Docent Lerarenopleider Natuurkunde

Docent Lerarenopleider Natuurkunde

Geplaatst Deadline Locatie
13 apr 6 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is voor de gecombineerde lerarenopleiding Natuur- en Scheikunde (NASK) in het Cluster Exact en Beroepsonderwijs met ingang van 1 augustus of eerder op zoek naar een enthousiaste en betrokken Docent Lerarenopleider Natuurkunde (0,8-fte).

De functie

Als docent / lerarenopleider Natuurkunde ontwikkel en verzorg je onderwijs in de tweedegraads lerarenopleiding Natuur- en Scheikunde. Je begeleidt studenten in het vak, de vakdidactiek, stages en bij hun professionele ontwikkeling. Daarnaast begeleid je studenten bij het opzetten en uitvoeren van afstudeeronderzoek. Je signaleert en agendeert relevante ontwikkelingen in het vakgebied en in het werkveld en vertaalt deze naar het onderwijsprogramma binnen de opleiding NASK, gelet op de generieke kaders binnen de tweedegraads lerarenopleidingen. De opleiding streeft er na het onderwijs flexibel en eigentijds aan te bieden en de aansluiting met recente ontwikkelingen in het VO te versterken, met als een van de speerpunten Urban Education. Je levert hieraan een bijdrage bij de ontwikkeling van het curriculum.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van een Masterdiploma en een bevoegdheid als docent Natuurkunde;
 • Je hebt recente ervaring met het lesgeven in het vakgebied binnen het voortgezet onderwijs, bij voorkeur in een urban context (grote stad);
 • Je beschikt over aantoonbaar goede didactische kwaliteiten en begeleidingsvaardigheden;
 • Je bent in staat om didactische middelen te kiezen die passen bij het leerdoel van het onderwijsonderdeel en de studiefase van de student; 
 • Je schept de juiste condities voor het leerproces door toepassing van adequate werkvormen en het ‘blended’ maken van onderwijsinhoud;
 • Je kunt goed werken in teamverband;
 • Je kunt analytisch denken, verbanden en verbindingen leggen en je bent creatief;
 • Je bent bereid om de eigen praktijk te evalueren en dat te vertalen naar de gewenste vervolgacties;
 • Je bent bereid om ook in de avonduren te werken;
 • Ervaring met het begeleiden van docenten op opleidingsscholen strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor één jaar. Verlenging is afhankelijk van gebleken geschiktheid, formatieruimte en de toestroom van nieuwe studenten. Het betreft een aanstelling als docent/onderzoeker 2. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 11 (cao hbo) met een maximum van €4.661,12,- bruto per maand bij een volledige aanstelling. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA (via de HvA Academie) uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Docenten dienen een didactische bevoegdheid te hebben, dan wel binnen een vastgestelde periode te behalen. De HvA biedt je deze opleiding aan.

Afdeling

Opleiding Natuurkunde

De opleiding Natuurkunde maakt deel uit van de gecombineerde opleiding NASK (Natuur/Scheikunde), heeft een vol- en deeltijdvariant en ruim 160 studenten. Je zult participeren in dit enthousiaste en betrokken NASK-team van 9 docenten, waarin een op leren en samenwerken gerichte werksfeer heerst.

Het opleiding NASK maakt deel uit van het cluster Exact en Beroepsonderwijs binnen de Faculteit Onderwijs en Opvoeding. Het cluster Exact en Beroepsonderwijs bestaat daarnaast uit de opleidingen Wiskunde, Biologie, Gezondheidszorg en Welzijn, Horeca & Voeding en Mens & Technologie, waarin ca. 1200 studenten voorbereid worden op het beroep van leraar door ruim 70 docenten. In het cluster worden tevens nascholingsactiviteiten voor leraren verzorgd.

In het onderwijs en onderzoek van de faculteit is het ‘onderwijzen en opvoeden in grootstedelijke context’, aangeduid met de term ‘Urban Education’ een speerpunt. Het opgroeien in de grote stad betekent voor leerlingen en jongeren opgroeien in een wereld vol verschillen. Scholen in de grote stad tellen soms meer dan honderd nationaliteiten. In het afstudeerprofiel van onze opleidingen worden leraren en pedagogen voorbereid op het werken in deze context.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren; Onderzoek, Ontwikkeling, Innovatie
 • Natuurwetenschappen
 • max. 32 uur per week, tijdelijk
 • max. €4661 per maand
 • Universitair
 • AT 969622

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 25, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps