Junior Beleidsmedewerkers NWO Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) in het kader van het Professional PhD Program

Junior Beleidsmedewerkers NWO Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) in het kader van het Professional PhD Program

Geplaatst Deadline Locatie
13 okt 17 nov Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 nov 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het promovendi Netwerk Nederland (PNN) is in 2013 gestart met het Professional PhD Program (PPP). In het PPP krijgen promovendi van diverse achtergronden de kans om een aantal maanden aan de slag te gaan in een uitdagend project in een organisatie.

Met het programma wil het PNN de deelnemende organisaties kennis laten maken met de meerwaarde van promovendi en wil het promovendi de kans geven om in contact te komen met potentiële toekomstige werkgevers. Op deze manier kunnen promovendi ervaren hoe waardevol zij voor een organisatie kunnen zijn, door bewust gebruik te leren maken van de transferable skills, zoals projectmanagement en vakkundig presenteren. 

In het kader van het PPP is er momenteel een vacature Junior Beleidsmedewerker Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) binnen NWO

De junior beleidsmedewerker assisteert in de beoordelingsrondes van NRO, met name bij het zoeken van referenten en het formeren van beoordelingscommissies. Referenten zijn wetenschappelijke specialisten die een oordeel geven over een voorstel aan NWO voor financiële steun aan een onderzoeksproject.

Specificaties

Promovendi Netwerk Nederland (PNN)

Functie-eisen

De medewerker die wij zoeken:

  • beschikt over een afgeronde masterstudie bij voorkeur in de onderwijswetenschappen

  • Is momenteel bezig met een promotietraject

  • heeft belangstelling voor wetenschappelijk onderzoek en heeft goede redactionele en communicatieve vaardigheden

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor een promovendus voor 0,8-1,0 fte voor een duur van 6 maanden als junior beleidsmedewerker. De functie is ingedeeld in schaal 10 van bijlage 1 van CAO-Onderzoekinstellingen. Naast 8% vakantiegeld biedt NWO een eindejaarsuitkering van 8,33% en een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Na de aanstelling bij NWO keert de promovendus weer terug naar de universiteit waar het promotietraject verder wordt afgerond.

Werkgever

NWO NRO via Promovendi Netwerk Nederland

Het Promovendi Netwerk Nederland (PNN) is de landelijke belangenorganisatie voor en door promovendi werkzaam op één van de 14 Nederlandse Universiteiten, of één van de 8 Universitaire Medische Centra, of op één van de 5 zogenaamde Onderzoeksinstellingen.

NWO is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks ruim 650 miljoen in nieuwsgierigheid gedreven onderzoek en onderzoek rond maatschappelijke uitdagingen. Op basis van adviezen van deskundige wetenschappers en relevante experts uit binnen- en buitenland selecteert en financiert NWO onderzoeksvoorstellen. NWO stimuleert nationale en internationale samenwerking, investeert in grote onderzoeksfaciliteiten, bevordert kennisbenutting en beheert onderzoeksinstituten. NWO financiert meer dan 5.600 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennisinstellingen.  [Meer informatie over NWO op AcademicTransfer]

Binnen NWO werkt het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) aan verbetering en vernieuwing van het onderwijs. Dat doet het NRO door onderwijsonderzoek te coördineren en te financieren, en door de verbinding tussen praktijk en onderzoek te verbeteren.

Het onderzoek dat het NRO uitzet en begeleidt gaat over alle vormen van onderwijs -van voorschoolse educatie tot en met volwassenenonderwijs- en over de volle breedte van het onderzoek -praktijkgericht, beleidsgericht en fundamenteel. Het soort onderzoek (verkennend, relationeel, verklarend enzovoort), maar ook het onderzoeksdesign en de methoden zijn afhankelijk van het onderzoeksdoel en staan voor het NRO dus niet van tevoren vast. Dat geldt ook voor het theoretisch perspectief: veel onderwijsonderzoek is multidisciplinair. Het NRO staat open voor voorstellen vanuit diverse wetenschappen, zoals onderwijskunde, pedagogiek, vakdidactiek, economie, sociologie, geschiedenis, cognitieve neurowetenschappen, psychologie, bestuurskunde, ethiek en rechten.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—36 uur per week
  • Universitair
  • PPP 17.10

Werkgever

Promovendi Netwerk Nederland (PNN)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange Viestraat 6-I, 3511 BK, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you