PhD-kandidaat: Antimicrobiële resistentie in Nederland: trends, uitdagingen en toekomstperspectieven

PhD-kandidaat: Antimicrobiële resistentie in Nederland: trends, uitdagingen en toekomstperspectieven

Geplaatst Deadline Locatie
12 nov 27 nov Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 nov 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als PhD kandidaat werk je aan de deelprojecten op het gebied van AMR in Nederland. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van onderzoek, het analyseren van data, en het publiceren in wetenschappelijke tijdschriften. Daarnaast vertaal je bevindingen naar concreet beleidsadvies. Je werkt nauw samen met een team van experts binnen het RIVM en andere betrokken instanties.

Het promotieonderzoek bestaat uit drie deelprojecten met elk een eigen insteek. Je maakt je bekend met de huidige situatie van AMR in Nederland en met verschillende methodologische aanpakken. Zo zul je expert interviews afnemen, vragenlijststudies opzetten, workshops organiseren en scenario exercities initiëren. Je hebt een sleutelrol bij elk van de deelprojecten en ontwikkelt je als expert op het gebied van AMR in Nederland. Binnen deze baan pas je onder andere sociaal wetenschappelijke methoden toe om belangrijke inzichten voor infectieziektebestrijding op te doen. Je versterkt je kennis en kunde als wetenschapper en draagt bij aan de Nederlandse volksgezondheid.

Je werkt als promovendus samen met een interdisciplinair begeleidingsteam met expertise in infectieziektebestrijding, preventie, epidemiologie en AMR. Jij bent een onderzoeker die primair uit de voeten kan met kwalitatief onderzoek, een brede interesse heeft en ook overweg kan met kwantitatief onderzoek. Voor het in kaart brengen AMR trends, uitdagingen en toekomstperspectieven werk je samen met collega’s van de afdelingen Epidemiologie en Surveillance van Infectieziekten (EPI), Infectieziekteonderzoek, Diagnostiek en laboratorium Surveillance (IDS) en Zoönosen en Omgevingsmicrobiologie (Z&O). Daarnaast werk je samen met verschillende academici en experts uit het veld waardoor je een relevant netwerk opbouwt.

We verwachten een actieve houding waarbij je bijdraagt aan de doelen van dit project, maar zelf ook vorm en invulling weet te geven aan de afzonderlijke deelprojecten. Je gaat daarbij analytisch en oplossingsgericht te werk. Je bent outgoing en nieuwsgierig, en wilt je verdiepen in verschillende kanten van het probleem. Tijdens het promotietraject zijn er (in overeenstemming) mogelijkheden tot het volgen van cursussen om jouw kwaliteiten als onderzoeker verder te ontwikkelen. Voortgang zal periodiek besproken worden, gebruikmakend van tussentijdse rapportages en/of presentaties. Gedurende jouw promotietraject zul je minimaal vijf wetenschappelijke publicaties in internationale peer-reviewed journals publiceren en jouw onderzoeksresultaten op nationale en/of internationale conferenties presenteren. Het project resulteert uiteindelijk in een proefschrift. Binnen de afdeling Onderzoek, Innovatie en Implementatie (OII) van de LCI speel je ook een rol in de generieke taken van onze onderzoeksafdeling. Je ondersteunt de afdeling door bij te dragen aan algemene processen, zoals het coördineren van kwaliteitsverbeteringen en het ondersteunen van kennisdeling binnen het team.

Specificaties

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Functie-eisen

  • Je hebt een universitaire master in de biomedische wetenschappen, epidemiologie, gezondheidswetenschappen, sociale wetenschappen of vergelijkbaar afgerond
  • Je hebt affiniteit met infectieziekten en (de maatschappelijke impact van) antimicrobiële resistentie en je verdiept je graag verder in dit onderwerp
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het opzetten en uitvoeren van kwalitatieve en kwantitatieve onderzoeksmethoden
  • Je hebt ervaring met software tools voor data analyse (bijv. MAXQDA of Atlas.ti, SPSS)

Competenties:

  • Je bent een sociale, flexibele en pro-actieve onderzoeker met brede interesse
  • Je bent gemotiveerd om bij te dragen aan de bestrijding van AMR in Nederland
  • Je bent communicatief vaardig en organisatorisch sterk
  • Je bent in staat een netwerk op te zetten en te onderhouden in de sector en met wetenschappelijke partners
  • Je kan je uitstekend uitdrukken in de Nederlandse en Engelse taal, verbaal en in schrift

De volgende competenties zijn een pre voor deze functie:

  • Ervaring met software voor kwantitatief onderzoek (bijv. R, SAS, STATA)
  • Ervaring met werken binnen een projectteam
  • Ervaring met het schrijven van wetenschappelijke publicaties

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met kans op verlenging tot 4 jaar.

Arbeids­voorwaarden

De beoogde startdatum is nader te bepalen. In totaal duurt het promotietraject in
principe 4 jaar. De aanstelling is in eerste instantie voor 1 jaar. Aan het einde van het
eerste jaar vind er volgens de standaardprocedure een evaluatie plaats. Als deze
evaluatie positief is, zal de aanstelling met 3 jaar verlengd worden.

  • Contractduur: 48 maanden
  • Minimaal aantal uren per week: 36
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Het salaris is conform de vaste PhD salarisschaal van de Rijksoverheid, te weten:

  • 1e jaar schaal (8,0)
  • 2e jaar schaal (8,5)
  • 3e jaar schaal (8,7)
  • 4e jaar schaal (8,8)

 

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,50% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

RIVM

RIVM: deskundig, betrouwbaar en onafhankelijk

Als Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zijn we een deskundige, betrouwbare en onafhankelijke adviseur voor overheid, professionals en burgers. Ons doel: een gezonde bevolking en een duurzame, veilige en gezonde leefomgeving. We bewaken gezondheid, ziekten, de kwaliteit van de leefomgeving én het milieu. Daarvoor doen we onderzoek en we verzamelen kennis voor toegankelijke informatie en toepasbare adviezen. Het RIVM zorgt voor een goede geboortescreening, het bestrijden van infectieziekten en heeft een centrale rol bij het Rijksvaccinatieprogramma en de bevolkingsonderzoeken. We onderzoeken wat er nodig is voor goede zorg, een gezonde leefstijl, veilige producten en een veilige en gezonde leefomgeving. Ook dragen we bij aan het voorkomen, bestrijden en beheersen van incidenten en crises.

Vanuit ons hoofdkantoor in Bilthoven en vanaf 2025 vanuit een prachtig nieuw gebouw op het Utrecht Science Park, werken we met ongeveer 2500 collega’s aan al onze adviezen, rapporten, factsheets en publicaties. Daarbij laten we ons leiden door de vragen van vandaag én morgen. We doen ons werk midden in de maatschappij. Trots zijn we op onze organisatie waar iedereen welkom is. Als kennisinstituut van de overheid willen we een afspiegeling van de samenleving zijn. Naast talent, ervaring en motivatie maken ook aspecten van identiteit zoals leeftijd, geaardheid, culturele achtergrond of arbeidsbeperking, onze organisatie rijker, innovatiever én leuker. Met deze verschillende achtergronden, perspectieven en inzichten werken wij samen aan een nog beter resultaat!
RIVM – De zorg voor morgen begint vandaag

Ook benieuwd naar hoe anderen het werken bij het RIVM ervaren? Bekijk het op RIVM-ers aan het woord | RIVM

Afdeling

Het centrum Landelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding

De LCI maakt deel uit van het Centrum Infectieziektebestrijding (CIb) van het RIVM. De taak van de LCI is om infectieziektebestrijding soepel te laten verlopen, zowel in de dagelijkse praktijk, als tijdens grootschalige infectieziekteproblemen.

De LCI doet dat door richtlijnen op te stellen en professionals te ondersteunen bij praktijkproblemen. De LCI richt zich op de professionals werkzaam in de infectieziektebestrijding GGD) en uitvoerenden van het rijksvaccinatieprogramma (RVP) en de Neonatale Hielprikscreening (NHS) en het Prenatale Screening Infectieziekten en Erytrocytenimmunisatie (PSIE) programma. De richtlijnen en adviezen worden in de praktijk ook veel gebruikt door andere beroepsgroepen.

De LCI werkt nauw samen met de afdeling communicatie die er op gericht is om de benodigde informatie op tijd aan professionals en publiek beschikbaar te stellen. In crisissituaties coördineert de LCI de bestrijding, inclusief de organisatie van het Outbreak Management Team (OMT). De afdeling Onderzoek, Innovatie en Implementatie (OII) is sinds 2024 binnen het CIb een centrale plek voor het structureel opbouwen van sociaalwetenschappelijke kennis en expertise voor de infectieziektebestrijding.
Gepositioneerd binnen de LCI, kan de afdeling OII actief onderdeel zijn van de infectieziektebestrijdingsketen, van kleine casuïstiek tot grote uitbraken. De primaire taak is niet kennisontwikkeling, maar juist evidence-based toepassing hiervan in de praktijk, om zo de CIb-collega's en de IZB-professionals in het veld vooruit te helpen. Vervolgens leren we ook weer van vraagstukken die in de praktijk leven (en dus behoefte aan is). Hierbij wordt er nauw samengewerkt met inhoudelijke IZB-professionals en met sociale wetenschappers binnen én buiten het RIVM.

Specificaties

  • PhD; Techniek / laboratorium; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • max. 36 uur per week
  • €3246—€4024 per maand
  • Universitair
  • AT-RIVM-20241111

Werkgever

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you