Als verpleegkundig onderzoeker in het UMC Utrecht combineer je jouw werk in de directe patiëntenzorg met verpleegkundig wetenschappelijk onderzoek. Daarin staan de patiënt, zijn naasten en netwerk centraal. Je gaat aan de slag met effectieve doelmatige zorg, zorgvernieuwing en meetbare zorg- en patiëntenuitkomsten in de verpleegkundige praktijk. Zo draag jij bij aan het verbeteren van het verpleegkundig beroep en de ontwikkeling van de zorgprofessional binnen divisie Heelkundige Specialismen.
Dit is hoe je dat onder andere gaat doen:
- Je coacht regieverpleegkundigen in het samenbrengen van praktijkvragen en problemen tot onderzoeksvragen; je coördineert dit en formuleert van daaruit relevante onderzoeksthema’s.
- Je interpreteert onderzoeksresultaten en maakt de vertaling van relevante bevindingen naar een passende implementatiestrategie in de eigen zorgpraktijk.
- Je monitort de (huidige) patiëntenzorg continu en evalueert, vernieuwt en verbetert de zorg op basis van wetenschappelijk onderzoek.
- Je ontwikkelt nieuwe vormen van zorginnovaties voor betere uitkomsten voor patiënten, professionals én de organisatie.
- Je levert een belangrijke bijdrage aan kwalitatief goede, veilige en efficiëntere zorg op basis van wetenschappelijk onderzoek.
- Je verspreidt wetenschappelijke kennis en innovatie onder collega-verpleegkundigen.
- Je bent de spil in onderzoek, vervult een brugfunctie tussen de wetenschap en alle betrokken disciplines en bent daarbij kartrekker.
- Je sluit aan bij het onderzoeksbureau van de divisie Heelkundige Specialismen.
Hildeline is verpleegkundig onderzoeker en vertelt:
“Verpleegkundig onderzoeker, dat is één functie met twee onderdelen. En het is juist de combinatie van die twee – de verpleegkundige praktijk én het doen van wetenschappelijk onderzoek – die het voor mij zo aantrekkelijk maakt. Ik vind het begeleiden van patiënten bij hun zorgvraag erg mooi. Maar daarnaast merk ik dat ik meer wil betekenen voor het verpleegkundig vak. Dat kan heel mooi in deze combifunctie.”