Programmamanager Onderwijsomgeving (0,8 - 1,0 fte)

Programmamanager Onderwijsomgeving (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
8 jun 30 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij de programmamanager die de brug weet te slaan tussen de verschillende stakeholders? Dan maken we graag kennis met jou.

Functieomschrijving

Het Facilitair Service Centrum (FSC) van de Universiteit Utrecht (UU) is op zoek naar een programmamanager Onderwijsomgeving. De universiteit staat voor een enorme uitdaging op het gebied van (her)huisvesting. Dit heeft grote impact op de facilitaire dienstverlening en de onderwijsomgeving.

Als programmamanager Onderwijsomgeving richt je je op het ontwikkelen van beleid, het leiden van projecten en het coördineren van het beheer van onze onderwijsomgeving. Jij hebt de kennis en expertise in huis om te zorgen voor optimale efficiëntie, gebruiksgemak en dienstverlening. Een mooie uitdaging wacht op jou!

De universiteit heeft ongeveer 50.000 vierkante meter aan onderwijsruimtes in gebruik. Dit is verdeeld over drie bruisende campussen. De Universiteit Utrecht is op dit terrein sterk in ontwikkeling. In nauwe samenwerking met faculteiten en andere directies zorg je voor vernieuwing, kwaliteitsbewaking en kostenbeheersing. Samen zorgen we voor een uitmuntende onderwijsomgeving.

Je speelt een belangrijke rol in het aanleveren van relevante sturingsinformatie. Je werkt aan de ontwikkeling van deze informatie en adviseert het management. Deze informatie is essentieel voor het nemen van toekomstige beslissingen over kwaliteit, ruimtegebruik en het afstemmen van vraag en aanbod. Je werkt vanuit de Frontoffice van het FSC. Je werkt nauw samen met projectleiders, huisvestingsadviseurs, onderwijsbeleidsadviseurs, assetmanagers en facility managers.

Wat ga je doen?
 • Je ontwikkelt en actualiseert de beheervisie en neemt de beheer-besluiten gedurende het lopende collegejaar.
 • Je ontwikkelt en vernieuwt kaders voor het beheer van en de dienstverlening in onderwijsgebouwen en -omgeving.
 • Je hebt een aanjaag- en faciliterende rol bij het vertalen van gebruikersconcepten in beheeroplossingen.
 • Je voert de planvorming uit en voert regie op de PDCA-cyclus.
 • Je stelt het vervangingsplan op en maakt de bijbehorende investeringsbegroting.
 • Je fungeert als de contactpersoon richting faculteiten voor vraagstukken rond de onderwijsomgeving.
 • Je neemt deel aan onderwijshuisvestingsprojecten en levert input voor de initiatieffasen van vastgoedprojecten.
 • Je levert de rapportages, sturingsinformatie en adviezen als onderdeel van de jaarlijkse sturing- en verantwoordingscyclus van de onderwijsgebouwen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een een echte bruggenbouwer die verbindend en klantgericht is. Je bent iemand die problemen weet te benaderen vanuit verschillende invalshoeken en vanuit de kern tot een advies komt. Je bent zelfstandig in het uitvoeren van jouw opdrachten, neemt initiatieven, hebt doorzettingsvermogen en neemt eigen verantwoordelijkheid.

Wat breng je mee?
 • Je hebt hbo- of wo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt zo’n 5 jaar werkervaring als programmanager of projectmanager.
 • Je bent analytisch sterk. Je benadert een probleem vanuit verschillende invalshoeken en komt vanuit de kern tot een advies.
 • Je bent in staat om een onafhankelijk inhoudelijk advies te geven.
 • Je deelt je expertise en brengt je visie, ideeën en adviezen kernachtig over.
 • Je bent verbindend en klantgericht.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 4.814,- en maximaal € 6.181,- (schaal 12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden, sport en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Het Facilitair Service Centrum (FSC) is één van de acht directies van de Universitaire Bestuursdienst binnen de Universiteit Utrecht. Het FSC levert servicegerichte en duurzame facilitaire dienstverlening aan de medewerkers, studenten en bezoekers van de universiteit. De behoeften vanuit het onderwijs, onderzoek en de patiëntenzorg zijn hierbij leidend. Het is een dynamische organisatie waar ongeveer driehonderd medewerkers verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de werkzaamheden en het zorgen voor een continu veilige en comfortabele werk- studie- en onderzoeksomgeving. Het FSC hecht grote waarde aan duurzaamheid in de uitvoering van de diensten en de eigen bedrijfsvoering.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 32—40 uur per week
 • €4814—€6181 per maand
 • HBO
 • 1211053

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you