(Senior) Onderzoeker Cybersecurity

(Senior) Onderzoeker Cybersecurity

Geplaatst Deadline Locatie
14 sep 28 sep Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 sep 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Haagse Hogeschool - (Senior) Onderzoeker Cybersecurity

Functieomschrijving

Ben jij een kwantitatieve topper met een achtergrond in de criminologie, psychologie of aanverwante discipline? En heb je affiniteit met het doen van vernieuwend praktijkgericht onderzoek op het gebied van cybersecurity en cybercrime? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wat ga je precies doen?

Voor het lectoraat Cyber Security in het MKB zijn we op zoek naar een (senior) onderzoeker. Dit lectoraat is verbonden aan het Centre of Expertise Cyber Security (CoECS) van de faculteit IT & Design en werkt nauw samen met het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR). 

Het doel van het lectoraat Cybersecurity in het MKB is om het MKB’ers op een praktisch toepasbare manier te helpen weerbaarder te maken tegen cyberaanvallen. MKB-bedrijven hebben niet de capaciteit om zich te weren tegen cyberaanvallen en worden dus relatief vaak slachtoffer van dergelijke aanvallen. Het lectoraat kent drie onderzoeksthema’s: (1) de weerbaarheid van MKB’ers; (2) cybercriminaliteit gericht op MKB’ers; (3) de aanpak van cybercriminaliteit gericht op MKB’ers. Daarbij staat steeds niet de techniek, maar de mens centraal in ons onderzoek.

Als ervaren onderzoeker ga je een belangrijke bijdrage leveren aan het opzetten en uitvoeren van de onderzoekslijn ‘Weerbaarheid van MKB’ers’. Je bent actief in het verwerven van opdrachten met bijbehorende financiering en voert zelfstandig onderzoeken uit binnen het onderzoeksprogramma van de lector Cyber Security in het MKB. Tevens lever je een bijdrage aan het ontwikkelen van cybersecurity onderwijs binnen de Haagse Hogeschool en help je bij het professionaliseren van docenten en onderzoeksleden van het Center of Expertise.

Specificaties

De Haagse Hogeschool (HHS)

Functie-eisen

Jouw profiel

Voor deze vacature zijn wij op zoek naar een ervaren onderzoeker met een warm hart voor het verder ontwikkelen van cyber veiligheid en het versterken van de link tussen onderwijs, onderzoek en het werkveld. Vanzelfsprekend ben je communicatief, resultaatgericht en analytisch sterk, heb je een hands-on mentaliteit en kun je goed laveren tussen de verschillende stakeholders.

Voldoe je daarnaast aan onderstaande functie-eisen? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie voor deze vacature.

  • Je bent (bijna) gepromoveerd en hebt een achtergrond in de criminologie, psychologie of aanverwante discipline;
  • Je hebt affiniteit met de onderwerpen cybersecurity en cybercrime;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met het doen van kwantitatief onderzoek;
  • Je publiceert in wetenschappelijke tijdschriften, maar je weet resultaten ook te vertalen naar producten die gebruikt kunnen worden in de praktijk;
  • Je beweegt je makkelijk in zowel de academische wereld als in het werkveld;
  • Je hebt bij voorkeur ervaring opgedaan in het hoger onderwijs en toegepast onderzoek;
  • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Wat bieden wij

De mogelijkheid om binnen het Centre of Expertise Cyber Security van de Haagse Hogeschool mee te werken aan het vormgeven van een nieuw lectoraat, met een eigen onderzoekslijn en innovatief onderwijs op het gebied van Cyber Security in het MKB.

Daarnaast bieden wij:

  • Een salaris van maximaal € 5.301,29 (schaal 12 – Onderzoeker) en € 5.750,90 (schaal 13 – Senior Onderzoeker) bij een volledige werkweek, exclusief 8% vakantietoeslag. (Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao-hbo.)
  • Een uitbetaling van een eindejaarsuitkering;
  • Een aanstelling van 0,6 - 0,8 fte, 24-32 uur per 1 oktober 2017 in tijdelijke dienst voor de periode van één jaar met uitzicht op verlenging;
  • Een goed te bereiken werkplek in zowel Den Haag als (standplaats) Zoetermeer in de Dutch Innovation Factory;
  • The Dutch Innovation Factory, waar onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven samenkomen vormt een community voor ontmoeting, inspiratie en innovatie tussen het onderwijs en het bedrijfsleven
  • De ruimte en middelen voor professionele en persoonlijke ontwikkeling;
  • Een groot netwerk en dynamische omgeving, te midden van jonge, gedreven studenten en medewerkers binnen het hoger onderwijs in een grootstedelijke context, nationaal en internationaal.

Werkgever

De Haagse Hogeschool

Wil je meer weten over de faculteit en het CoECS?

De Haagse Hogeschool wil haar studenten optimaal voorbereiden op de kennissamenleving van de 21e eeuw. Niet alleen in hun rol als hoger opgeleide professional, maar zeker ook in hun rol als wereldburger. Het profiel van Den Haag als grote stad is daarin bepalend, met als belangrijke ingrediënten: globalisering, complexiteit, fragmentatie en ‘superdiversiteit’.

De Faculteit biedt eigentijds onderwijs aan 2600 studenten vanuit drie vestigingen in Den Haag, Delft en Zoetermeer met ieder een eigen karakter. De faculteit omvat twee bacheloropleidingen HBO-ICT en CMD en het Center of Expertise Cyber Security.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Gedrag en maatschappij
  • 24—32 uur per week
  • max. €5750 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT Onderzoeker Cybersecurity

Werkgever

De Haagse Hogeschool (HHS)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Johanna Westerdijkplein 75, 2521 EN, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you