Verpleegkundig senior onderzoeker Rijnstate-HAN

Verpleegkundig senior onderzoeker Rijnstate-HAN

Geplaatst Deadline Locatie
2 jun 12 jun Arnhem

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het zorglandschap verandert. Hoe zorgen we dat de gezondheidszorg toekomstbestendig blijft? Ben jij gepromoveerd binnen het domein van de gezondheidszorg en heb je een verpleegkundige achtergrond? Heb je affiniteit met onderwerpen die gericht zijn op toekomstbestendige gezondheidszorg en op welke wijze professionals en innovaties hieraan kunnen bijdragen? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

Je gaat een nieuwe functie vormgeven, waarbij je als senior onderzoeker de brug bent tussen ziekenhuis Rijnstate en het Kennis Centrum Duurzame Zorg (KCDZ) van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Je zet je actief in voor kennisontwikkeling en -deling gericht op toekomstbestendige gezondheidszorg en professionele ontwikkeling van studenten en professionals in het onderwijs en de gezondheidszorg.

  • Binnen Rijnstate en de HAN ben je medeverantwoordelijk voor de acquisitie, opzet, coördinatie en uitvoering van gezamenlijke praktijkgerichte onderzoeksprojecten die gericht zijn op ‘Het ziekenhuis van de toekomst’, waarin de inzet van technologie bij de verplaatsing van zorg een grote rol speelt. Deze taken voer je grotendeels zelfstandig uit, maar wel in samenspraak en in afstemming met het KCDZ en de Verpleegkundige Staf Raad (VSR) van Rijnstate.
  • Je bent de spin in het web van meerdere projecten; je begeleidt (junior) onderzoekers bij de methodologie, voorbereiding en uitvoering van dataverzameling en data-analyse en je hebt een begeleidende en actieve rol in de rapportage van de resultaten.
  • Je bent medeverantwoordelijk voor kennisdeling via publicaties in wetenschappelijke- en vaktijdschriften, ontwikkelt interactieve producten en werkwijzen voor kennisdeling en je verzorgt presentaties in binnen- en buitenland.
  • Je werkt aan het versterken en de doorontwikkeling van de verbinding tussen onderwijs en onderzoek binnen de Academie Gezondheid en Vitaliteit van de HAN en Rijnstate, in samenwerking met regiopartners. Ook denk je mee in de ontwikkeling en optimalisering van onderwijs, onderzoek en nieuwe werkwijzen die daarvoor nodig zijn.
  • Je legt en onderhoudt contacten met relevante partners en breidt deze in afstemming met Rijnstate en de HAN indien nodig verder uit.

Specificaties

HAN University of Applied Sciences

Functie-eisen

Voor deze functie zoeken wij een ervaren, praktijkgerichte senior onderzoeker.

  • Je hebt een verpleegkundige achtergrond en aantoonbare kennis van technologische ontwikkelingen in de zorg en/of verplaatsing van zorg.
  • Je bent gepromoveerd (en hebt een afgeronde masteropleiding) op het gebied van gezondheidswetenschappen, verplegingswetenschappen of de sociale/medische wetenschappen aangevuld met op zorg gerichte specialisaties.
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het aanvragen van subsidies en andere externe vormen van projectfinanciering en met het ontwikkelen van praktijkgerichte kennisproducten, het schrijven van publicaties en presenteren voor een wetenschappelijk en professioneel publiek.
  • Je bent een sterke verbinder en werkt graag samen met verpleegkundigen en onderzoekers binnen en buiten de organisatie.
  • Je bent creatief, communicatief zeer vaardig (zowel mondeling als schriftelijk), ondernemend, resultaatgericht en je weet onderzoek te koppelen aan relevantie voor de praktijk.
     

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: verlenging behoort tot de mogelijkheden.

Dit bieden wij jou

  • Een zelfstandige en afwisselende functie met een sterke maatschappelijke relevantie in enthousiaste en diverse teams.
  • Een interessante functie in een dynamische en informele werkomgeving.
  • Een jaarcontract, verlenging behoort tot de mogelijkheden.
  • Een aanstelling in de functie van onderzoeker, niveau 2.
  • Afhankelijk van ervaring bedraagt het bruto maandsalaris minimaal € 4.715,81 en maximaal € 6.064,86 (cao-hbo schaal 12) bij een fulltime aanstelling.
  • 8% vakantietoeslag en een 13e maand (8,3%).
  • Fijne secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een pensioenverzekering via het ABP, korting bij verschillende zorgverzekeringen en (betaald) ouderschapsverlof.
  • Een goede werk-privébalans vinden we erg belangrijk! Daarom bieden we jou per jaar ongeveer 10,5 week vrij op basis van een 40-urige werkweekvariant.
  • Alle ruimte om te bewegen! Als HAN medewerker krijg je korting bij meer dan 300 sportscholen, verspreid door heel Nederland, of kun je gratis sporten bij de HAN.
  • Jouw persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk! Werken bij de HAN betekent toegang tot een breed aanbod van trainingen en cursussen! Speciaal hiervoor hebben we een eigen HAN Academy.
  • Een werkplek en fysieke aanwezigheid binnen beide organisaties.

Werkgever

Rijnstate en HAN hebben recent een samenwerkingsovereenkomst ondertekend, waarin afspraken zijn gemaakt over structurele samenwerking op het gebied van opleiden en onderzoek. Ze gaan o.a. samen praktijkgericht onderzoek uitvoeren, en dit zo organiseren dat de resultaten direct gebruikt kunnen worden in de dagelijkse gezondheidszorg.

HAN - Kenniscentrum Duurzame Zorg
Hoe zorgen we voor een duurzame zorg de komende decennia? Vanuit het Kenniscentrum Duurzame Zorg wordt maatschappelijk verantwoord ondernemerschap gezien als een inspirerende aanpak om preventie, kwaliteit en innovatie, participatie, effectiviteit en doelmatigheid te bevorderen. Binnen het Kenniscentrum richt het lectoraat Technologie voor Gezondheid richt zich op het toekomstbestendig maken van de gezondheidszorg door aan creatieve oplossingen te werken die het functioneren, de regie en veerkracht van mensen bevorderen. Hierbij gaat bijzondere aandacht uit naar de ondersteuning van mensen in hun eigen (collectieve) leefomgeving. Wij zijn ervan overtuigd dat nieuwe technologie hierbij een cruciale rol speelt. Optimaal zelfmanagement, informele zorg, monitoring, en zorg op afstand kunnen immers niet zonder. Samen met studenten en het werkveld doen we praktijkgericht onderzoek waarbij we ons telkens afvragen: ‘wat doen wij met de technologie?’, en ‘wat doet de technologie met ons?’. Deze laatste is belangrijk, omdat technologie invloed kan hebben op wie we zijn, hoe we werken en zelfs op onze cultuur. Niet iedereen is vanzelfsprekend zo flexibel om met al die nieuwe technologie telkens mee te bewegen. Ons onderzoek laat zien dat wanneer we eindgebruikers in een vroeg stadium bij een project betrekken, uiteindelijke adoptie door de praktijk verbetert.

Rijnstate
Rijnstate wil voorop lopen in het bieden van de beste patiëntenzorg. In de toekomst van de gezondheidszorg zullen de grenzen tussen ziekenhuis en thuis vervagen. Rijnstate richt zich de komende jaren op het voorkomen (preventie), verplaatsen en vervangen van huidige ziekenhuiszorg. Door technologische ontwikkelingen en digitalisering zijn er meer mogelijkheden voor zorg op afstand. Om nu en in de toekomst hoogwaardige zorg te bieden, is verpleegkundig onderzoek essentieel. Verpleegkundig onderzoek draagt bij aan de verdere ontwikkeling van het vak én is relevant voor de verpleegkundige zorg.

Rijnstate heeft een goede basis om verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek te versterken. Als topklinisch ziekenhuis is Rijnstate een sterke partij in medisch-wetenschappelijk onderzoek. Verpleegkundig onderzoek krijgt steun van een goed bestaand onderzoeksklimaat en er liggen kansen voor interdisciplinaire studies, waarin het verpleegkundig perspectief van waarde is. Daarnaast is zeggenschap van verpleegkundigen georganiseerd onder leiding van de Verpleegkundige Staf Rijnstate (VSR). Dit draagt bij aan een heldere structuur en mogelijkheden voor inspraak en beleidsvorming ten aanzien van onderzoek en innovatie.
 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • €4715—€6064 per maand
  • Universitair
  • AT HAN 20230602

Werkgever

HAN University of Applied Sciences

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Ruitenberglaan 31, 6826 CC, Arnhem

Bekijk op Google Maps

Interesting for you