Postdoc ‘Positive aspects of ADHD’

Postdoc ‘Positive aspects of ADHD’

Geplaatst Deadline Locatie
21 sep 1 nov Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 nov 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, getalenteerde postdoc onderzoeker die de onderzoeksgroep ’Strenghts, positive aspects and resilience in neurodevelopmental conditions’ op de afdeling Psychiatrie komt versterken. Binnen de onderzoeksgroep doen we onderzoek naar positieve aspecten en veerkracht bij onder andere mensen met ADHD om zo een gebalanceerder beeld van ADHD te krijgen en ook om behandeling te optimaliseren en te werken aan preventie van uitval of negatief beloop bij deze groep mensen. Kom jij ons team versterken?

Deze functie maakt deel uit van het NWO-Vidi project van Dr. Hoogman. De wetenschap heeft zich in het verleden voornamelijk bezig gehouden met het bestuderen van problemen die samen gaan met ADHD, en ook met het behandelen van ADHD. Echter, uit onderzoek blijkt dat mensen met ADHD, naast negatieve aspecten, ook positieve aspecten ervaren. Die zijn echter nog maar nauwelijks onderzocht. De onderzoeksgroep van Hoogman heeft hierin de eerste stappen gezet, door onder andere creativiteit onder de loep te nemen.

In het NWO-Vidi project dat per 1 januari 2024 van start gaat, wordt er breder gekeken naar positieve aspecten, en worden er ook andere perspectieven op die positieve aspecten onderzocht (partners, werkgevers, docenten). Bovendien wordt er in het project ook dieper ingegaan op de positieve aspecten en de link met klinische factoren, en tot slot wordt er ook gekeken naar omgevingsfactoren die een rol kunnen spelen.

Als postdoc ga je twee verschillende studies zelf opzetten (zie taken en verantwoordelijkheden) en werk je mee aan andere studies binnen het NWO-Vidi project waarvoor later ook een promovendus wordt aangenomen.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Uitvoeren van kwalitatief en kwantitatief onderzoek ten bate van het Vidi project ‘Strengths in ADHD’. Het gaat hierbij voornamelijk om:
  • Het uitvoeren en analyseren van interviews met verschillende groepen volwassen, en
  • Het uitvoeren en analyseren van een naturalistische studie met een app,waarbij mensen meerdere keren per dag informatie invullen.
 • (mede) Superviseren van (PhD) studenten en master studenten.
 • Actieve deelname aan diverse onderzoeksoverleggen.
 • Nauw samenwerken met onderzoekers en stakeholders van verschillende disciplines.
 • Subsidieaanvragen (mee) schrijven voor toekomstige studies.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

We zoeken een postdoc met ambities binnen de academische wereld. Je bent een (bijna) gepromoveerd onderzoeker in de Psychologie, Gedragswetenschappen, Cognitive Neuroscience, Geneeskunde, of gerelateerd vakgebied. Daarnaast heb je wetenschappelijke ambities en organisatie- en leiderschapstalent.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
 • Ervaring met patiëntgebonden en/of met experimenteel onderzoek.
 • Ervaring met het uitvoeren van (complexe) statistische analyses.
 • Ervaring/affiniteit met kwalitatief onderzoek is een pre.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Goede samenwerkingspartner.
 • Nederlands sprekend, dit in verband met het voeren van Nederlandstalige interviews.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een verlenging van 2 jaar.

Het dienstverband wordt aangegaan voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een verlenging van 2 jaar (in totaal maximaal 3 jaar). Bij een verlenging worden ook verdere loopbaanperspectieven binnen het onderzoek bekeken en er wordt eventueel toegewerkt naar een passende track.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.230 en € 5.088 (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband.
 • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
 • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
 • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je aanvullende zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief. Ze bieden veel extra’s om vitaal en gezond te blijven, zoals een preventiebudget, workshops en apps.
 • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Op de afdeling Psychiatrie wordt onderzoek gedaan naar mentale gezondheid en ziekte. De groep ‘Strenghts, positive aspects and resilience in neurodevelopmental conditions’ onder leiding van dr. Martine Hoogman verricht mensgebonden onderzoek. Een belangrijk speerpunt is het identificeren van positieve aspecten van ADHD, daarnaast wordt er onderzoek gedaan naar de mechanismen die ten grondslag liggen aan deze aspecten. We gebruiken daarbij kwalitatieve (bijvoorbeeld diepte interviews) en kwantitatieve onderzoeksmethodes (bijvoorbeeld big data onderzoek) en doen fundamentele studies, maar ook translationele studies.

De groep bestaat uit een dynamisch team van onderzoekers, waaronder een aantal promovendi, en bachelor- en materstagiaires. Dit diverse team belichaamd de nauwe samenwerking tussen de afdeling Psychiatrie en de afdeling Cognitive Neuroscience Radboudumc / Donders Institute. Ook wordt er veel in internationaal verband samengewerkt.

Het Radboudumc
Welkom bij het Radboudumc, waar onze onderzoeksgroepen streven naar innovatieve oplossingen die impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We dagen de status quo uit om huidige en toekomstige gezondheidsuitdagingen te overwinnen. Ons doel is om de toekomst van de gezondheidszorg te vormen voor de komende generaties. Onze focus ligt op preventie, duurzaamheid en betekenisvolle zorg, die we bereiken door onze diepgaande kennis van ziektemechanismen, klinische wetenschap, volksgezondheidsonderzoek, medische technologie en gegevenswetenschap. Onze benadering is gericht op doorbraken die de gepersonaliseerde gezondheidszorg en de volksgezondheid daadwerkelijk kunnen verbeteren.

Bij het Radboudumc biedt een uitgebreid scala aan onderzoeksprogramma's het kompas voor onze onderzoeksinspanningen. Elk programma heeft een duidelijk doel, waarbij samenwerking binnen en buiten onze organisatie zeer wordt gewaardeerd. We integreren zorg, onderwijs en onderzoek in samenwerking met onze patiënten om ervoor te zorgen dat onze onderzoeksprogramma's een significante impact hebben op de gezondheid en gezondheidszorg. We nodigen je uit om deel te nemen aan onze missie om een gezonde toekomst voor iedereen te creëren.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent.

Specificaties

 • Postdoc
 • Natuurwetenschappen; Gezondheid
 • max. 32 uur per week
 • €3230—€5088 per maand
 • Universitair
 • 188210-P1324380-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you