Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 nov 2024).
Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.
Wij zijn op zoek naar een biotechnicus die ons wil helpen bij het onderzoek naar de ontwikkeling van de hersenen en het ontstaan van hersenziekten. We bouwen aan een brug tussen muismodellen en hersenziekten in de mens.
Functieomschrijving
Als biotechnicus ben je verantwoordelijk voor het efficiënt fokken, inkruisen en onderhouden van gezonde (transgene) muizenkolonies, en het bijhouden van de bijbehorende fokadministratie. Je bent nauw betrokken bij de opzet en uitvoering van wetenschappelijke experimenten, zoals injecties, chirurgische ingrepen, perfusie, en weefsel preparaties;
Daarnaast help je bij het ontwikkelen en doorvoeren van CCD-vergunningen en werkprotocollen, onderhoud je nauw contact met welzijnsinstanties als IVD en CCD, en voer je de jaarlijkse eindregistratie uit.
Je hecht veel waarde aan de Culture of Care en inspireert je collega’s om deze houding ook uit te dragen. Verder speel je een actieve rol in het leven-lang-leren-programma en neem je initiatief in zowel je eigen ontwikkeling als in het trainen van je collega’s.
Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)
Functie-eisen
- Je hebt een mbo- of hbo-diploma in een relevante studierichting.
- Je hebt het certificaat Dierproevenregeling (WOD) Artikel 13F-2B – biotechnicus, en bent bedreven in biotechnische handelingen.
- Je hebt een grote passie voor het werken met muizen en ratten.
- Je hebt kennis van erfelijkheidsleer en ervaring met opzetten en onderhouden van kolonies genetisch-gemodificeerde muizen.
- Je bent leergierig en haalt energie uit samenwerking met onderzoekers, biotechnici en dierverzorgers.
- Je bent de Nederlandse en Engelse taal machtig.
- Je bent direct beschikbaar.
Arbeidsvoorwaarden
Het salaris voor deze (36 - 36 uur) functie bedraagt maximaal € 3.571,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.
Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden. Bekijk onze
arbeidsvoorwaarden en diverse extra's.
Afdeling
In het lab van Jeroen Pasterkamp op de afdeling Translationele Neurowetenschappen in het UMC Utrecht focussen we op het begrijpen van mechanismen die ten grondslag liggen aan de ontwikkeling van hersengebieden.
Door onderzoek in muismodellen uit onze eigen dierfaciliteit te combineren met het bestuderen van menselijke iPSC en organoid modellen, analyseren we het ontstaan van ontwikkelingsziekten als autisme en epilepsie, en degeneratieve ziekten als ALS en Parkinson. Met behulp van (single-cell) omics, celbiologische technieken en (3D-)microscopie, krijgen we inzicht in moleculaire processen die belangrijk zijn bij hersenontwikkeling en -ziekte.
Ons internationaal georiënteerde team werkt nauw samen met onderzoekers van instituten over de hele wereld.