Twee docenten Interdisciplinaire Sociale Wetenschap (0,7 FTE)

Twee docenten Interdisciplinaire Sociale Wetenschap (0,7 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
10 jun 25 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 jun 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De faculteit Sociale Wetenschappen zoekt 2 breed inzetbare docenten Interdisciplinaire Sociale Wetenschap. Geïnteresseerd? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

Aan de Universiteit Utrecht speelt onderwijs een belangrijke rol. Goed onderwijs wordt gegeven door hooggekwalificeerde docenten, die in staat worden gesteld hun onderwijs te ontwikkelen en innoveren. Bij het departement Maatschappijwetenschappen, afdeling Interdisciplinaire Sociale Wetenschap (ISW), van de faculteit Sociale Wetenschappen, is plaats voor twee breed-inzetbare docenten.

Wij zoeken docenten voor een periode van vier jaar met ruimte voor een ontwikkel- en opleidingstraject, waaronder in ieder geval valt het behalen van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO). De functie is voor 100% gevuld met onderwijsactiviteiten. De kerntaak zal zijn het verzorgen van onderwijs in de Nederlandstalige bacheloropleiding Interdisciplinaire Sociale Wetenschap en zo mogelijk in het onderwijs van de Engelstalige masterprogramma’s Social Policy and Public Health, en Youth Studies.

Het onderwijs dat de docenten verzorgen zal vooral bestaan uit het geven van werkgroepen in verschillende cursussen die vanuit de afdeling ISW worden verzorgd, het nakijken van opdrachten en tentamens, en het begeleiden van bachelorstudenten bij het schrijven van hun eindscriptie. Daarnaast zullen de nieuwe docenten een belangrijke rol gaan spelen bij het vernieuwen van het ISW-onderwijs (o.a. verdergaande inzet van ICT in het onderwijs, zoals digitaal toetsen en evalueren, en ‘blended learning’). Als docent krijg je de ruimte voor 10% ontwikkelingstijd, bedoeld voor het behalen van de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) en andere activiteiten die het perspectief vergroten op een vervolg van je loopbaan

Enige flexibiliet is in deze functie een vereiste, omdat er na 17.00 uur ook onderwijs en/of examens plaatsvinden.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zijn op zoek naar kandidaten die:

 • een afgeronde masteropleiding hebben in één van de sociale wetenschappen;
 • ervaring hebben met lesgeven en begeleiden van studenten op academisch niveau;
 • de Engelse taal beheersen op C1-niveau;
 • gemotiveerd zijn om zich nieuwe kennis eigen te maken;
 • flexibel en efficiënt zijn en in staat zijn om binnen een team te werken;
 • beschikken over goede sociale en organisatorische vaardigheden.

   

  Arbeidsvoorwaarden

  Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,7 fte) voor de duur van 4 jaar vanaf september 2023. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.960,- en maximaal € 4.670.,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. 

  Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden, sport en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

  Werkgever

  Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

  Wil je meer weten over onze universiteit? Bekijk dan de Utrecht University Campus Tour.

  De faculteit Sociale Wetenschappen is een dynamische, toonaangevende faculteit voor hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek en uitdagend academisch onderwijs op het gebied van jeugd, onderwijs, opvoeding, menselijk gedrag en samenleving. De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor bijna 7.000 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en (onderzoeks)masters in de disciplines interdisciplinaire sociale wetenschap, culturele antropologie, onderwijswetenschappen, pedagogiek, psychologie en sociologie. De faculteit Sociale Wetenschappen telt ongeveer 1.100 medewerkers, die allen hun individuele bijdrage leveren aan de opleiding en vorming van jong talent en aan het onderzoek naar en het vinden van oplossingen voor wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken.

  De faculteit streeft naar diversiteit onder haar medewerkers en studenten en zet zich in om een veilige en inclusieve omgeving te creëren voor iedereen, zoals te lezen is in het Equality, Diversity and Inclusion-beleid van de Universiteit Utrecht.

  De faculteit hecht er waarde aan dat haar medewerkers voor nu en in de toekomst breed inzetbaar zijn in de universitaire organisatie ter verdere professionalisering van de ondersteuning van onderwijs en onderzoek. Om dit te stimuleren krijgt iedere medewerker op enig moment in de loopbaan de tijd en faciliteiten – bijvoorbeeld in de vorm van trainingen - om deel te nemen aan projecten of mee te werken op andere afdelingen. Eigenschappen die de faculteit belangrijk vindt zijn betrokkenheid, kunnen samenwerken en flexibiliteit.

  De faculteit Sociale Wetenschappen is gevestigd op het Utrecht Science Park, niet ver van het historische centrum van Utrecht.

   

  Specificaties

  • Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 26 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • Universitair
  • 1211159

  Werkgever

  Universiteit Utrecht

  Lees meer over deze werkgever

  Locatie

  Padualaan 14, 3584 CS, Utrecht

  Bekijk op Google Maps

  Interesting for you