Lead Enterprise Architect

Lead Enterprise Architect

Geplaatst Deadline Locatie
23 aug 24 sep Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 sep 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Als Enterprise Architect werk je vanuit de CIO Office aan de belangrijkste ontwikkelingen in het hoger onderwijs, onderzoek en de bedrijfsvoering bij Tilburg University. Vanuit een duidelijke visie op het gebied van het onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering geef je richtinggevende adviezen om de systemen, applicaties, infrastructuur en technologieplatform voor de toekomst op te zetten aan de Chief Information Officer (CIO) en het College van Bestuur (CvB).

Functieomschrijving

Jij gaat Tilburg University begeleiden naar een nog betere topuniversiteit waar digitalisering een zeer belangrijk gegeven is. Daarvoor ga je aan de slag met het realiseren van de digitalisering strategie, leidende kaders, richtlijnen en doelarchitecturen om de organisatie te helpen naar een hoger architectuur niveau. Door je inzicht in de hoger onderwijsprocessen, je eigen visie op werken onder architectuur en de context van de universiteit weet je als geen ander de brug te slaan tussen business- en IV/IT-doelstellingen. Vanwege je sterke analytische vermogen breng je realistische adviezen uit over strategische kansen, beperkingen en randvoorwaarden op het gebied van digitale transformatie, vanuit architectuur perspectief. 
 
Jouw functie
Voor de divisie Library & IT Services (LIS), waar de CIO Office een onderdeel van is, zoeken we een voortrekker binnen de digitale transformatie. Deze transformatie moet in kaart worden gebracht en de komende jaren uitgroeien naar een vooruitstrevend landschap dat aansluit bij de behoefte van het universiteit brede onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. 

 

Je richt je hierbij op de business, informatie, applicatie en technologie aspecten. Je werkt in een omgeving met een groot systemenlandschap; bijzonder divers en daarmee ook complex! 
Supercomputers, artificial intelligence, networking, integratie  zijn bijna alledaagse onderwerpen. 
Dit stelt hoge eisen aan onze IT-infrastructuur. Je levert een nadrukkelijke bijdrage aan thema’s als digitale transformatie, innovatie, wendbaarheid, veiligheid en duurzaamheid. Je geeft architecturale handvatten aan het College van Bestuur, CIO, directeuren en managers binnen het CIO Office team in samenwerking met de domein- en/of solutionarchitecten. Op basis van jouw blauwdruk krijgt de digitale informatiehuishouding vorm. 

 

Daarnaast leveren jouw kennis, vaardigheden en kunde een bijdrage aan de doorontwikkeling van de architectuurfunctie binnen Tilburg University. Je bent dan ook voorzitter van het kernteam Architectuur. Gezamenlijk geef je daarmee vanuit complementaire expertise vorm aan de universiteit brede architectuur strategie en visie. 

 

Tot je takenpakket behoort daarnaast:

 • Het begeleiden en coachen van de andere architecten;
 • Het coachen van de organisatie in het werken onder architectuur;
 • Het vertalen van organisatiedoelstellingen in heldere kaders en richtlijnen voor het systeemlandschap en IT-infrastructuur;
 • Het opstellen van architectuurproducten (o.a. beleid, visie, strategie en roadmaps)
 • Uitvoeren van kwaliteitsrapportages en opstellen corporate-evaluaties;
 • Het geven van strategische adviezen aan de directies en het College van Bestuur.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties

 • Je hebt wo werk- en denkniveau;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als lead architect in een complexe omgeving;
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het (door)ontwikkelen van een architectuurfunctie binnen een organisatie;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met complexe implementaties;
 • Je bent betrokken geweest als architect bij datatransformaties (data gedreven werken);
 • Je ontwikkeld zelfstandig een visie en kan deze overbrengen aan management, collega’s en andere betrokkenen;
 • Je bent in staat om op verschillende gespreksniveau’s te acteren;
 • Je hebt ervaring met architectuurraamwerken zoals Archimate, Novius raamwerk, TOGAF, DYA; UML; BPMN;
 • Je hebt ervaring met serviceraamwerken zoals ITIL, IT4IT, BiSL, SAFe, Novius bedrijfsontwerp;
 • Je hebt ervaring met werken als architect in een Agile omgeving;
 • Je hebt ervaring met hoger onderwijs en/of overheid best practices zoals de HORA, HOSA, IRMA, NORA en Gemma;
 • Je hebt een stevige technische (ICT) achtergrond om roadmaps en daarbinnen voorgestelde oplossingen goed te kunnen beoordelen;
 • Je hebt interesse in de hoger onderwijs branche en ervaring binnen een hoge onderwijsinstelling is een pré;
 • Tilburg University is een internationale universiteit, stevig verankerd in de regio en daarom tweetalig. Van onze medewerkers verwachten we dat zij voldoen of gaan voldoen aan het taalniveau passend bij de functie: CEFR-niveau C1. Uiteraard bieden wij jou de mogelijkheid tot het volgen van een Engelse taalcursus om op het gewenste niveau te komen.

 
Jouw talenten

 • Je bent praktisch in je aanpak: je kan snel problemen analyseren en kan daar “hands-on” oplossingen voor realiseren;
 • Je toont persoonlijk leiderschap: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan, en beschikt over goede zelfkennis;   
 • Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving;
 • Je bent een verbinder: je zoekt zelf actief de connectie met gebruikers om aan te sluiten bij hun actuele vraagstukken;
 • Je bent leergierig en nieuwsgierig: je leert graag en vindt het leuk om nieuwe onderwerpen uit te diepen. Dit doe je vanuit een intrinsieke motivatie om te leren en te verbeteren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht onbepaalde tijd.

Het betreft een functie voor 0,8 – 1,0 fte (32-40 uur per week) van de volledige werktijd. 
Het salaris is onder andere afhankelijk van leeftijd en relevante ervaring en bedraagt bij een voltijds dienstverband minimaal  €6.001,- en maximaal €7.305,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Projectmanager 2 en salarisschaal 13 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring. 
 
Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 
 
Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar. 
Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling.  
 
Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap. 
Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren. 
 
Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Specificaties

 • Beleid- en staf; Management
 • 32—40 uur per week
 • Universitair
 • 21844

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you