Biomedisch informatiespecialist

Biomedisch informatiespecialist

Geplaatst Deadline Locatie
7 dec 6 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 jan 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Bouwen aan Research Datamanagement in een gedreven en ambitieus team informatiespecialisten. Dat is de mooie uitdaging waarmee je in het Erasmus MC aan de slag gaat.

Als informatiespecialist ben je verantwoordelijk voor het verder opzetten en ontwikkelen van state-of-the-art ondersteuning van de wetenschapper, de zorgverlener, de docent en de student op het gebied van biomedische informatievoorziening en -dienstverlening. Je maakt deel uit van een team van vier informatiespecialisten, die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor:
  • Ondersteunen en uitvoeren van literatuuronderzoek;
  • Ontwikkelen en verzorgen van cursussen informatievaardigheden;
  • Ondersteunen van Open Access Publishing/Open Science;
  • Ondersteunen van Research Data Management;
  • Ontwikkelen en onderhouden van information portals;
  • Innovatie van bibliotheekdiensten en -producten;
  • Proactieve informatievoorziening: PR, promotie en communicatie.
Het ontwikkelen en onderhouden van information portals en het ondersteunen van Research Datamanagement zijn twee specifieke opdrachten waar je als nieuwe collega mee aan de slag kunt. Om die in te vullen wordt een beroep gedaan op je innovatieve en creatieve vermogen om tot dienstverlening te komen die onze klanten zo goed mogelijk ondersteunt in hun professie. Het zo optimaal mogelijk faciliteren van onze verschillende klanten geeft je veel energie en voldoening.

Waar je ook energie van krijgt, is het overbrengen van kennis. Je verzorgt cursussen informatievaardigheden, iets waarbij jij je presentatie- en sociaal communicatieve vaardigheden goed voor kunt gebruiken. Je goede kennis van de Engelse taal helpt je om ook onze internationale collega's verder te helpen.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

Je beschikt over een academisch werk en denkniveau en bent (bio) medisch opgeleid. Heb je een opleiding Informatiemanagement en heb je ervaring binnen (bio) medisch gebied? Dan nodigen we je ook van harte uit om te solliciteren. Ook de volgende punten zijn belangrijk:
  • Je hebt een dienstverlenende instelling: je bent er om te faciliteren en mensen te helpen om zo goed mogelijk hun professie uit te voeren;
  • Je neemt de lead als het bijvoorbeeld gaat om het inrichten van information portals, dit betekent ook dat je anderen betrekt en samen met het team voor een goed resultaat gaat;
  • (Nieuwe) systemen maak je graag eigen, je weet snel aan welke knoppen je moet draaien en schrikt niet als het wat technischer wordt;
  • Presenteren en op een interactieve manier kennis overbrengen vind je leuk, ook als het in het Engels is.
Het kunnen overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een voorwaarde voor de aanstelling

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een aanstelling voor de duur van een jaar dat bij goed functioneren en wederzijdse instemming omgezet wordt naar een vaste aanstelling.

Het bruto maandsalaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 4.216,- (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget, studiemogelijkheden en persoonlijk budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Werkgever

Erasmus MC

Een gezonde bevolking en excellente zorg door onderzoek en onderwijs. Daarvoor staat het Erasmus MC. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. Bij ons werken denkers die doen. Gedreven aanpakkers die met veel verstand van zaken werken aan het verbeteren en vernieuwen van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen.

De Medische Bibliotheek van het Erasmus MC bevindt zich momenteel in een transitie van een hybride bibliotheek naar een 100% digitale bibliotheek. Er vindt een verschuiving plaats van een voornamelijk collectiegerichte bibliotheek met standaarddiensten naar een meer klantgeoriënteerde organisatie, waarin de diensten worden bepaald door de mogelijkheden van de nieuwe media en de continu veranderende informatiebehoefte. Er ontstaat een breed scala aan informatievormen en kanalen, waarbinnen het de opgave van de bibliotheek is om wetenschappelijke informatie en data te managen en daarbinnen maatwerk te leveren.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2659—€4216 per maand
  • HBO
  • 47.14.17.SB-P340459-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

's-Gravendijkwal 230, 3015 CE, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you