Als Medisch Afdelingshoofd / Hoogleraar Neurologie bij het UMC Utrecht ben je verantwoordelijk voor de algehele leiding van de afdeling Neurologie. Je werkt samen met een team van toegewijde professionals en draagt bij aan ons strategisch beleid binnen de divisie Hersenen. Je houdt je bezig met de diagnose en behandeling van neurologische aandoeningen, zowel bij kinderen als volwassenen, en speelt een centrale rol in de opleiding van toekomstige specialisten.
Belangrijkste taken:
- Coördineren en bewaken van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs binnen de afdeling.
- Leidinggeven aan het medisch beleid en zorgproces, in samenwerking met het hoofd zorg en de medisch afdelingshoofden neurochirurgie.
- Implementeren en innoveren van zorgprogramma's, richtlijnen en protocollen in het kader van passende en waardegedreven zorg enerzijds en het integrale zorgakkoord anderzijds.
- Onderhouden van externe contacten met verwijzers, verzekeraars en ketenpartners.
- Ontwikkelen van strategieën voor de patiëntenzorg en onderzoek, passend binnen de beleidskaders van het UMC Utrecht.
- Faciliteren van de specialistische opleidingen en het bevorderen van een lerende werkomgeving.
Bijdrage aan onderzoek: Je hebt een significante rol in het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek binnen de neurowetenschappen, met een focus op neuromusculaire ziekten, cerebrovasculaire ziekten, neuro-oncologie of epilepsie. Je leidt onderzoeksprojecten en stimuleert innovaties die bijdragen aan de verbetering van de patiëntenzorg.
Bijdrage aan onderwijs: Je bent betrokken bij het onderwijs op bachelor-, master- en PhD-niveau, en speelt een actieve rol in de opleiding van AIOS en andere gezondheidszorgprofessionals. Je zorgt ervoor dat de nieuwste inzichten en technieken geïntegreerd worden in het curriculum.
Bijdrage aan patiëntenzorg: Je zorgt voor hoogstaande zorgverlening aan patiënten met neurologische aandoeningen binnen de specialistische zorglijnen van neuromusculaire ziekten, cerebrovasculaire ziekten, neuro-oncologie en epilepsie, en draagt bij aan de ontwikkeling en implementatie van nieuwe behandelmethoden en zorgconcepten.
Valorisatie: Je bevordert de toepassing van onderzoeksresultaten in de praktijk en draagt bij aan de maatschappelijke relevantie van het onderzoek.
Toekomstige ontwikkelingen: Je speelt een cruciale rol in het anticiperen op en reageren op toekomstige ontwikkelingen binnen het vakgebied, zowel intern als extern, en zorgt ervoor dat de afdeling flexibel en adaptief blijft.