Arts-onderzoeker/ANIOS Gender en Benigne Gynaecologie

Arts-onderzoeker/ANIOS Gender en Benigne Gynaecologie

Geplaatst Deadline Locatie
8 jun 26 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zijn op zoek naar twee gedreven basisartsen die ons multidisciplinaire team komt versterken binnen de gynaecologische zorg, gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek!

Functieomschrijving

Onderzoeksfunctie Gender

Voor deze functie combineer je poliklinische genderzorg met onderzoek binnen de gynaecologische genderzorg.

Als ANIOS gender gynaecologie en fertiliteit werk je in een multidisciplinair team en ben je medeverantwoordelijk voor de begeleiding van patiënten met genderdysforie en vragen omtrent gynaecologische klachten, kinderwens en fertiliteitspreservatie. Je werkzaamheden bestaan uit:
  • Poliklinische zorg waaronder fertiliteit counseling voor volwassenen en jongeren, gynaecologische zorg voor transmannen en peri-operatieve zorg. De spreekuren bestaan uit counselingsgesprekken, echoscopische beoordeling, fertiliteitsonderzoeken en begeleiding in het preservatietraject.
  • Wetenschappelijk onderzoek op het gebied van gynaecologische zorg, kinderwens en fertiliteit bij transgender mannen. Het is de bedoeling om middels de huidige aanstelling een promotietraject af te ronden binnen 4 jaar.

Gynaecologische genderzorg kent een aantal relatief nieuwe aspecten van de genderzorg en brengt belangrijke onderzoeksvragen met zich mee ten aanzien van de overwegingen en effecten van transitie op besluitvorming en medische uitkomsten.

Je hebt nauw contact met de andere disciplines, zoals verpleegkundigen, analisten, embryologen, psychologen en secretaresses.

Onderzoeksfunctie VGV herstelzorg

Voor deze functie combineer je onderstaande klinische taken met wetenschappelijk onderzoek naar hersteloperaties na vrouwenbesnijdenis

Vrouwen die in het verleden besneden zijn hebben de mogelijkheid als zij dat wensen, om een hersteloperatie te ondergaan (clitorale reconstructie). Voor vrouwen met lichamelijke klachten door de besnijdenis is bekend dat deze ingreep veilig en effectief is. In de Leidraad Medische zorg voor vrouwen en meisjes met vrouwelijke genitale verminking (VGV) is het advies dan ook tot nu toe deze ingreep alleen te verrichten voor de indicatie lichamelijke klachten.

We starten in het Amsterdam UMC met een landelijk onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van deze hersteloperaties bij vrouwen die geen lichamelijke klachten ervaren, maar wel seksuologische en/of psychische problemen hebben door de besnijdenis.

Je onderzoekstaken bestaan uit:
  • Het uitvoeren en coördineren van het onderzoek, waarbij je een belangrijk aanspreekpunt bent voor de vrouwen die zich melden.
  • Contacten onderhouden met de deelnemende organisaties: Pharos, FSAN, GGD, gynaecologen.
  • Bij voldoende inzet zal dit traject mogelijk leiden tot een promotie.

Voor beide functies geldt dat je de helft van de tijd klinische taken en de andere helft van de tijd onderzoekstaken verricht.

De klinische taken bestaan uit gynaecologische peri-operatieve zorg op de gender afdeling op locatie VUmc en op de afdeling gynaecologie op locatie AMC.

Je zult in eerste instantie niet ingezet worden voor verloskunde of gynaecologie diensten maar dit kan indien mogelijk en nodig worden aangepast.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

  • Afgeronde opleiding als basisarts, en ingeschreven in het BIG-register;
  • Ervaring in de gynaecologie en/of voortplantingsgeneeskunde;
  • Aantoonbare belangstelling voor de wetenschap;
  • Sterke communicatieve vaardigheden, een flinke dosis enthousiasme, uitstekende sociale vaardigheden en bedreven in het samenwerken met verschillende disciplines en organisaties. Hierbij ben je in staat cultuursensitief te communiceren en sta je ervoor open hierin te leren.
  • Uitstekende kennis van het gesproken en geschreven Engels.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een contract voor de duur van het project.
  • Inschaling in salarisschaal 10: € 3.230 tot € 5.088 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring). Daarnaast ontvang je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz.
  • Pensioenopbouw bij het ABP, waarvan wij 70% van de premie betalen.
  • Vergoeding van 75% van je OV-reiskosten. Kom je liever op de fiets? Dan hebben we een goede fietsregeling.
  • Een actieve personeelsvereniging én Jong Amsterdam UMC vereniging, die beide leuke (sportieve) activiteiten en evenementen organiseren.

Werkgever

Amsterdam UMC

De gynaecologische genderzorg is geïntegreerd in het multidisciplinaire Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie, locatie VUmc. Er is een nauwe samenwerking ten aanzien van de counseling van patiënten en het bijbehorende fertiliteitstraject tussen de afdeling gender, gynaecologie, kindergeneeskunde en voortplantingsgeneeskunde. Het is de bedoeling dat middels de huidige vacature de brug tussen deze afdelingen wordt verstevigd.

Vanuit de gynaecologie zijn gynaecologen dr. E. Van den Boogaard en drs. JJML Dekker betrokken bij de VGV zorg. Daarnaast plastische chirurgie, Pharos, FSAN, GGD en landelijke experts op het gebied van VGV.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 29 uur per week
  • €3230—€5088 per maand
  • Universitair
  • 8872

Werkgever

Locatie

De Boelelaan 1117, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you