Junior docent Privaatrecht (0,8 fte)

Junior docent Privaatrecht (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
26 sep 8 okt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Breng je graag je kennis van het Privaatrecht over op onze studenten en werk je graag samen in een team met bevlogen collega's? Dan zijn we op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Breng je graag je kennis van het Privaatrecht over op onze studenten en werk je graag samen in een team met bevlogen collega's? Dan zijn we op zoek naar jou!

Bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) van de Universiteit Utrecht hebben we een vacature voor een Junior docent Privaatrecht. In deze functie draag je bij aan het voorbereiden en verzorgen van onderwijs op het terrein van het Privaatrecht in onze bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid. Je gaat werken bij het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht. De afdeling verzorgt onder andere de volgende verplichte bachelorvakken: Inleiding privaatrecht I en II, Verbintenissenrecht, Goederenrecht, Vennootschappen- en rechtspersonen, Burgerlijk- en bestuursprocesrecht en Afstudeerwerk privaatrecht.

Jouw takenpakket:
 • Het doceren van de bachelorvakken.
 • Het doceren van meer specialistische vakken of voor vakken op andere rechtsgebieden (afhankelijk van je expertise).
 • Het verzorgen van werkgroepen.
 • Het reviseren en aanvullen van onderwijsmateriaal.
 • Het maken en beoordelen van tentamens en voorkomende organisatorische werkzaamheden.
Je draagt zorg voor kwalitatief goed onderwijs conform de daarvoor geldende universitaire en departementale richtlijnen.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?

 • Je bent graag onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door open te staan voor samenwerking in diverse verbanden, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een collegiale, open en inclusieve werkomgeving.
 • Je bent breed inzetbaar in het onderwijs in de bachelorfase.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in het privaatrechtelijke onderwijs.
 • Je hebt goede contactuele eigenschappen. Je weet je kennis op een enthousiaste manier over te brengen op je studenten.
 • Je betrekt graag anderen, en andere vakgebieden/disciplines, bij je werk.
 • Je hebt organisatorische vaardigheden.
 • Je hebt een masterdiploma en hebt kennis (van onderdelen) van het privaatrecht.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:
 • een traject Basiskwalificatie Onderwijs' (BKO) met Basiskwalificatie Onderwijs' (BKO). onder andere scholing over het uitvoeren, ontwerpen en toetsen van onderwijs. Ook ontwikkel je onder begeleiding van een tutor vaardigheden zoals feedback geven. De Universiteit Utrecht betaalt het traject en je volgt het traject in werktijd. Als je reeds over deze kwalificatie beschikt is dat een pre.
 • een tijdelijk dienstverband (0,8 fte) voor de duur van vier jaar of een jaarcontract met - bij goed functioneren - verlenging met twee jaar;
 • een salaris van minimaal € 3.226,- en maximaal € 5090,- (schaal .10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband;
 • 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
 • een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.

Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Pathways to Sustainability. Sharing science, shaping tomorrow.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie (REBO) van de Universiteit Utrecht is een unieke combinatie van 3 departementen: Rechtsgeleerdheid, Economie en Bestuurs- en Organisatiewetenschap. Deze 3 vakgebieden verzorgen afzonderlijk én gezamenlijk onderwijs en onderzoek. Door dit multidisciplinaire aanbod is de faculteit een onderscheidende partner voor kennisoverdracht op hoog niveau. De faculteit REBO bevindt zich in het historische centrum van Utrecht.

‘Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richten zich primair op de kerngebieden van het recht en de verbanden daartussen: privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht en rechtstheorie, alsmede internationaal en Europees recht. Het departement wil een actieve en onderscheidende rol spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen.

We werken met een divers samengestelde groep medewerkers en studenten. We vinden een werkomgeving waarin iedereen erkend en gewaardeerd wordt, zich durft uit te spreken en met respect wordt behandeld, zeer belangrijk. We vragen al onze medewerkers bij te dragen aan een open en inspirerende werk- en leeromgeving voor medewerkers en studenten van alle achtergronden. De faculteit streeft naar diversiteit onder haar medewerkers en studenten en zet zich in om een veilige en inclusieve omgeving te creëren voor iedereen, zoals te lezen is in het Equality, Diversity and Inclusion-beleid van de Universiteit Utrecht.


 

Specificaties

 • Onderwijs
 • Recht
 • 28—32 uur per week
 • €3226—€5090 per maand
 • Universitair
 • 1215412

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Achter Sint Pieter 200, 3512 HT, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you