(GZ-) Studentenpsycholoog

(GZ-) Studentenpsycholoog

Geplaatst Deadline Locatie
2 okt 29 okt Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 okt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Jij als psycholoog biedt studenten en promovendi ondersteuning bij de problemen die zij ervaren tijdens hun vaak veeleisende studie. In een periode waarin ze onder druk staan en er veel op hen af kan komen. Je ondersteunt hen, zowel individueel, als in groepsverband. Verder heb jij met je expertise een inhoudelijke inbreng in ons team op het gebied van intervisie en productontwikkeling.

Op de TU Delft studeren ruim 27000 studenten waarvan ca 40% internationaal en werken 2700 promovendi. Zij volgen uitdagende studies en doen baanbrekend innovatief onderzoek. In hun studie en werk leren zij samen met collega’s en medestudenten technieken en vaardigheden die hen een vooruitstrevende engineer maken.

Dit ga je doen

Binnen het team van studentenpsychologen is de voornaamste taak om met elkaar studenten te behandelen die vastlopen in hun studenten(leven). Je kan dan denken aan: stress, angst, somberheidsklachten, perfectionisme, faalangst, sociale angst, problematische thuissituatie, onzekerheid, identiteit problemen, ADHD, ASS en andere klachten.

Daarnaast bestaat er de vrijheid om je in het werk te focussen op de onderdelen die jou aanspreken. Onder de verscheidene werkzaamheden valt zoals gezegd individuele behandeling van studenten en promovendi, het ontwikkelen en geven van groepen en workshops, supervisie en/of intervisie en het draaien van het inloopspreekuur. Soms wordt er ook je expertise en advies op het gebied van welzijn gevraagd, bijvoorbeeld tijdens grootschalige events.

Het mooie van jouw werk als studentenpsycholoog is dat je tracht om jonge, intelligente mensen bij te staan in hun uitdagingen en hun studieplezier weer laat hervinden. Dat doe je door studenten en promovendi via kortdurende (3-5 sessies) individuele trajecten weer op weg te helpen. Jij kan met jouw ervaring ervoor zorgen dat ze weer op een verantwoorde en gezonde wijze hun studie of onderzoek kunnen vervolgen. In sommige gevallen is er onderliggend meer aan de hand en is een kortdurend traject niet voldoende. In dat geval bied jij begeleiding bij het zoeken naar de juiste vervolghulp.

‘Constructief denken’, ‘Mindful coping with stress’, ‘Omgaan met overbelasting’ en de ‘Afstudeergroep’. Het zijn een aantal voorbeelden van de trainingen die wij geven. Samen met de preventiepsychologen bepalen we ons aanbod. Je werkt daarbij ook samen met andere teams binnen Student Development. Verder zou het kunnen dat jij als expert deelneemt aan verschillende overlegorganen waarbij je invloed kan uitoefenen op het welzijnsbeleid voor studenten en promovendi.

Voor de andere psychologen in het hechte team, ben jij een belangrijke sparringpartner.

Hier ga je werken

De TU Delft hoog scoort als het gaat om medewerkerstevredenheid. Er hangt bij ons dan ook een positieve en toekomstgerichte sfeer. Jij werkt binnen de directie Education and Student Affairs. Jouw team binnen Student Development bestaat uit vijf basispsychologen, drie preventiepsychologen, een psychologisch counsellor en twee GZ-psychologen. Ons team staat open voor verdere ontwikkeling die jij hopelijk op enthousiaste en inspirerende wijze komt versterken!

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Dit heb jij in huis:

 • Expertise op het gebied van begeleiding en kortdurend behandelen, zowel individueel als groepsgewijs.
 • Het is een pre als je behandelervaring hebt met een van volgende therapievormen: ACT, CGT, EMDR, oplossingsgerichte therapie, mindfulness, EFT of een andere specialistische methodiek
 • Kennis van en ervaring met werken met jongvolwassenen en bij voorkeur in een onderwijssetting en met mensen met een internationale achtergrond (ruim 70% van onze promovendi is internationaal).
 • De vaardigheden om voor een groep te staan en je verhaal over te brengen.
 • Een balans tussen een samenwerkingsgerichte, zelfstandige en flexibele instelling.
 • Goede kennis van het Nederlands en Engels, mondeling en schriftelijk.
 • Bij voorkeur een BIG-registratie als GZ-psycholoog (gericht op volwassenen of kinder- en jeugd).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

 • Het dienstverband is 1 jaar met uitzicht op vast.
 • Een functieomvang van 24 -38 uur per week.
 • Een salaris dat is gebaseerd op schaal 11 uit de CAO Nederlandse Universiteiten met een minimum van €4.332,-  en een maximum van €5.929,- bruto per maand op basis van een volledige werkweek (38 uur), plus 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
 • De mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen.
 • Korting bij zorgverzekeraars.
 • Flexibele werkweek.
 • Jaarlijks 232 verlofuren (bij 38 uur). Via het individueel keuzebudget kun je bovendien verlofuren verkopen of bijkopen.
 • Volop mogelijkheden om opleidingen, trainingen en cursussen te volgen.
 • Gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof.
 • Aandacht voor gezond en energiek werken met het vitaliteitsprogramma.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft heeft een sterk fundament. Als bouwer van de wereldberoemde Nederlandse waterwerken en pionier in biotech is TU Delft een internationale topuniversiteit die wetenschap, engineering en design combineert. TU Delft staat voor onderwijs, onderzoek en innovatie van wereldklasse om uitdagingen op het gebied van energie, klimaat, mobiliteit, gezondheid en digitale maatschappij aan te gaan. Generaties Delftse ingenieurs hebben bewezen ondernemende probleemoplossers te zijn in bedrijfsleven en in sociale context.

Bij TU Delft omarmen we diversiteit als een van onze kernwaarden en zetten we ons actief in om een universiteit te zijn waar jij je thuis voelt en kunt floreren. We hechten veel waarde aan verschillende perspectieven en kwaliteiten, omdat wij geloven dat dit ons werk innovatiever, de TU Delft-gemeenschap levendiger en de wereld rechtvaardiger maakt. Samen bedenken en ontwikkelen we oplossingen die een positieve invloed hebben op wereldwijde schaal. Daarom nodigen we jou uit om te solliciteren. Je sollicitatie krijgt een eerlijke behandeling.

Challenge. Change. Impact!

Afdeling

Universiteitsdienst - Education & Student Affairs

Education & Student Affairs (ESA) ondersteunt het onderwijs met het voeren van de onderwijs- en studentenadministratie, coördinatie van het onderwijsbeleid, functioneel beheer onderwijsapplicaties en realisatie monitoring- en management rapportages, het begeleiden en ondersteunen van (buitenlandse) studenten en promovendi, het verzorgen van (didactische) trainingen, het geven van onderwijskundig advies en ondersteuning, en het aanbieden van sport & cultuur activiteiten. ESA bestaat uit de afdelingen Education Service Centre, Academic Services, Information Management en X en telt circa 250 medewerkers. ESA staat binnen de TU Delft bekend om de hoge kwaliteit van haar dienstverlening en kent een proactieve en oplossingsgerichte cultuur.

Specificaties

 • Beleid- en staf
 • 32—40 uur per week
 • €4332—€5929 per maand
 • Universitair
 • TUD04425

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you