Consultant Werktuigbouwkunde

Consultant Werktuigbouwkunde

Geplaatst Deadline Locatie
9 jun 7 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 jul 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een Consultant Werktuigbouwkunde met ervaring met projectmatig werken? Wil je werken op een vaste locatie in Amsterdam met leuke collega’s? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Voor de afdeling Vastgoedbheer, team Consultancy, zijn wij op zoek naar een Consultant Werktuigbouwkunde. Wij leveren op professionele wijze een inhoudelijke bijdrage, vanuit het eigen vakgebied WTB, E of M&R. Onze consultants kennen de gebouwen, de gebruikers, de standaarden en de technische staat van de gebouwen en gebouwinstallaties.
Zij nemen deel aan projectteams en toetsen de ontwerpen op standaarden en consequenties voor toekomstige exploitatie en onderhoud van het vastgoed.
Verder ontwikkelt het team modellen, standaarden en protocollen om het vastgoed van de VU optimaal te benutten. Ook is het team verantwoordelijk voor de ruimteregistratie, tekeningenbeheer en systeembeheer.

Als Consultant Werktuigbouwkunde krijg je te maken met veel verschillende projecten binnen de organisatie. Het is jouw taak om de technisch inhoudelijke vragen te vertalen naar een goed leesbaar advies en om ondersteuning te geven aan de projectmanager/-leider. Je zorgt dat de beste keuze gemaakt wordt voor de TCO (Total Cost of Ownership) van installaties. Belangrijk is dat je je werkzaamheden goed kunt prioriteren.

De afdeling Vastgoedbeheer (VGB) zorgt voor het goed en duurzaam onderhouden en veilig gebruik van het vastgoed. Naast onderhoudstaken consulteert VGB in diverse bouwprojecten en heeft ook een belangrijke rol bij het functioneel opleveren en in gebruik nemen van ruimtes en gebieden.

Jouw taken
 • je werkt technische specificaties (TPvE) uit in werkomschrijvingen, tekeningen, begrotingen en/of delen van een projectplan waarbij je rekening houdt met de structuren van de bestaande gebouwen en de gebruikers
 • je vertaalt technisch inhoudelijke vragen naar een goed leesbaar advies
 • je stelt adviezen, standaarden en protocollen op
 • je ondersteunt en adviseert projectmanagers bij het beoordelen van ingediende offertes van leveranciers en het plaatsen van opdrachten
 • je doet verbetervoorstellen voor de ontwerpcondities en bijbehorende kaders, methoden en werkwijzen. Je houdt vervolgens toezicht op de uitvoering van die voorstellen
 • je stemt projectwerkzaamheden af met andere disciplines, afdelingen en gebruikers. Je begeleidt ook de uitvoering van projectwerkzaamheden door derde partijen
 • je doet technische controles van de werkzaamheden tijdens uitvoering. Je zorgt dat de projectmanager daar periodieke rapportages van krijgt

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • afgeronde opleiding HBO Werktuigbouwkunde of minimaal HBO werk- en denkniveau
 • aantoonbare ervaring met multidisciplinaire projecten met werkzaamheden die plaats vinden in doorgaande bedrijfsvoering
 • kennis van en ervaring met in elk geval enkele van de volgende installaties: klimaatinstallaties, CV installaties, HVAC, sanitaire installaties, (koud/gekoeld)water, ketelhuisopstellingen en luchtbehandelingsinstallaties
 • pakt taken zelfstandig op, en draagt daarmee graag bij aan het resultaat van het team
 • goede communicatieve vaardigheden, tegengestelde belangen goed in kunnen schatten en tactvol ermee omgaan
 • bedreven in het schrijven van goed leesbare teksten en adviezen
 • kan werkzaamheden overzien, planmatig werken, prioriteiten stellen, werkt nauwkeurig
 • overziet vooraf en procesmatig de consequenties van problemen of ontwikkelingen en draagt alternatieven aan voor mogelijke acties

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.960 (schaal 10) en maximaal €5.439 (schaal 11) bruto per maand. De functie staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Bij gebleken geschiktheid volgt aan aanstelling voor onbepaalde tijd.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Facilitaire Campus Organisatie
De Facilitaire Campus Organisatie (FCO) is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van de moderne stadscampus van de Vrije Universiteit: VU Campus. Wij hebben als missie een gastvrije, inspirerende en duurzame campus te creëren waar wetenschappelijk onderwijs en onderzoek excelleren en waar medewerkers, studenten, patiënten en gasten zich thuis voelen.

De werkterreinen van FCO zijn zeer divers: nieuwbouw, herhuisvesting, bouwprojecten, aanpassingen in bestaande gebouwen, ontwikkelen en uitvoeren van facilitaire dienstverleningsconcepten. Bij FCO werken ca. 200 enthousiaste en betrokken medewerkers die bijdragen aan een inspirerende omgeving waar werken, leren en ontmoeten centraal staan.

Specificaties

 • Techniek / laboratorium
 • 30.4—38 uur per week
 • €2960—€5439 per maand
 • HBO
 • 14812

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you