Ervaren Onderzoeker

Ervaren Onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
9 jun 7 jul 's-Hertogenbosch

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jul 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Praktijkgericht onderzoek doen. Binnen jouw expertise. Om kennis te ontwikkelen voor onderwijs en samenleving en om bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.

Functieomschrijving

Mooi werk

Werken als onderzoeker bij Avans betekent bijdragen aan het oplossen van de grote vraagstukken van morgen. Handreikingen en adviezen die voortkomen uit jouw onderzoek belanden niet in een la, maar zie je terug in de wereld om ons heen. Naast de verbinding tussen jouw werk en de samenleving, draagt jouw onderzoek ook bij aan nog beter onderwijs. Want de kennis die je ontwikkelt en deelt met collega-onderzoekers en docenten, maakt deel uit van de lesstof voor onze studenten. Ons praktijkgericht onderzoek heeft betrekking op vier zwaartepunten:

 • Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap
 • Perspectief in Gezondheid
 • Technologische Innovatie in Energie- en Materiaaltransitie
 • Veiligheid en Veerkracht

Om antwoord te vinden op urgente vraagstukken binnen deze maatschappelijke thema’s heeft Avans meerdere posities vacant voor ervaren onderzoekers die vanuit hun eigen expertise zélf invulling kunnen geven aan hun rol als onderzoeker.

Als onderzoeker ben je verantwoordelijk voor het verwerven, uitvoeren en managen van nieuwe onderzoeksprojecten die aansluiten bij één van de bovengenoemde zwaartepunten. Hierbij werk je nauw samen met lectoren, (docent)onderzoekers, studenten en het werkveld. Je voert praktijkgericht onderzoek naar wetenschappelijke maatstaven. Dit omvat bijvoorbeeld de studie naar de achtergrond van een vraagstelling (literatuur), contacten met praktijkorganisaties en praktische uitwerking daarvan. Ook zorg je voor een effectieve doorwerking van de onderzoeksresultaten richting het onderwijs en werkveld. Hierbij pak je jouw rol als projectleider en ben je verantwoordelijk voor het managen van het volledige onderzoeksproces.

Als onderzoeker in het hoger beroepsonderwijs denk je ook mee hoe onderzoek vertaald kan worden naar het onderwijs en kan bijdragen aan relevante associate degrees, bachelor- en masteropleidingen. Zowel tijdens als na het onderzoek werk je samen met (aanstaand) professionals: zij onderzoeken mee, leren daarvan en van de resultaten en implementeren deze in de praktijk. Praktijkgericht onderzoek is daarmee een gelijkwaardig onderdeel in de driehoek onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk. 

Specificaties

Avans Hogeschool

Functie-eisen

Jij past bij ons

Als ervaren onderzoeker neem je het voortouw in jouw onderzoeksprojecten en toon je anderen de waarde van jouw ideeën. Je hebt grote affiniteit met de wisselwerking tussen onderzoek, onderwijs en werkveld en je wordt enthousiast van studentparticipatie binnen het onderzoek. Verder heb je:

 • Een academische opleiding, actuele onderzoekservaring en ervaring in het werkveld en/of de wetenschap. Ook kandidaten die met een promotietraject bezig zijn nodigen wij uit om te reageren
 • Ervaring als onderzoeker in de rol van project- of programmamanager over een onderwerp dat aansluit bij een van de vier zwaartepunten. Naast het verwerven en uitvoeren van onderzoek, ben je in staat om het onderzoek vóór, tijdens en na het onderzoeksproces te managen.
 • Een groot (inter-)nationaal netwerk binnen je onderzoeksgebied, dat je ook actief durft in te zetten om zo te zorgen voor nieuwe projecten, die (relevante) vernieuwing brengen voor het onderwijs en het werkveld.

Ten slotte spreekt de visie van Avans op praktijkgericht onderzoek je aan. Je kan relativeren, bent stressbestendig en ‘past’ bij de informele én professionele sfeer van Avans Hogeschool.

Heb je de ambitie om aan de slag te gaan als onderzoeker, maar is jouw onderzoekservaring nog beperkt? Bekijk dan eens onze vacature Junior Onderzoeker.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je

Een omgeving waar je de vrijheid krijgt om dingen te ontdekken en te verbeteren; zo halen we het beste uit je. We faciliteren je in jouw continue ontwikkeling, waarmee jij vervolgens bijdraagt aan onze verdere professionalisering als kennisinstelling. Verder bieden we je:

 • Een maandsalaris van minimaal € 3.881,- tot maximaal € 6.064,- bruto bij een fulltime aanstelling (schaal 11 of 12 cao hbo). 
 • Een eindejaarsuitkering, die ongeveer gelijk is aan een dertiende maand. 
 • Een aanstelling voor 1 jaar. Bij goed functioneren en voldoende formatieruimte hoort een verlenging tot de mogelijkheden.
 • Veel flexibiliteit in je baan met de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken. 
 • Ongeveer 50 vrije dagen als je fulltime werkt.

Werkgever

Vernieuwend Avans

Groot, maar kleinschalig. Betrokken. Persoonlijk. Dat is Avans. Hier kun je jezelf zijn. Je krijgt met jouw unieke ideeën en inzichten bij ons alle ruimte. Dat past bij ons lerende en ondernemende karakter. We bieden optimaal flexibel onderwijs en onderzoek in co-creatie met het werkveld. En we veranderen continu mee met de wereld om ons heen. We willen steeds meer maatwerk aanbieden, waarbij studenten gedeeltelijk zelf hun eigen leerroute bepalen. Dat is onze Ambitie voor 2025. Ontdek Avans als werkgever via deze verhalen.

Afdeling

Jouw plek als ervaren onderzoeker binnen Avans

Lectoren, onderzoekers en studenten van Avans doen praktijkgericht onderzoek voor bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Dit onderzoek doen we in onze Centres of Expertise en expertisecentra.

Momenteel kent Avans 4 Centres of Expertise (CoE’s): het Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap (CoE BWNO), het Centre of Expertise Perspectief in Gezondheid (CoE PG), het Centre of Expertise MNEXT (MNEXT) en het Centre of Expertise Veiligheid en Veerkracht (CoE VV). Jouw thuisbasis is één van de CoE’s, afhankelijk van jouw expertise en focus van jouw onderzoekswerk. Binnen jouw CoE werk je nauw samen met meerdere collega’s, waaronder lectoren, (docent)onderzoekers, junior onderzoekers, projectmanagers en diverse afstudeerders en stagiaires.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Economie; Gezondheid; Techniek; Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur; Natuurwetenschappen; Landbouw; Recht; Voeding
 • 24—40 uur per week
 • €3881—€6064 per maand
 • Universitair
 • AT AV 20230609-2

Werkgever

Locatie

Onderwijsboulevard 256, 5223 DJ, 's-Hertogenbosch

Bekijk op Google Maps

Interesting for you