Promovendus (1,0fte)

Promovendus (1,0fte)

Geplaatst Deadline Locatie
19 apr 4 mei Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wij zijn binnen het topic ‘Brein, Leefstijl en Leren’ van het Welten instituut op zoek naar een promovendus op het project ‘PHIT2LEARN; Beweeginterventies om leren in het middelbaar beroepsonderwijs (MBO) te verbeteren’. Doel van dit project is het onderzoeken van de effectiviteit van lichamelijke activiteit- en zitgedraginterventies op een variëteit aan leeruitkomsten bij leerlingen in het MBO. Afhankelijk van het soort interventie en het potentiele mechanisme, dat ten grondslag ligt aan de acute, korte-termijn, of lange-term effecten, variëren deze uitkomstmaten van specifieke effecten op cognitief functioneren, tot algemene effecten op schoolprestaties en vitaal burgerschap/werknemerschap. U zult een aantal nieuwe studies opstarten op diverse MBO-scholen om het causaal effect van beweging op de leerprestaties te onderzoeken. Daarnaast zult u met data die reeds verzameld zijn aan de slag gaan. Dit alles zal resulteren in een proefschrift. U staat mede aan de basis van het opzetten van een reeks projecten. U bent verantwoordelijk voor de dataverzameling, data-analyses en rapportage van de resultaten in wetenschappelijke publicaties. Daarnaast bent u bereid disseminatieproducten te verzorgen voor het algemene publiek (bijv. het houden van lezingen tijdens ouderavonden, docentprofessionaliseringsactiviteiten, brochurematerialen, enzovoorts).

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

U bent een gemotiveerd, enthousiast en daadkrachtig persoon die in staat is zelfstandig en in groepsverband te werken en die een klas met studenten op het MBO weet uit te dagen. U beschikt over een afgeronde universitaire (master) opleiding Psychologie, Gezondheidswetenschappen, Biologie, Geneeskunde, Onderwijswetenschappen of een vergelijkbare opleiding. Enige ervaring met het schrijven van wetenschappelijke artikelen en data-analyse (SPSS) strekt tot aanbeveling. U heeft interesse in de relatie tussen beweging, cognitie en leren en beschikt over goede organisatorische, sociale en logistieke vaardigheden. U heeft goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en het Engels. Bovendien bent U resultaatgericht met een proactieve instelling en een representatief voorkomen en heeft u affiniteit met de doelgroep. Kortom, wij zijn op zoek naar een duizendpoot!

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 4 jaar.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal P van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt bij aanvang € 2.222,- bruto per maand bij een volledig dienstverband. 
De aanstelling van de promovendus geschiedt in tijdelijke dienst voor de periode van 15 maanden. Bij een goede voortgang en goed functioneren zal de aanstelling in principe worden verlengd tot 4 jaar.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

 

Werkgever

Open Universiteit

Online studeren overal in Nederland en VlaanderenDe Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten. Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken ruim 600 medewerkers. De OU heeft vijftien vestigingen in Nederland, en zes in België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie . 

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een top 2 positie in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website (www.ou.nl).

 

http://www.ou.nl/

Afdeling

Faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen (PenOW)

De faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen (PenOW) is sterk in onderwijs en onderzoek. De faculteit biedt een wetenschappelijke bachelor en master Psychologie en een master Onderwijswetenschappen. De masteropleiding Psychologie heeft vier varianten: Arbeids- en organisatiepsychologie, Gezondheidspsychologie, Klinische psychologie en Levenslooppsychologie. Het onderzoeksprogramma van wetenschapsgebied Psychologie is gepositioneerd binnen een van de vier vakgroepen die overeenkomen met de vier afstudeervarianten. Het onderzoek van de vakgroep Arbeids- en organisatiepsychologie richt zich op de adaptatie van werkenden aan een dynamische werkomgeving en de uitdagingen en belemmeringen die dit met zich meebrengt. Het Welten-instituut, onderzoekscentrum voor leren, doceren en technologie, is onderdeel van de faculteit PenOW en speelt nationaal en internationaal een belangrijke rol in onderzoek naar de innovatie van onderwijs en de professionalisering van docenten.

http://www.ou.nl/psychologie

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • FAC/PenOW/18028

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Valkenburgerweg 177, 6419 AT, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you