een paar gasten en studentassistenten onder ons. We organiseren een warm welkom voor elk nieuw lid.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • 36—40 uur per week
  • €2960—€3557 per maand
  • Universitair
  • 1210728

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Princetonlaan 8a, 3584 CB, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you