Studentendecaan (0,8 - 1,0 fte)

Studentendecaan (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
21 sep 10 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij als studentendecaan bijdragen aan een goede dienstverlening voor onze studenten? Grijp dan je kans en solliciteer!

Functieomschrijving

Voor de directie Studenten, Onderwijs en Onderzoek zijn we op zoek naar een studentendecaan. Als studentendecaan werk je binnen een hecht team van studentendecanen en vorm je samen met studentenpsychologen het team Student Counseling. Je hebt contact met studenten en studentenbegeleiders van alle faculteiten, en met partners binnen en buiten de Universiteit Utrecht. Je richt je voornamelijk op individuele advisering van studenten en collega's uit de universitaire begeleidingsketen (bijvoorbeeld studieadviseurs).  

Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor de uitvoering van onderdelen van het studentenbeleid en houd je je bezig met de juridische, financiële en organisatorische gevolgen van (veranderende) wet- en regelgeving. Je werk is hierdoor dynamisch en veelzijdig, waardoor flexibiliteit en samenwerking belangrijk zijn.  

Naast de reguliere taken (zoals individuele studentcasuïstiek) heeft ieder van de studentendecanen uit het team specifieke aandachtsgebieden passend bij diens expertise, zoals; (regelingen) collegegeld, topsporters, studeren met een functiebeperking, studiefinanciering, bezwaar- en beroepsprocedures, studentbestuurders, etc. Passend bij jouw expertise en ervaring zal ook jij worden gekoppeld aan één of meerdere aandachtsgebieden.

Het takenpakket van studentendecanen is divers, wat de functie aantrekkelijk maakt. Voor deze vacature zoeken wij een enthousiaste collega die door reeds opgedane werkervaring vrijwel direct het brede takenpakket van deze functie kan uitvoeren.

Op de studentensite van de Universiteit Utrecht is informatie over het werk van de studentendecaan te vinden.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

We zoeken een collega die het volgende meebrengt:
 • een afgeronde universitaire masteropleiding;
 • enkele jaren ervaring met begeleiding en advisering van studenten binnen een onderwijsinstelling voor hoger onderwijs;
 • kennis van relevante wet- en regelgeving (WHW, WSF 2000);
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;
 • een achtergrond in het (bestuurs-)recht is een pre.
Verder heb je de volgende competenties:
 • Je werkt pragmatisch, kunt goed omgaan met (piek)drukte en je bent sterk in procesgericht denken.
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken, en hebt goede communicatieve, sociale en netwerkvaardigheden.
 • Je denkt analytisch en creatief, bent flexibel, hebt uitstekende adviesvaardigheden en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.
 • Je bent in staat om een vertaalslag te maken van wettelijke ontwikkelingen naar informatie voor studenten en medewerkers.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

 • een positie (0,8 - 1,0 fte) voor een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;
 • een salaris van minimaal € 3.226,- en maximaal € 5.090,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De directie Studenten, Onderwijs & Onderzoek is verantwoordelijk voor studentbegeleiding op universitair niveau en voor de contacten met studie- en studentenverenigingen. Daarnaast ondersteunt de directie het College van Bestuur en de faculteiten bij de ontwikkeling en uitvoering van het strategische beleid ten aanzien van onderwijs, onderzoek en studenten. Daarbij heeft de directie als doel om de onderwijsbedrijfsvoering, in afstemming met de facultaire ondersteuning, efficiënt in te richten met een hoge kwaliteit van dienstverlening aan studenten en docenten. Dit wordt uitgedragen door onder meer de facultaire studie-informatiebalies en de frontoffice van de afdeling Studenten.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 32—40 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • Universitair
 • 1215327

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you