Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 nov 2024).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
Functieomschrijving
Als directeur kennisstrategie onderzoeksinstituut, vorm jij samen met de directeur onderzoek en de bedrijfskundig directeur van het onderzoeksinstituut het collegiale directieteam van het instituut. Samen met hen ben je verantwoordelijk voor de visie, koers, identiteit en het financiële resultaat van het instituut en levert het instituut een fundamentele bijdrage aan een effectieve samenwerking van het onderzoeksinstituut zowel binnen het Radboudumc als daarbuiten. Voel jij je thuis in een lerende en adaptieve cultuur binnen het onderzoeksinstituut met de focus op excellentie van onderzoek en innovatie? Dan gaan we graag met jou in gesprek.
In deze functie zijn jouw taken gericht op het beleid en het proces van kennisuitwisseling. Hieronder vallen onder andere het valorisatie beleid, de benodigde activiteiten die het valorisatieproces ondersteunen, waaronder publiek-private samenwerkingen en spin out activiteiten. Je stelt beleid en kaders op die de kans op impact maximaliseren en conflicterende belangen van individuele onderzoekers minimaliseren. Ook richt je je op de positie van het Radboudumc in het lokale, regionale, nationale en internationale innovatie ecosysteem.
Radboudumc
Functie-eisen
In het kader van de koers van het instituut en de recente integratie van business development, juridische ondersteuning en regiomanagement, is het Radboudumc op zoek naar een directeur kennisstrategie die deze integratie kan leiden en de koers voor de komende jaren kan vormgeven. Een belangrijke uitdaging is het meenemen en ontwikkelen van de organisatie in een cultuur waarin alle ruimte, aandacht en waardering bestaat voor het vertalen naar toepassing van kennis ter bevordering van de gezondheid en gezondheidszorg.
Voor deze functie zijn de volgende achtergrond en eigenschappen essentieel:
- Je hebt een relevante masteropleiding afgerond.
- Je hebt bewezen ervaring in investeringen in innovatie en ondernemerschap vanuit een goede aansluiting met onderzoek en onderzoekers.
- Je hebt een duidelijke visie hoe wetenschappelijke kennis effectief om te zetten in concrete innovaties in de zorg.
- Ondersteunend aan deze visie ben je ervaren in het initiëren en onderhouden van netwerkrelaties op lokaal, regionaal en nationaal niveau.
- Je hebt uitstekende communicatieve en leidinggevende capaciteiten, van waaruit je de benodigde verandering in complexe en professionele werkomgeving(en) kunt realiseren.
- Je kunt de organisatiedoelstellingen laten prefereren boven die van organisatie-eenheden en hier daadkrachtig besluiten in kan nemen. Daarbij laat je bestuurlijke sensitiviteit en organiserende kracht zien.
- Je herkent jezelf in het profiel van Directeur kennisstrategie (het uitgebreide profiel is opvraagbaar via Postbus Selectie Topkader HR).
Arbeidsvoorwaarden
Dienstverband voor bepaalde tijd: Voor een periode van maximaal 5 jaar met de mogelijkheid tot eenmalige verlenging voor een zelfde periode.
Bij het Radboudumc bouw je aan de toekomst. We gaan voor de beste zorg, onderwijs en onderzoek. Dat maken we waar omdat je je bij ons ontwikkelt, kansen pakt en ruimte voelt om op te staan. Als werkgever vinden we het belangrijk dat medewerkers binnen alle levensfasen vitaal en met plezier aan het werk zijn. Dit in een gezonde en veilige omgeving. Onze arbeidsvoorwaarden mogen er ook zijn. Zo kun je rekenen op:
- Een bruto maandsalaris tussen € 7.918 en € 10.353 (schaal 16) bij een fulltime dienstverband (36 uur per week). Ook krijg je 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering en, als dat voor je functie geldt, een onregelmatigheidstoelage van 47% tot 72%.
- 172 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek. (Per 1 januari 2025 krijg je 176 vakantie-uren).
Werkgever
Radboudumc
Onderzoekers van het Radboud universitair medisch centrum (Radboudumc) richten zich op hedendaagse en opkomende uitdagingen in de gezondheid en gezondheidszorg. Ons doel is het innoveren en personaliseren van gezondheidszorg en volksgezondheid. Daartoe voeren wij wetenschappelijk onderzoek uit in onderzoeksgroepen, overwegend in researchprogramma's. Onderzoek staat niet op zichzelf: In het Radboudumc zijn onderzoeksprogramma's goed afgestemd op onze zorgprogramma’s en hebben daarom een significante impact op de gezondheid(szorg).
Het Radboudumc bestaat uit afdelingen, centra, instituten en ondersteunende stafdiensten. Het onderzoeksinstituut werkt samen met onderzoeksgroepen, afdelingen en centra aan de strategie voor de kerntaak onderzoek. Ongeveer 180 onderzoeksgroep leiders, talrijke clinicus-wetenschappers, zo'n 1.600 promovendi en postdocs en een diverse groep professioneel ondersteunend personeel werken dagelijks aan onze missie. Dat doen we in een levendige, internationale onderzoek gemeenschap die zich kenmerkt door motivatie, samenwerking en gedegen wetenschap. Hierbij is het onderzoeksinstituut het eerste aanspreekpunt van de Raad van Bestuur voor waarde creatie in de kerntaak onderzoek.
Het onderzoeksinstituut stuurt op de strategische koers van het Radboudumc en op waarden en verbinding tussen onderzoeksgroepen en centra (programma’s met afdelingen en centra), vanuit de domeinen discovery science, clinical science, MedTech & Data science en health science. Het instituut ontwikkelt voor het onderzoek de generieke (kwaliteits)kaders, stuurt hierop richting onderzoeksgroepen, bevordert de harmonisatie van onderzoeks(ondersteunende) processen en het delen van voorzieningen.
Het instituut zorgt ook voor de vertaalslag naar impact, zoals het begeleiden van patentaanvragen, het vinden van industriële partners om te investeren in de verdere R&D en de begeleiding van de startup fase. Daarnaast draagt het instituut zorg voor borging van de samenhang in essentiële onderzoeksprocessen en beheert het de faciliteiten voor zover die niet in centra of ondersteunende diensten worden beheerd.
De instituutsdirectie wordt bijgestaan door de ‘research & innovation board’ en een ‘research & innovation council’. Het onderzoeksinstituut rapporteert aan de RvB.
Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.