Promovendus IC Neonatologie in het Emma Kinderziekenhuis

Promovendus IC Neonatologie in het Emma Kinderziekenhuis

Geplaatst Deadline Locatie
2 jun 19 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij met jouw technische kennis een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van een nieuwe vorm van ademhalingsondersteuning voor te vroege pasgeborenen?

Functieomschrijving

Kinderen die te vroeg geboren zijn (dat wil zeggen tussen de 24 en 37 weken zwangerschap) hebben vaak ademhalingsondersteuning nodig omdat de longen en de aansturing van de ademhaling nog niet volledig ontwikkeld zijn. Hierbij ligt de focus erop om zo non-invasief mogelijk te ondersteunen. Nasale beademing is de meest uitgebreide modus van niet-invasieve ademhalingsondersteuning waarbij drukslagen met een bepaalde frequentie gegeven worden via een masker op de neus. Op dit moment worden deze slagen echter gegeven zonder rekening te houden met de spontane ademhaling van het kind. Om de ondersteuning beter te laten werken is het nodig om de drukslagen goed te synchroniseren met het moment dat de patiënt zelf inademt. Bestaande technieken voor deze ‘triggering’ zijn echter foutgevoelig of invasief, wat maakt dat ze weinig gebruikt worden of beschikbaar zijn.

Binnen de IC neonatologie van het Amsterdam UMC wordt al jaren onderzoek gedaan naar het niet-invasief meten van de middenrif activiteit middels transcutane elektromyografie (dEMG). Onderzoek in voorgaande promotietrajecten heeft laten zien dat deze techniek veel potentie heeft voor het monitoren van de patiënt maar ook voor het afstemmen van de ademhalingsondersteuning.

Binnen dit promotietraject ga je bijdragen aan de ontwikkeling van een dEMG gebaseerde synchronisatie module voor deze ademhalingsondersteuning.

Je wordt een drijvende kracht van een NWO gesubsidieerd project!

Het onderzoekstraject in deze PhD zal opgedeeld zijn in verschillende fases waarbij eerst aandacht gericht wordt op de software en hardware ontwikkeling. Vervolgens zal het algoritme getest worden in een testopstelling, getest worden bij gezonde vrijwilligers en uiteindelijk in een klinische studie bij patiënten op de IC Neonatologie. Het software algoritme wordt uiteindelijk geïncorporeerd in een binnen dit project ontwikkeld medisch dEMG device, dat op zijn beurt kan communiceren met een bestaande neonatale ventilator. Je zult dan ook intensief contact onderhouden met het bedrijfsleven en andere universiteiten waar mee wordt samen gewerkt binnen deze onderzoekslijn. Een uniek en veelzijdig promotietraject!

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

  • Je hebt affiniteit met het intensive care vakgebied en met name patiënt monitoring en ademhalingsondersteuning.
  • Je ziet technische problemen als een uitdaging en niet als obstakel
  • Je bent een enthousiaste teamspeler met een sociale inborst die past bij de afdeling waar je werkt met en voor zieke pasgeborenen en hun ouders.

Daarnaast bezit je de volgende vereisten en kwaliteiten:
  • Een afgeronde master, bij voorkeur in de richting van technische geneeskunde, biomedische technologie, medische informatiekunde (MIK), artificial intelligence, software engineering of aanverwante studie binnen het medisch technologie domein.
  • Affiniteit met meet- en simulatie data analyses en ontwikkelen van software hiervoor. Vaardigheden in programmeren in bijvoorbeeld Matlab, Python, C++, Java e.d. zijn een pre
  • Goede uitdrukkingsvaardigheid in woord en geschrift in het Nederlands en Engels
  • Je beschikt over uitstekende contactuele en organisatorische vaardigheden

Arbeidsvoorwaarden

  • Een contract voor de duur van 12 maanden met de mogelijkheid tot verlenging met uitzicht op een totale promotieduur van 48 maanden!
  • Een plek binnen een ervaren onderzoeksgroep die al jaren onderzoek doet naar de rol van het diafragma bij te vroege pasgeboren en die bestaat uit zowel klinisch- als technisch onderlegde onderzoekers.
  • Een unieke PhD-traject waarbij je niet alleen patiëntgebonden onderzoek kan doen in het Amsterdam UMC, maar ook samenwerkt met zowel een internationale universiteit als partners in het bedrijfsleven
  • Een vliegende start van jouw carrière in het onderzoekswerk.
  • Alle ruimte voor jouw drive om de zorg van morgen vorm te geven.
  • Werken aan grootschalig én eigen onderzoek, met gemotiveerde collega’s uit alle hoeken van de wereld.
  • Inschaling in salarisschaal 10: € 3.230 tot € 5.088 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.
  • Uitstekende bereikbaarheid met het OV en vergoeding van een groot deel van je reiskosten. Daarnaast hebben we voldoende parkeerplaatsen op locatie AMC én een goede fietsregeling.

Werkgever

Amsterdam UMC

Je maakt als onderzoeker deel uit van de respiratoire onderzoeksgroep binnen de IC neonatologie waar prof. Anton van Kaam het hoofd van is. Deze IC afdeling groeit de komende jaren tot eén van de grootsten in zijn soort van Europa en er wordt naast hoog kwalitatieve zorg, ook hoge kwaliteit onderzoek verricht. Er is een open, laagdrempelig benaderbare werksfeer. Onderzoekers binnen deze afdeling komen vanuit verschillende richtingen zoals geneeskunde, technische geneeskunde, biomedische technologie en medische informatica.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 32 uur per week
  • €3230—€5088 per maand
  • Universitair
  • 8709

Werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you