Onderwijsdirecteur Onderwijs voor Professionals (0,4 - 0,6 fte)

Onderwijsdirecteur Onderwijs voor Professionals (0,4 - 0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
26 sep 8 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor ons OvP-programma zoeken wij een onderwijsdirecteur die enthousiast wordt van het ontplooien van commerciële activiteiten in een academische omgeving.

Functieomschrijving

Naast bachelor- en masteropleidingen biedt de Universiteit Utrecht steeds meer onderwijs aan professionals, van korte cursussen tot uitgebreide programma's: Onderwijs voor Professionals (OvP). Ook de faculteit Diergeneeskunde werkt aan een innovatief en uitdagend aanbod van scholingsactiviteiten voor afgestudeerde dierenartsen en andere professionals werkzaam in de life sciences. We bieden een breed assortiment van cursussen aan: van ééndaagse basiscursussen tot programma’s die enkele maanden beslaan. Daarbij richten we ons niet alleen op veterinair / biomedisch inhoudelijke onderwerpen. Ook zaken als intervisie en het leren van nieuwe vaardigheden zijn onderdeel van ons programma. Naast het realiseren van een cursusaanbod, werken we hard aan het ontwikkelen van maatwerkopleidingen voor onze strategische partners.

Voor ons OvP-programma zoeken wij een onderwijsdirecteur die enthousiast wordt van het ontplooien van commerciële activiteiten in een academische omgeving. Samen met een bevlogen ondersteuningsteam werk je aan de verdere ontwikkeling en realisatie van ons programma.

In samenspraak met inhoudelijke experts, (inter)nationale partners, de op te richten OvP-stuurgroep en potentiële klanten ontwikkel je een aantrekkelijk aanbod. Je kent de (inter-)nationale veterinaire wereld goed en bent in staat kansen te creëren en om te zetten in inhoudelijke en financieel succesvolle OvP-activiteiten. Ook ben je binnen de UU OvP-organisatie het aanspreekpunt namens de faculteit diergeneeskunde. Je bent in staat bruggen te slaan met de buitenwereld, maar ook met de facultaire en universitaire ondersteuningsorganisatie. Je voelt je derhalve thuis op zowel strategisch als operationeel niveau.

Op het gebied van de commerciële activiteiten realiseer je samen met de strategische adviseurs van de faculteit een duurzaam businessmodel. Daarbij maak je gebruik van marktonderzoek. Je voert een gezond financieel beleid op basis van een inverdienopdracht die aansluit bij de belangen van de UU en de faculteit. Je stuurt op de kwaliteit van het programma en de organisatie: van broodje tot cadeautje en van inschrijving tot certificering.

Als onderwijsdirecteur OvP leg je verantwoording af aan de decaan en werk je nauw samen met de vice-decaan onderwijs. Je hebt zitting in de Board of Studies van de faculteit en het overleg van de OvP onderwijsdirecteuren van de Universiteit Utrecht.

Naast bovenstaande aspecten houd je je bezig met:
 • het implementeren van onderwijsinnovaties in het OvP-programma;
 • het opbouwen en onderhouden van het netwerk;
 • participeren in UU-brede commissies en werkgroepen;
 • het opzetten (en uitvoeren) van ondernemerschapsonderwijs binnen de initiële opleidingen;
 • coördinatie van een remediëringsprogramma voor buitenlandse dierenartsen;
 • het vormgeven van een centrale ondersteuningsorganisatie binnen de life sciences.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je voelt je thuis in een academische omgeving en hebt goede kennis van het veterinaire onderzoeks- en werkveld. Het verbinding kunnen leggen met het (veterinaire) bedrijfsleven, kennispartners, NGO’s en overheid behoort tot je repertoire. Het omzetten van strategie en visie in een marktpropositie motiveert je. Als professional heb je het vermogen om informatie of gegevens te begrijpen door deze te ontleden en te onderzoeken. Je bent flexibel, betrokken en in drukke periodes kan jij het hoofd koel houden.

Je hebt veel affiniteit met de markt van Onderwijs voor Professionals binnen onze doelgroep. Op verbindende wijze kan jij het voortouw nemen als de situatie erom vraagt en weet je mensen met je mee te nemen. Tevens ben je goed in staat om hands-on logistieke processen te begeleiden. We zoeken voor deze mooie uitdaging een kandidaat voor 2-3 dagen in de week met meerdere van de volgende eigenschappen:
 • Je hebt een afgeronde wetenschappelijke opleiding en bent gepromoveerd. Een opleiding binnen het veterinaire veld is een pre.
 • Je hebt actuele en gedegen kennis van onderzoek en/of onderwijs binnen de veterinaire sector. Je kan je de actuele thema’s binnen het veterinaire veld snel eigen maken.
 • Je toont affiniteit met het opzetten van commerciële activiteiten binnen het domein van onderwijs en opleiden.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met projectmanagement.
 • Je beschikt over verbindend vaardigheden en kan je stijl goed aanpassen aan de omgeving. Je bent in staat om je duidelijk uit te drukken richting klanten en collega’s.
 • Je hebt ervaring met het functioneel leiding geven aan een klein team. Jouw stijl is ontwikkelgericht.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

 • Wij bieden een afwisselende functie in een omgeving die gericht is op jouw ontwikkeling;
 • een positie (0,4 - 0,6 fte) voor één jaar - bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden;
 • een salaris van minimaal € 5.247,- en maximaal € 7.305,- (schaal 12-13 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.
 • De rol van onderwijsdirecteur OvP vervul je voor 0,4-0.6 fte voor een periode van drie jaar met mogelijkheid tot verlenging. Binnen deze periode gaan we met jou in gesprek over je academische taken na afloop van de termijn.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Diergeneeskunde is de enige instelling in Nederland die dierenartsen opleidt. Daarnaast werken onderzoekers samen aan vernieuwend, wetenschappelijk onderzoek rondom de thema’s One Health, One Medicine en Veterinary Biomedicine. Bovendien levert de faculteit specialistische klinische zorg in het Universitair Dierenziekenhuis. Aandacht voor ziekte, gezondheid en welzijn van het dier en zijn omgeving vormt de basis onder de drie pijlers van onze faculteit: onderwijs, onderzoek en diergezondheidszorg. De faculteit telt circa 1.500 studenten en 900 medewerkers en is gevestigd op het Utrecht Science Park, niet ver van het historische centrum van Utrecht.

Specificaties

 • Onderwijs; Management
 • 16—24 uur per week
 • €5247—€7305 per maand
 • Universitair
 • 1215296

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Yalelaan 7, 3584CL, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you