Ben je graag het spin in het web? Kan je goed organiseren en helder communiceren? Vind je het leuk om projectadministratie en projectvoortgang bij te houden? Heb je ervaring met het organiseren van bijeenkomsten en conferenties?
De
afdeling Antropologie zoekt bij voorkeur per 01 oktober een projectmanager voor twee onderzoeksprojecten:
Crafting Resilience (NWA) en
Prototyping Welfare (VICI) die deel uit gaat maken van het team Welfare Futures.
Crafting Resilience is een groot interdisciplinair project, gefinancierd vanuit de NWA en geleid door Anouk de Koning (Universiteit van Amsterdam), Femke Kaulingfreks (Inholland) en Maartje van der Woude (Universiteit Leiden). Hierin doet een consortium van wetenschappers en maatschappelijke partners onderzoek in acht Nederlandse steden naar sociale projecten waarin beleidsmakers, sociale professionals en (groepen) burgers samenwerken aan een meer democratische en veerkrachtige samenleving. Het project moet niet alleen inzichten in nieuwe beleids- en welzijnspraktijken opleveren, maar ook concrete handvatten voor de betrokken beleidsmakers en sociale professionals.
Het project
Prototyping Welfare in Europe onderzoekt hoe verschillende partijen binnen en buiten de overheid experimenteren met nieuwe sociaal beleid en hoe ze daarmee de toekomst van de verzorgingsstaat vormgeven. Met financiering van een NWO Vici-subsidie onderzoekt hoofdonderzoeker Anouk de Koning samen met twee promovendi en een postdoc veranderend sociaal beleid in vier Europese steden: Amsterdam, Londen, Marseille en Thessaloniki.
Beide projecten zijn ondergebracht bij de afdeling Antropologie van de Universiteit van Amsterdam. De positie van projectmanager Welfare Futures is tevens ingebed in de onderzoeksgroep
‘Moving Matters: People, Goods, Power and Ideas’.
Wat ga je doen Als projectmanager ben jij de spil in beide projecten, met name op het gebied van de projectadministratie, organisatie en communicatie.
Je bent verantwoordelijk voor de volgende taken
- algemene projectadministratie en korte- en langetermijnplanning bijhouden;
- financiële administratie bijhouden en bewaken, in samenwerking met de programmamanager van Antropologie;
- interne communicatie binnen het consortium Crafting Resilience en projectteam Prototyping Welfare;
- aansturen en opstellen externe communicatie, in samenwerking met de communicatieadviseur;
- planning beheren en opstellen van voortgangsrapportages;
- bijeenkomsten organsieren (o.a.conferenties, workshops en team lunches);
- agenda’s samenstellen, notuleren, en actiepunten bewaken.
Je leidinggevende is penvoerder en hoofdonderzoeker Anouk de Koning. Voor het Crafting Resilience-project maak je deel uit van het managementteam van het project en werk je ook nauw samen met de andere PI’s, Femke Kaulingfreks en Maartje van der Woude.
Wat neem je mee Je vindt het prettig om in een team te werken, en daarin een centrale, faciliterende rol te spelen.
Je vindt het leuk om bijeenkomsten te organiseren en mensen samen te brengen, en je bent secuur en betrouwbaar in je werk. Je bent gewend met mensen met verschillende achtergronden en expertises samen te werken en kunt makkelijk schakelen tussen verschillende niveaus. Je weet hoe je zaken voor elkaar en mensen in beweging kunt krijgen.
Verder beschik je over - relevante ervaring bij een grote organisatie, zoals een universiteit, overheid of ngo;
- uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels;
- wetenschappelijk werk- en denkniveau;
- een integere en professionele werkhouding;
- een flexibele instelling en bent stressbestendig.
Een sociaal-wetenschappelijke achtergrond, affiniteit met grootstedelijke vraagstukken en/of welzijn of sociaal werk en interesse voor de grote stad, vraagstukken rond sociale ongelijkheid en wat we daaraan kunnen doen worden beschouwd als een grote plus.
Wat bieden we jou Wij bieden een tijdelijk parttime dienstverband van 26 tot 30 uur per week in eerste instantie voor de duur van één jaar, met een proeftijd van twee maanden, bij voorkeur met ingang van 01 oktober 2024. Bij een positieve evaluatie wordt het dienstverband verlengd tot en met 31 augustus 2027. Het UFO profiel ‘Projectleider 2’ is van toepassing.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring bij aanvang van het dienstverband, €3.377 tot €4.640 per maand op basis van volledige werktijd (38 uur per week), volgens salarisschaal 10. Dit is exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De
Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.
Wat bieden we je verder - een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie;
- een functie waarbij eigen initiatief en input sterk gewaardeerd worden;
- een enthousiast en warm team dat openstaat voor nieuwe collega’s;
- een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.
Over ons De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 41.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.
Meer lezen.
De
Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.
Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over
werken bij de Universiteit van Amsterdam.
Vragen Voor vragen over de functie of de afdeling kun je contact opnemen met:
Sollicitatie Herken jij je in het profiel en ben je geïnteresseerd in de functie, dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet. Je kunt via onderstaande link online solliciteren. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 18 augustus 2024 worden ingediend. De selectiegesprekken vinden naar verwachting plaats in de week van 19 augustus.
Sollicitaties die we na de reactietermijn ontvangen, die niet via de link worden verstuurd, of niet compleet zijn, kunnen we helaas niet in behandeling nemen.