Adviseur Leren & Ontwikkelen in Leiderschap | Maastricht University Office | 1.0 fte

Adviseur Leren & Ontwikkelen in Leiderschap | Maastricht University Office | 1.0 fte

Geplaatst Deadline Locatie
29 aug 24 sep Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 sep 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Let op: dit is een interne vacature. Je kunt alleen op deze vacature solliciteren als je momenteel al in dienst bent bij deze werkgever.

Functieomschrijving

Als Adviseur Leren & Ontwikkelen in Leiderschap speel je een cruciale rol bij het versterken van de leiderschapsvaardigheden van onze leiders én medewerkers. Je werkt nauw samen met de andere leden van het team LA (Leadership Academy). De opdracht van het team is om bij te dragen aan de realisatie van de visie op leiderschap, door leidinggevenden te ondersteunen in hun leerbehoeften, en dit door het bedenken en organiseren van passende leerinterventies. De verschillende rollen in het team bestaan uit projectmanagement, projectcoördinatie en L&D advies. Deze vacature betreft het L&D advies.

We nodigen je uit om vanuit authentiek talent bij te dragen aan het succes van het team. Dit willen we ook in de hele organisatie ontwikkelen. Practice what you preach! Ons aanbod is gericht op de gehele organisatie en dat betekent voor jou dat je in gesprek gaat met verschillende disciplines, en dat je verschillende perspectieven gaat ontmoeten in uiteenlopende vakgebieden. De kunst hierbij is om de vertaling te maken vanuit behoeften van individuen en teams naar leerconcepten in lijn met de UM leiderschapsvisie. En jij weet als geen ander dat je in deze academische omgeving onderdeel uitmaakt van ons verhaal. Je vertaalt je kennis en expertise in werkplekleren naar passende activiteiten in een academische context en weet voor de uitvoering de perfecte match te maken met een passende begeleider en/of trainer. Je vertelt graag het verhaal in groepen, je houdt van presentaties geven en je weet het gesprek over leiderschapsontwikkeling aan te gaan met diverse gesprekspartners. Met jouw expertise en begeleiding zul je onze leiders in staat stellen om inspirerende en hoogpresterende teams te leiden, waardoor Maastricht University voorop blijft lopen in academische excellentie.

Belangrijkste verantwoordelijkheden:

 • Ontwerpen, ontwikkelen en leveren van impactvolle leer- en ontwikkelingsinitiatieven gericht op leiderschapsvaardigheden, organisatiesensitiviteit en teamwork.
 • Bieden van deskundig advies aan leiders en managers, waarbij je op vraag begeleiding kunt organiseren vanuit leiderschaps best practices, en op die manier bijdraagt aan optimalisatie van prestaties en effectief teambeheer.
 • Samenwerken met multidisciplinaire teams om leerbehoeften te identificeren en op maat gemaakte programma's te creëren die aansluiten bij de visie en strategische doelen van de universiteit.
 • Een cultuur van voortdurende verbetering bevorderen door de effectiviteit van trainingsinitiatieven te beoordelen en feedback te integreren om inhoud en leveringsmethoden te verfijnen.
 • Het stimuleren van een lerende cultuur en het werken aan een effectief leerklimaat neem je mee in al je adviezen, gesprekken en voorstellen.
 • Sterke relaties opbouwen met leiders, faculteitsleden en medewerkers en fungeren als een vertrouwde partner in hun professionele groeitraject.
 • Workshops, seminars en coachingsessies faciliteren die leiderschapsexcellentie bevorderen en interpersoonlijke vaardigheden verbeteren.
 • Op de hoogte blijven van trends in de branche, best practices en opkomende methodologieën op het gebied van leiderschapsontwikkeling om het effect van de LA te vergroten.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Kwalificaties:

 • Bachelor- of masterdiploma in Organisatiepsychologie, Human Resources, Onderwijs of een gerelateerd vakgebied.
 • Bewezen ervaring als Adviseur Leren & Ontwikkelen of een vergelijkbare functie, met een sterke focus op leiderschapsontwikkeling en teamwerk.
 • Uitzonderlijke organisatiesensitiviteit en het vermogen om te navigeren in complexe academische omgevingen met cultureel bewustzijn.
 • Vaardigheid in het verbinden van mensen en het opbouwen van waardevolle relaties met belanghebbenden op alle niveaus.
 • Sterke teamspeler met uitstekende communicatie-, presentatie- en facilitatievaardigheden.
 • Aantoonbare ervaring in het ontwerpen en leveren van boeiende en impactvolle trainingsprogramma's.
 • Een passie voor het bevorderen van leiderschapsexcellentie, prestaties stimuleren en bijdragen aan een positieve leercultuur.
 • Sterke affiniteit met de waarden van Maastricht University en de toewijding aan innovatie en diversiteit.

Arbeidsvoorwaarden

Als Adviseur Leren & Ontwikkelen in Leiderschap bij Maastricht University Office kom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je: 

 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal 10 conform UFO-profiel Opleider, functieniveau 2, met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen € 3.226- en € 4.090,- bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor een periode van 12 maanden met een omvang van 1.0 fte. Bij gebleken geschiktheid zal de arbeidsovereenkomst omgezet worden in een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Als Family friendly University hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, goede vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel. 
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden. 
 • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals ‘erkennen en waarderen’. 

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier

Werkgever

Universiteit Maastricht

Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst.  Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek. 

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.  

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.  

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staff functie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Voor meer informatie over de UM klik hier

Afdeling

Maastricht University Office

Maastricht University Office (MUO) is een netwerkorganisatie om gezamenlijke activiteiten van de UM zowel intern als naar buiten te faciliteren en te bevorderen. MUO bestaat uit 7 afdelingen en meerdere initiatieven en projecten. Zij werkt daarbij voor en nauw samen met het College van Bestuur, de faculteiten en servicecentra.

Specificaties

 • HRM
 • max. 38 uur per week
 • €3226—€5089 per maand
 • HBO+
 • AT2023.416

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4-6, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you