Junior Docent Interdisciplinaire Sociale Wetenschap

Junior Docent Interdisciplinaire Sociale Wetenschap

Geplaatst Deadline Locatie
8 jun 25 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De opleiding Interdisciplinaire Sociale Wetenschap is per 15 augustus 2023 op zoek naar twee juniordocenten.

De opleiding Interdisciplinaire Sociale Wetenschap is een snel groeiende en vernieuwende opleiding. Binnen deze opleiding leren studenten de inzichten en onderzoeksbenaderingen uit vijf sociaal wetenschappelijke disciplines te integreren: Politicologie, Psychologie, Geografie, Antropologie en Sociologie. Het doel van de opleiding is studenten toe te rusten om zelfstandig complexe maatschappelijke vraagstukken te analyseren, maar ook oplossingsrichtingen te ontwikkelen. Hiertoe kent de opleiding naast de leerlijnen interdisciplinariteit en methoden ook een leerlijn transdisciplinariteit. Binnen deze laatste leerlijn wordt op innovatieve wijze samengewerkt met maatschappelijke partners. ISW is een koploper op het gebied van onderwijsvernieuwing.

Wat ga je doen?
Als junior docent (D4) ISW ben je breed inzetbaar in het onderwijs in het eerste en tweede jaar van de opleiding. Je zult werkgroepen Academische Vaardigheden geven en tutor worden van een groep eerstejaars. Je geeft het werkgroeponderwijs van enkele inhoudelijke vakken zoals Cultuur en Context of Mens en maatschappij, maar ook methodenonderwijs, bijvoorbeeld in Onderzoeksmethoden 3; Verdieping Kwantitatieve Technieken. Interdisciplinaire Sociale Wetenschap zet sterk in op het ontwikkelen van het probleemoplossend vermogen van studenten. Je zult hen ook begeleiden bij hun werk voor externe opdrachtgevers. Een deel van het onderwijs in het tweede jaar wordt in het Engels aangeboden.

Je zult je met name bezighouden met:
  • het geven van werkcolleges aan eerste en tweedejaars studenten;
  • het begeleiden van studenten bij onderzoeksopdrachten;
  • het verzorgen en corrigeren van toetsing;
  • het assisteren bij het coördineren van cursussen.

Je zult hoogwaardig onderwijs verzorgen, zowel samen met andere junior docenten als in overleg met coördinatoren. Je werkt altijd onder verantwoordelijkheid van een hoofddocent van een vak.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Jouw ervaring en profiel:
  • je bent afgestudeerd in één van de constituerende disciplines van ISW (Antropologie, Geografie, Planologie, Psychologie, Sociologie of Politicologie);
  • je hebt affiniteit met interdisciplinair onderwijs en onderzoek;
  • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
  • Je hebt een redelijke mondelinge beheersing van de Engelse taal;
  • De capaciteiten om ingezet te kunnen worden in verschillende thematische en methodologische vakken in de bachelor interdisciplinaire sociale wetenschap;
  • Een specialisatie op één van onze themamodulen: gender & sexuality; conflict studies; diversiteit; gezondheid; stedelijke problematiek;
  • Ervaring met kwantitatief onderzoek/SPSS;
  • Flair om voor de klas te staan;
  • De wens om actief bij te dragen aan hoge kwaliteit van het bachelor onderwijs;
  • Een werkhouding gericht op teamwork, flexibiliteit en communicatie.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Je komt in een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega’s. Je gaat werken in een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam. Een uitgebreid ontwikkelingsprogramma om je verder te professionaliseren als docent.

We bieden je een dienstverband van 30,4 uur (0,8 fte) per week, bij voorkeur met ingang van half augustus 2023. Als Docent 4 bieden we je een vierjarig contract aan met een proeftijd van twee maanden, met binnen het contract 0,1 fte ruimte voor opleiding en ontwikkeling. Deze combinatie van het werken als docent en het volgen van scholing noemen wij het Docent Ontwikkel Programma (DOP). Gedurende je vierjarige contract volg je samen met andere docenten trainingen. Het DOP heeft als doel je arbeidsmarktpositie (inzetbaarheid en kansen) na het tijdelijke dienstverband te optimaliseren.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €2960 tot €3247 bruto per maand (salarisschaal 10) op basis van volledige werktijd (38 uur per week), exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Wat bieden we je verder
  • een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
  • een enthousiast, jong team bij een innovatieve opleiding, waar onderwijs op één staat;
  • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Werkgever

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen is de grootste onderwijs- en onderzoeksinstelling op het gebied van de maatschappij- en gedragswetenschappen in Europa. De faculteit voorziet ongeveer 9000 studenten van onderwijs in tal van bachelor- en masteropleidingen op het gebied van Politicologie, Sociologie, Antropologie, Communicatiewetenschap, Psychologie, Geografie, Planologie & Internationale Ontwikkelingsstudies en Pedagogische & Onderwijswetenschappen. De academische staf is zowel werkzaam in het onderwijs als in het onderzoek. Op de faculteit, die is gesitueerd op de Roeterseilandcampus in het centrum van Amsterdam, zijn ruim 1200 medewerkers werkzaam. De uitvoering van het onderzoek en onderwijs is in handen van diverse instituten

Deze vacature komt bij het bachelorprogramma Interdisciplinaire Sociale Wetenschap (ISW). Docenten ISW worden aangesteld bij de afdeling Geografie, Planologie en Ontwikkelingsstudies.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 30.4 uur per week
  • €2960—€3247 per maand
  • Universitair
  • 11742

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you