Junior Docent Politicologie

Junior Docent Politicologie

Geplaatst Deadline Locatie
8 jun 2 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 jul 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Politicologie is op zoek naar Nederlandstalige juniordocenten die werkgroeponderwijs en nakijkwerk verzorgen in onze tweetalige bachelor.

Wat ga je doen?
Junior docenten verzorgen eerste- en tweedejaars werkgroeponderwijs, op het gebied van academische- en methodologische vaardigheden, alsook basisthema’s in de politicologie. Junior docenten worden ingezet in verschillende vakken in het eerste en tweede jaar van de bachelor, zowel in Engelstalige als in Nederlandstalige groepen. Tevens fungeren junior docenten als mentor voor eerste- en tweedejaars studenten en assisteren zij de senior staf bij het nakijken van grote hoorcollege vakken.

Taken:
  • Nederlandstalige en Engelstalige werkgroepen verzorgen in verschillende soorten vakken in de bachelor Politicologie, met name op het gebied van academische- en onderzoeksvaardigheden;
  • Fungeren als mentor voor eerste- en tweedejaars studenten;
  • Uitvoeren van nakijkwerk van de toetsing van grote hoorcollege vakken.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je bent stressbestendig en enthousiast over het lesgeven aan een nieuwe generatie studenten. Je bent een teamspeler en kan omgaan met piekbelasting.

Verder kenmerken:
  • Een afgeronde BSc in politicologie. Een Bsc Politicologie aan de UvA is een pré. Bij een sterk profiel kan een MSc in politicologie ook volstaan. We beschouwen kandidaten met een (bijna) afgeronde promotie als overgekwalificeerd.
  • Een specialisatie in het thema bestuur en beleid is pré.
  • Kennis van onderzoeksmethoden, zowel kwalitatief als kwantitatief.
  • Interesse en bij voorkeur ervaring in lesgeven, studiebegeleiding en coaching.
  • Goede didactische, sociale en organisationele vaardigheden.
  • Brede en actuele kennis van het vakgebied Politicologie, zodat je breed inzetbaar bent in het bachelor programma.
  • Zeer goede verbale- en schriftelijke vaardigheden in het Engels en Nederlands.
  • Teamspeler, flexible, communicatief vaardig.

We hechten er belang aan dat ons team van junior docenten representatief is voor de samenstelling van onze studentenpopulatie. Daarom nodigen we in het bijzonder kandidaten uit met een ondergerepresenteerde achtergrond, bijv. op gebied van gender, etniciteit, seksualiteit, kleur of minderheidsgroepen.

Arbeidsvoorwaarden

Een stimulerende en interdisciplinaire werkomgeving, met verschillende taken en ruime gelegenheid voor individueel initiatief en ontwikkeling, in een inspirerende organisatie. Werken aan de Universiteit van Amsterdam betekent werken in een prikkelende, onafhankelijke, creatieve, innovatieve en internationale omgeving, met een open sfeer en sterkte betrokkenheid bij de maatschappij en de stad Amsterdam.

De positie beslaat een 4-jarige tijdelijke aanstelling met twee maanden proeftijd, voor 0,8 fte (30,4 uur) per week, waarbij een kleinere aanstelling mogelijk is. Binnen de aanstelling is 0,1 fte (3.8 uur per week) gewijd aan persoonlijke ontwikkeling. Het Docent Ontwikkel Programma (DOP) biedt junior docenten de kans om les te geven en tegelijk cursussen en trainingen te volgen en hen zo optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt, na beëindiging van de tijdelijke aanstelling.

Het salaris start, afhankelijk van opleidingsniveau en werkervaring op €2960, met maximaal €3703 netto per maand op fulltime basis (schaal 10.0-10.5, Collective Labour Agreement of Dutch Universities).

De startdatum is 22 augustus 2023, maar later is ook mogelijk.

De UvA biedt aantrekkelijk pakket aan van secondaire arbeidsvoorwaarden, zoals ruime vakantiedagen en een dertiende maand. Bovendien zijn er goede mogelijkheden om verder te studeren of anderzijds jezelf te ontwikkeling.

Werkgever

Faculteit der Maatschappij- & Gedragswetenschappen

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Specificaties

  • Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • max. €3703 per maand
  • Universitair
  • 11741

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Nieuwe Achtergracht 166, 1018WV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you