Programma Coördinator European Master in Health Economics & Management

Programma Coördinator European Master in Health Economics & Management

Geplaatst Deadline Locatie
27 sep 15 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Vacature programma coördinator European Master in Health Economics & Management (0,8 – 1,0 fte)

Functieomschrijving

Binnen de Erasmus School of Health, Policy & Management (ESHPM) zijn wij op zoek naar een programma coördinator voor de European Master in Health Economics & Management (Eu-HEM). Deze tweejarige master is een samenwerking van een consortium van vier Europese universiteiten: University of Bologna, Management Center Innsbruck, University of Oslo en de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De EUR coördineert deze internationale master.

Functie-omschrijving
De programma coördinator Eu-HEM is verantwoordelijk voor de organisatie van het Eu-HEM onderwijsprogramma binnen de EUR en tussen de vier betrokken universiteiten. Je bent daarom zowel binnen de EUR als binnen het consortium een belangrijke spil in de internationale learning community Eu-HEM. Onderdeel van de functie is dat je een aantal keer per jaar zal meereizen naar het buitenland voor verschillende events voor de studenten en meetings met de collega’s van de partneruniversiteiten. In deze functie kunnen we de volgende rollen met bijbehorende taken onderscheiden:

Internationaal programma coördinator:
 • De Erasmus Universiteit is de coördinerende universiteit van de master Eu-HEM. Dit betekent dat je als internationaal programma coördinator een leidende rol hebt richting de programma coördinatoren van de drie andere universiteiten.
 • Als verbinder draag je samen met de programma coördinatoren van de partneruniversiteiten zorg voor de organisatie van het joint-degree programma.
 • Je stemt onderwijsdoelen en kwaliteitsmetingen af met het internationale team van coördinatoren, waaronder de docenten, de studenten en de Eu-HEM Consortium Board (het dagelijks bestuur van Eu-HEM, waarin de vier lokale programmadirecteuren zitting hebben).
 • Jij hebt een coördinerende rol in de processen die de vier universiteiten gezamenlijk uitvoeren, zoals het scriptieproces en de studentevaluaties.
 • Je signaleert samen met de andere programmacoördinatoren knelpunten in het onderwijsprogramma en de organisatie daarvan en doet suggesties voor verbeteringen en oplossingen.
 • Jij bent verantwoordelijk voor de organisatie van de diploma-uitreiking die jaarlijks in Rotterdam wordt gehouden.
 • Verder draag je vanuit jouw coördinerende rol bij aan de doorontwikkeling van de curriculummatrix van het onderwijsprogramma.
 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van (advies)rapportages voor de Eu-HEM Consortium Board en beheert mede de budgetten.
 • Tevens heb je een coördinerende rol in de marketing van deze master.

Lokaal programma coördinator
 • Je bent de schakel naar de praktische en administratieve ondersteuning van het Eu-HEM programma vanuit het Onderwijs Service Centrum (OSC).
 • Je zorgt ervoor dat Eu-HEM studenten zich snel thuis voelen en hun weg weten te vinden op de Erasmus Universiteit op het moment dat ze hier onderwijs volgen.
 • Je organiseert ca. 6 keer per jaar de zogeheten Brown Bag meetings, waar je in gesprek gaat met de studenten die op dat moment in Rotterdam studeren over hoe het met ze gaat en om feedback te ontvangen.
 • Je ondersteunt de lokale programmadirecteur. Ook neem je het voortouw in het agenderen van de wekelijkse overleggen met het Eu-HEM team van de EUR.
 • Je organiseert en verzorgt de introductiedag voor de nieuwe Rotterdamse studenten.

Secretaris van het Eu-HEM board
 • Je bereidt samen met de voorzitter van de Consortium Board (afkomstig van de Erasmus Universiteit) en de programmadirecteur de agenda van de bestuursvergaderingen voor, en plant en notuleert deze vergaderingen.
 • Je hebt een belangrijke rol bij het oppakken/delegeren van de daaruit voortvloeiende acties.

Jouw focus ligt dus enerzijds op de organisatie van het onderwijs dat in Rotterdam wordt gegeven en anderzijds op onderwijstaken en -processen die de vier universiteiten gezamenlijk uitvoeren. Je vervult in al deze werkzaamheden een voortrekkersrol, en werkt tegelijkertijd nauw samen met je collega’s van het OSC, de programmadirecteur, de voorzitter van het Eu-HEM Consortium Board, de programma coördinatoren van de partneruniversiteiten en je collega programma coördinatoren binnen ESHPM. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor Eu-HEM studenten over de organisatie van het programma en de studenten die onderwijs volgen in Rotterdam in het bijzonder. Als programma coördinator maak je onderdeel uit van het team onderwijsondersteuning binnen ESHPM en het internationale coördinatorenteam van de joint master Eu-HEM.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Als programma coördinator Eu-HEM:
 • Beschik jij minimaal over een HBO of academische opleiding;
 • Heb jij relevante werkervaring in een coördinerende functie bij voorkeur in een internationale omgeving (bijv. als onderwijscoördinator). Aantoonbare ervaring met onderwijskundige vraagstukken en het optimaliseren van (administratieve) processen is een pre;
 • Beschik je over analytische, strategische en tactische vaardigheden;
 • Beschik jij over uitstekende coördinerende en organisatorische vaardigheden;
 • Ben je dienstverlenend en heb je een proactieve en oplossingsgerichte houding;
 • Ben je stressbestendig en een dynamische werkomgeving met veel wisselende werkzaamheden geven jou energie;
 • Breng je prioriteit aan door hoofd- en bijzaken te onderscheiden en het realiseren van vooraf gestelde doelen;
 • Heb jij overtuigingskracht;
 • Heb jij een aandacht voor bestuurlijke verhoudingen in een complexe omgeving;
 • Ben je een teamplayer met een hands-on mentaliteit;
 • Vind je het interessant om te opereren in een internationale context waarbij je goed kunt omgaan met de culturele verschillen;
 • Beschik jij over goede communicatieve vaardigheden;
 • Beheers jij de Nederlandse en Engelse taal uitstekend (C1) in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie wordt in overleg bepaald. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 3.226,- en € 5.090,- bruto per maand (Schaal 10), conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM). De functie heeft een omvang van 0,8 fte tot 1,0 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van 12 maanden, en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden omgezet worden in een vaste aanstelling.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is binnen Nederland leidend met haar onderwijs- en onderzoeksactiviteiten, gericht op beleids- en management onderwerpen in de gezondheidszorg. ESHPM verzorgt een bacheloropleiding, vijf masteropleidingen, een schakelprogramma voor zij-instromers en postacademisch onderwijs. Bij ESHPM zijn onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verbonden. Kennis en ervaring uit verschillende wetenschappelijke disciplines zoals economie, recht, sociaal-medische wetenschappen, organisatiekunde en bestuurskunde worden er samengebracht en toegepast in de gezondheidszorg. Deze multidisciplinaire benadering van onderwijs en onderzoek is uniek. Erasmus School of Health Policy & Management (ESHPM) is gehuisvest in het Bayle (J) Building op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft een sterke verbondenheid met Erasmus MC. Bij ESHPM studeren ongeveer 1600 studenten en werken 200 medewerkers.

Afdeling

Over Eu-HEM
De European Master in Health Economics and Management (Eu-HEM) is een tweejarig gezamenlijk studieprogramma aangeboden door vier Europese universiteiten op het gebied van gezondheidseconomie en gezondheidszorgmanagement: Erasmus Universiteit Rotterdam, Management Center Innsbruck, Universiteit van Bologna en Universiteit van Oslo. De eerste groep Eu-HEM-studenten begon in 2015 en de zevende groep studenten is deze zomer afgestudeerd. Er wordt intensief samengewerkt tussen de vier universiteiten om de master goed te laten verlopen. Dit maakt het niet alleen voor de studenten, maar ook voor de medewerkers een heel internationaal programma. Meer informatie over Eu-HEM kun je vinden op de website: https://eu-hem.eu/.

Afdeling
Het team onderwijsondersteuning bestaat uit 14 personen: een aantal onderwijscoordinatoren, het Onderwijs Service Centrum (OSC) en een aantal student assistenten. De onderwijscoordinatoren ondersteunen bij allerlei projecten en innovaties in het onderwijs. Zo hebben zij een belangrijke rol bij het opstellen/aanpassen van de OER'en, de besteding van de HOKA en NPO middelen, coordinatie van herzieningen in de onderwijsprogramma's, het onderwijsverdeelmodel etc. Zij ondersteunen hiermee de programmadirecteuren en de onderwijsdirecteuren. Het OSC ondersteunt de opleidingen van ESHPM bij de organisatie, administratie en communicatie, gericht op een soepel en effectief verloop van het onderwijs, de toetsing en examinering. Deze ondersteuning volgt onder andere de cyclus van het aanmelden, toelaten en inschrijven tot en met het afstuderen en uitschrijven van een student. Het OSC is ook actief op het gebied van kwaliteitszorg en managementinformatie. Daarnaast ondersteunt zij de examencommissie en de toelatingscommissie.

Specificaties

 • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
 • 32—40 uur per week
 • HBO+
 • 3761

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you