Medior/senior projectmanager EU/NL-projecten

Medior/senior projectmanager EU/NL-projecten

Geplaatst Deadline Locatie
25 sep 2 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zijn op zoek naar een ervaren projectmanager met kennis van (inter)nationale onderzoeks- en innovatiefinanciering in een academische setting, zoals Nat. Groeifonds, Horizon Europe, NWO. Je wordt onderdeel van een geweldig, internationaal team.

Functieomschrijving

Binnen het Research Office ga je het projectmanagement uitvoeren voor strategische (inter)nationale samenwerkingsprojecten, multidisciplinair en baanbrekend in onderzoek, ontwikkeling, innovatie, onderwijs en gezondheidszorg.

Je bent een projectmanager met kennis en ervaring met het beheren van (inter-)nationale onderzoeks- en innovatiegrants in een academische setting binnen de life sciences. Je werkt nauw samen met projectleiders en teamleden binnen en buiten het UMC Utrecht als eerste aanspreekpunt voor het beheer van een of meerdere projecten. Je stuurt in alle projectfases op de niet-wetenschappelijke, administratieve, financiële en contractuele verplichtingen, technische en financiële rapportages, en amendementen van het project, en functioneert als brug tussen organisatie, projectmedewerkers en financiers. Je behoudt centraal overzicht met correcte prioritering van de details, werkt nauw samen met andere ondersteunende diensten zoals projectcontrol en juridische zaken, onderhoudt contacten met interne en externe stakeholders. Je werkt mee in de voorbereiding en organisatie van projectbijeenkomsten, en ondersteunt in disseminatie en communicatieactiviteiten zoals workshops, symposia en sociale media.

Je wordt onderdeel van het Funding & Support team binnen het Research Office, en werkt centraal in een team van 12 projectmanagers van verschillende ervaringsniveaus voor wederzijdse ondersteuning en uitwisseling, en draagt bij aan de ontwikkeling van templates en de verbetering van ons aanbod. Wij zijn daarom op zoek naar een betrokken teamspeler, die bereid is te investeren in professionele ontwikkeling. Je werkt als allround projectmanager, wat betekent dat je ook nieuwe aanvragen ondersteunt met implementatieadvies. Ervaring hiermee is een pre. Er is ruimte om te werken aan eigen initiatieven binnen het UMC Utrecht of binnen onze professionele netwerken.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het projectmanagement van (inter)nationaal gefinancierde onderzoeks- en innovatieprojecten en bent bekend met het (inter)nationale subsidielandschap.
 • Je hebt multipartner projecten ondersteund, inclusief de financiële en niet-wetenschappelijke verantwoording.
 • Je bent een enthousiaste daadkrachtige collega die kan multitasken en problemen oplossen, proactief en flexibel is en zelfstandig tot een oordeel kan komen.
 • Je werkt graag in een team en hebt excellente interpersoonlijke en communicatievaardigheden.
 • Je bent professioneel en betrouwbaar en kan werken in een multiculturele omgeving en samenwerken in complexe interne en externe settings.
 • Je kan goed schakelen tussen werkzaamheden en overzicht behouden van de prioriteiten.
 • Je weet wanneer je af moet stemmen met collega's, interne en externe stakeholders, hebt een goed oog voor detail en kan gestructureerd en georganiseerd werken.
 • Excellente mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlands en Engels zijn noodzakelijk.
 • Je kan consortium budgetten beheersen en aanpassen.
 • Je kan zowel zelfstandig functioneren op basis van eigen kennis, ervaring en expertise, als in een team samenwerken.
 • Je bent bereid om te reizen en flexibel met je werktijd om te gaan.
 • Je bent dienstverlenend ingesteld richting de onderzoekers en in staat om een hoogstaand intercultureel netwerk te onderhouden.
 • Ervaring met (bio)medisch onderzoek en/of innovatieprojecten is een pre.

Het betreft een tijdelijke aanstelling voor 1 jaar met de intentie tot verlenging naar een vaste functie met een tijdelijke financieringsclausule. Afhankelijk van je ervaring kan je ingeschaald worden in schaal 10 om daarna te kunnen doorgroeien naar schaal 11.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze (36 - 36 uur) functie bedraagt maximaal € 5.919,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.

Afdeling

Het Research Office is onderdeel van de directie Strategie en Beleid binnen het UMC Utrecht. Het Research Office houdt zich bezig met strategisch advies over de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van onderzoeksbeleid binnen het UMC Utrecht. We dragen bij aan de lokale, regionale en internationale positionering van het onderzoek binnen het UMC Utrecht. We steunen de missie van het UMC Utrecht om toponderzoek te stimuleren, excellente onderzoekers te ondersteunen en het wervingsvermogen van het UMC Utrecht te verbeteren. Daarom behoren ook het adviseren en ondersteunen van onderzoekers in het vinden van valorisatie kansen en het schrijven van aanvragen voor onderzoeksfinanciering tot de taken van het Research Office.

Het Funding & Support team is erop gericht om onderzoekers en innovatoren van A tot Z te ondersteunen met het verkrijgen en beheren van onderzoeks- en innovatiegrants. Door het bieden van support van het eerste idee tot de laatste audit, vormen we een team met onze onderzoekers en dragen bij met onze expertise. Ons team houdt zich ook bezig met het aanbieden van smart tooling en de algemene verbetering van de ondersteuning van onderzoek en innovatie. We geloven dat het stellen van een voorbeeld belangrijk is en streven naar een onderzoek(er)svriendelijke omgeving. Binnen onze netwerken (intern, op de campus, regionaal, nationaal en internationaal) delen we actief kennis en ervaring en vragen jou om daarin ook actief deel te nemen.

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gezondheid
 • max. 36 uur per week
 • max. €5919 per maand
 • HBO+
 • 2023-3745

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you