Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 okt 2023).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
Het LUMC zoekt momenteel een promovendus voor het project met de titel "Het vergroten van impact door middel van technologie: Een gerandomiseerde gecontroleerde studie om de effectiviteit en kosteneffectiviteit van een innovatieve, data gestuurde, gepersonaliseerde behandeling voor angst- en stemmingsstoornissen te bepalen." Dit multidisciplinaire project, gefinancierd door ZonMw, is gericht op het onderzoeken van een nieuwe aanpak voor mensen die worstelen met angst- en stemmingsproblemen, met behulp van een gepersonaliseerde en flexibele benadering.
Veel mensen ervaren angst- en stemmingsproblemen, en met digitale ondersteuning willen we de geestelijke gezondheidszorg mogelijk effectiever, kostenefficiënter en patiëntgerichter maken. Binnen dit project werken onderzoekers, patiënten en zorgverleners nauw samen om een nieuwe, digitaal ondersteunde behandelmethode voor angst- en stemmingsproblemen te evalueren. Behandelingssessies kunnen zowel online via een behandelportaal als op locatie plaatsvinden. Bovendien hebben patiënten de mogelijkheid om een mobiele app te gebruiken, waarmee ze symptomen kunnen bijhouden, oefeningen kunnen uitvoeren en buiten de sessies om kunnen communiceren met hun therapeut. De effectiviteit en kosten van deze aanpak zullen worden vergeleken met de standaardzorg die aan een andere groep patiënten wordt geboden. We hopen dat deze innovatieve benadering de zorg toegankelijker, effectiever en kostenefficiënter maakt, en beter aansluit bij de behoeften van patiënten.
Het LUMC fungeert als coördinator en hoofduitvoerder van het project. De promovendus zal betrokken zijn bij het onderzoeken van de effectiviteit en kosteneffectiviteit van de nieuwe behandelmethode in vergelijking met de standaardzorg. Deze methode wordt al toegepast in verschillende ggz-instellingen, waar al meer dan 5700 cliënten mee zijn behandeld. Hoewel eerdere studies positieve feedback hebben opgeleverd en voorlopig bewijs heeft geleverd van de superieure effectiviteit ten opzichte van traditionele behandelingen, ontbreekt nog steeds stevig bewijs van effectiviteit. Daarnaast is er weinig bekend over de kosteneffectiviteit van deze aanpak. Om meer inzicht te krijgen, zal een multicenter, gerandomiseerde gecontroleerde studie met een follow-up van één jaar worden uitgevoerd, waarbij 300 patiënten met angst- en/of stemmingsstoornissen worden betrokken. De innovatieve behandelmethode wordt vergeleken met de standaardzorg volgens de richtlijnen. Om ervoor te zorgen dat het project relevant en uitvoerbaar is, wordt er actief samengewerkt met patiëntenorganisaties, namelijk de Angst, Dwang en Fobie (ADF) stichting en de Depressie Vereniging. Daarnaast zal er een adviesgroep worden opgezet van (voormalige) cliënten die, samen met de promovendus, een actieve rol spelen in de voorbereiding, uitvoering en implementatie van het project. Tot slot zal de promovendus bijdragen aan de ontwikkeling van een implementatieplan dat aansluit bij de context.
Het promotieonderzoek wordt uitgevoerd onder begeleiding van het promotieteam binnen het Nationaal eHealth Living Lab (NeLL) in het LUMC. De belangrijkste taken omvatten het opzetten en uitvoeren van kwantitatief onderzoek en bijbehorende data-analyses. Daarnaast wordt verwacht dat de promovendus kennis verspreidt over de onderzoeksprocessen en resultaten door middel van wetenschappelijke artikelen en presentaties op congressen en andere relevante bijeenkomsten. Effectieve samenwerking met andere partners binnen het consortium is essentieel. Het project gaat van start op 1 december 2023 en heeft een duur van 4 jaar.
· Je hebt een afgeronde masteropleiding in Psychologie, Gezondheidswetenschappen of een vergelijkbare discipline.
· Affiniteit met eHealth, angst- en stemmingsstoornissen, eindgebruikersparticipatie en statistiek is vereiste.
· Je bent een ambitieuze en ondernemende onderzoeker. Voor jou ligt de nadruk op samenwerking en resultaatgerichtheid in je werkzaamheden.
· Je bent in staat om goed te plannen en beschikt over organisatorische vaardigheden.
· Ervaring in implementatie is een pre.
· Uitstekende mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid in het Nederlands en (academisch) Engels worden vereist.
· Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed werken.
· Goede prestaties leveren onder wisselende werkdruk en deadlines zijn voor jou geen probleem
Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.
· Als PhD-kandidaat bedraagt je salaris minimaal € 2.789 ,- in het eerste jaar en € 3.536 ,- in het laatste jaar (schaal Pro, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.
· Dit betreft een dienstverband voor de duur van de opleiding, dus maximaal vier jaar. De aanvangsdatum is 1 december 2023
In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!
Het onderzoek valt onder de onderzoekslijn 'Prevention, Population Care & Disease Management' van de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG). De afdeling PHEG bestaat uit de disciplines Huisartsgeneeskunde, het specialisme Ouderengeneeskunde, Public Health en Medische Antropologie. PHEG is een ambitieuze, snelgroeiende afdeling die de beroepen vertegenwoordigt die buiten de ziekenhuismuren zorg en preventie leveren. Onderzoek en opleiding worden in nauwe interactie met de regio uitgevoerd. Je zult ook deel uitmaken van het National eHealth Living Lab, een onafhankelijk kennisplatform dat verschillende diensten aanbiedt voor de ontwikkeling, implementatie en opschaling van eHealth-oplossingen. Belangrijke externe partners van het project zijn de Universiteit Leiden, de Vrije Universiteit Amsterdam, Niceday Nederland BV, de eerder genoemde patiëntenverenigingen en vier klinische centra (Valk, Synaeda, MiSi Neuropsy, Sol Psychotherapie). Als promovendus zul je intensief samenwerken met deze partners en indien nodig onderzoek ter plaatse uitvoeren.
We like to make it easy for you, sign in for these and other useful features: