Laboratoriumspecialist Klinische Genetica | Erfelijke Metabole Ziekten

Laboratoriumspecialist Klinische Genetica | Erfelijke Metabole Ziekten

Geplaatst Deadline Locatie
22 sep 12 okt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zijn op zoek naar een geregistreerd laboratoriumspecialist klinische genetica, met als aandachtsveld erfelijke metabole ziekten. Wil je binnen ons team bijdragen aan de metabolietdiagnostiek van erfelijke stofwisselingsziekten en de verdere innovatie daarvan? Dan verwelkomen we je graag als nieuwe collega!

Naast de initiële diagnosestelling van een erfelijke metabole ziekte en de (therapie) monitoring hiervan, speelt functional genomics ten bevoeve van de interpretatie van DNA-varianten een steeds grotere rol in de patiëntzorg van metabole ziekten en daarmee in het takenpakket van jou als laboratoriumspecialist. Ons laboratorium loopt voorop in de implementatie en verdere verbeteringen van moderne omics-technieken als “Next Generation Metabolic Screening” (Metabolomics), Glycomics en metabole fluxanalyses in de diagnostiek en het onderzoek van erfelijke stofwisselingsziekten en het team wil hierin blijven investeren. Als nieuwe collega wordt van je verwacht dat je bijdraagt aan deze innovatieve ontwikkelingen.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Je draagt zorg voor metabolietdiagnostiek van patiënten, beoordeelt, adviseert en/of beslist over het inzetten van deze diagnostiek.
 • Je interpreteert en rapporteert de resultaten van de diagnostiek en adviseert hierbij de aanvrager over eventuele vervolgdiagnostiek en behandeling.
 • Je ontwikkelt en vernieuwt de metabolietdiagnostiek en je werkt hierin nauw samen met de analisten en je collega laboratoriumspecialisten.
 • Je verricht wetenschappelijk onderzoek (of draagt hieraan bij) en rapporteert hierover op congressen en publiceert hierover in tijdschriften.
 • Je verzorgt onderwijs op ons vakgebied aan studenten, maar ook aan de opleiding en bijscholing van laboratorium- en medisch specialisten.
 • Je participeert in voorkomende projecten (ICT, organisatorisch, beleid) binnen het laboratorium.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een geregistreerd laboratoriumspecialist klinische genetica (biochemie EMZ, voorheen klinisch biochemisch geneticus), of vrijwel klaar met je opleiding. Bovendien heb je uitstekende kennis van de metabole diagnostiek. Daarnaast ben je kwaliteitsbewust en draag je bij aan het onderhouden en verder verbeteren van het ISO 15189-geaccrediteerde kwaliteitssysteem. Ook research ervaring met massaspectrometrie en metabolisme is een pre.

Ten slotte herken je jezelf in de volgende kernwaarden: integriteit, samenwerken, zelfmanagement, klantgerichtheid en sturen op resultaat.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
 • Een bruto maandsalaris tussen de € 5.999 en € 7.279 (schaal 13) op basis van een fulltime dienstverband.
 • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
 • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
 • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
 • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
 • Korting op je aanvullende zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief. Ze bieden veel extra’s om vitaal en gezond te blijven, zoals een preventiebudget, workshops en apps.
 • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.

Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Het Translationeel Metabool Laboratorium (TML) is onderdeel van de afdeling Genetica en heeft als kerntaken patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Onze innovatie focus ligt op het verder ontwikkelen van diagnostische toepassingen van functional genomics, metabolomics, proteomics en glycomics, aansluitend op genetische analyses. Het laboratorium werkt hierin binnen de afdeling Genetica nauw samen met het laboratorium Genoomdiagnostiek en met het laboratorium Klinische Genetica van het Maastricht UMC en werkt toe naar een volledige integratie van de genetische- en metabole diagnostiek binnen de Academische Alliantie Genetica tussen beide ziekenhuizen. TML onderhoudt verder nauwe relaties met diverse klinische afdelingen, met name de afdelingen Kindergeneeskunde en Neurologie, en is partner in het Netherlands X-omics Initiative en het UMD.. Ons doel is het verbeteren van de patiëntzorg en het behouden van onze internationaal sterke positie in onderzoek en diagnostiek naar erfelijke metabole ziekten.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent.

Specificaties

 • Techniek / laboratorium
 • Natuurwetenschappen; Gezondheid
 • 32—36 uur per week
 • €5999—€7279 per maand
 • Universitair
 • 188234-P1325658-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you