Methodoloog | College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Methodoloog | College ter Beoordeling van Geneesmiddelen

Geplaatst Deadline Locatie
9 jun 28 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor ons team Beoordelaars zoeken we een Beoordelaar Methodologie met kennis van - of grote interesse in - artificiële intelligentie (AI). Kan jij het tempo van de nieuwe ontwikkelingen in design bijhouden en wil jij als een van de eerste AI experts een significante rol spelen in het werk van het CBG en de EMA? Dan is dit jouw baan!

Functieomschrijving

Jaarlijks gebruiken bijna 11,5 miljoen mensen in Nederland medicijnen die zijn voorgeschreven door hun arts. En als je daar de vrij verkrijgbare medicijnen bij optelt, dan wordt het aantal patiënten nog veel groter. Elk medicijn moet werkzaam en veilig zijn. Dat is in het kort waar de ca. 500 medewerkers van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) elke dag aan werken: wij beoordelen of een nieuw medicijn een handelsvergunning krijgt en dus de markt op mag. Dit doen we voor de Nederlandse markt, maar we spelen ook een grote rol in de besluiten op internationale aanvragen via het Europese Geneesmiddelen Agentschap (EMA).

Als (senior) Beoordelaar Methodologie maak je deel uit van een multidisciplinair beoordelingsteam. Dit team stelt gezamenlijk een advies op over de effectiviteit en de veiligheid van een geneesmiddel waarvoor een marktvergunning wordt aangevraagd.

Binnen dit team ben jij verantwoordelijk voor de beoordeling van de methodologische en statistische aspecten van een dossier. Is het design van de studie goed en klopt de claim met de conclusie? Je hebt oog voor de methodes, het klinisch probleem en de impact van de context waarin de data verzameld is. Jij bent als expert betrokken bij nieuwe dossiers en bij de wetenschappelijke adviezen die we als CBG aan farmaceuten geven.

Klinische trials vormen de basis voor de aanvragen, steeds vaker aangevuld met bewijs uit (grote) observationele studies en real-world evidence. Zowel binnen trials als observationele studies wordt het gebruik van AI in toenemende mate voorgesteld, bijvoorbeeld voor diagnostiek en selectie van patiënten, voor het bepalen en monitoren van uitkomstmaten of als aanvulling op/vervanging van meer traditionele statistische analyse methoden.

Als Methodoloog en AI expert geef jij zowel intern als internationaal advies over het gebruik van AI methoden bij de medicijnregulatie. Je hebt een belangrijke inbreng als het gaat om de plaats van AI bij de beoordeling van medicijnen in Nederland én in Europa.

De afdeling

De 11 methodologen van het CBG maken deel uit van steeds wisselende teams die zich bezig houden met de beoordeling van aanvragen. Elke beoordelaar heeft een eigen expertise, denk bijvoorbeeld aan klinisch, toxicologie, chemisch farmaceutische kwaliteit of kinetiek.

Daarnaast vormen de methodologen ook een eigen team, om kennis uit te wisselen, om elkaar te helpen of voor een uitdagende discussie op inhoud. Twee maal per maand treffen we elkaar op kantoor in Utrecht. Daarnaast hou je aansluiting bij je beoordelingsteam in een hybride balans die voor jou het beste werkt.

Specificaties

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een gepromoveerd wetenschapper met bewezen deskundigheid op het gebied van methodologie en statistiek. Daarnaast is gedegen kennis van artificiële intelligentie gewenst. Als je beperkte ervaring met AI hebt, maar wel ervaring in een aangrenzend vakgebied en de interesse om deze kennis verder te ontwikkelen, dan nodigen we je ook uit om te solliciteren.

Verder neem je liefst ook de volgende kwaliteiten mee:

  • ervaring met werken binnen een klinische context en kennis van regulatoire aspecten;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden in het Engels, bij voorkeur ook in het Nederlands, je bent in staat om je standpunten mondeling en schriftelijk over het voetlicht te brengen;
  • je hebt begrip voor belangen en standpunten van anderen;
  • je bent goed in staat samen te werken met klinisch beoordelaars en met collega’s in andere (methodologische) disciplines;
  • je kunt bijdragen aan het vertalen van nieuwe ontwikkelingen naar richtlijnen;
  • je kunt efficiënt, discreet en diplomatiek met informatie omgaan, in volumineuze dossiers herken je snel de hoofdlijnen en relevante details.

Competenties die bij deze functie horen: analytisch vermogen, oordeelsvorming, overtuigingskracht, initiatief, plannen en organiseren, samenwerken en netwerken, flexibiliteit en creativiteit.

 

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: met uitzicht op onbepaalde tijd.

  • Salarisniveau: schaal 12
  • Maandsalaris: Min €4.214 – Max. €6.227 (bruto)
  • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Contractduur: 1 jaar
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid; Natuurwetenschappen; Techniek
  • 32—36 uur per week
  • €4214—€6227 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT VWS 20230609

Werkgever

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Graadt van Roggenweg 500, 3531 AH, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you