Bedrijfsarts

Bedrijfsarts

Geplaatst Deadline Locatie
19 apr 3 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 3 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een ervaren, BIG-geregistreerde bedrijfsarts, en werk je graag samen in een multidisciplinair team professionals bij een academische interne arbodienst? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) naar de functie van bedrijfsarts.

Functieomschrijving

Als bedrijfsarts bij de gecertificeerde interne arbodienst van de VU ben je samen met je collega-bedrijfsartsen verantwoordelijk voor de begeleiding van zieke medewerkers en het adviseren over arbeidsomstandigheden. In deze rol heb je te maken met een grote verscheidenheid aan personeel, vaak hoogopgeleid en deels internationaal.

Voor een geslaagde invulling van de functie beschik je over empathisch vermogen, een diplomatieke aanpak en heb je gevoel voor de complexiteit en bijzonderheden van de academische cultuur. Tegelijkertijd neem je vanuit je medische expertise een onafhankelijk professioneel standpunt in en draag je dat helder en effectief uit. Je bent in staat om rollen en verantwoordelijkheden goed te scheiden, om leidinggevenden en medewerkers gericht te adviseren met oog voor hun belangen én voor het organisatiebelang van de VU als geheel. Je bent nieuwsgierig en bereid om te luisteren naar en te leren van collega’s met diverse achtergronden. Je draagt actief bij aan expertiseversterking en samenwerking met de andere Amsterdamse kennisinstellingen. 

• Je begeleidt medewerkers die wegens ziekte verzuimen of dreigen te verzuimen. Je adviseert hierbij zowel de medewerker als diens leidinggevende, en helpt hen om gezamenlijk tot een effectieve re-integratieaanpak te komen. Je werkt hierbij samen met andere stakeholders, waaronder de HR-adviseur.
• Vanuit je medische deskundigheid adviseer je op het gebied van arbeid en gezondheid in brede zin, gevraagd en ongevraagd, en met bijzondere aandacht voor preventie en arbeidsgezondheidskundige advisering.
• In een klein team werk je nauw samen met arbo(kern)deskundigen uit andere disciplines. In de integrale en multidisciplinaire werkwijze van de arbodienst participeer je in RI&E’s en lever je een inhoudelijke bijdrage aan het arbeidsomstandighedenbeleid van de VU.
• Vanuit de samenwerkingsverbanden van de arbodienst met andere partijen (waaronder VUmc en AMC) verricht je mogelijk ook werkzaamheden voor derden op de VU-campus of daarbuiten.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

• Voltooide specialisatie Arbeid en Gezondheid – Bedrijfsgeneeskunde, BIG-geregistreerd als bedrijfsarts
• Ten minste vijf jaar ervaring in een gelijksoortige rol
• Ervaring met verzuimbegeleiding conform het gedragsmodel en het eigen-regiemodel
• Goede communicatieve vaardigheden zijn van belang, in zowel het Nederlands als het Engels
• Empathisch vermogen
• Diplomatieke aanpak in het omgaan met uiteenlopende belangen

Competenties
Voor de functie zien we graag de volgende competenties:
• Besluitvaardigheid
• Organisatiesensitiviteit
• Samenwerkingsgerichtheid 
• Resultaatgerichtheid

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Wij bieden een marktconform salaris met een minimum van € 5.000,- en maximum van € 6.400,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur en conform CAO Nederlandse Universiteiten.
Deze vacature betreft een functie van 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor 1 jaar. Verlenging behoort tot de mogelijkheden.

De VU beschikt over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken zoals:
• maximaal 41 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband;
• 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering;
• ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling;
• bijdrage aan reiskosten woon-werkverkeer voor openbaar vervoer en fiets;
• cafetariamodel voor de uitruil van diverse arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Bijdragen aan een betere wereld, door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is onze ambitie. De VU is een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan en waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele wetenschappelijke spectrum van alfa, gamma en bèta tot 'leven' en medisch.

De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek. Aan de VU werken ruim 4.500 medewerkers en volgen ruim 23.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Afdeling

De dienst HRM, Arbo en Milieu (HRMAM) is verantwoordelijk voor adequaat personeels¬beleid,  advies en -ondersteuning en voor het arbeidsomstandighedenbeleid van de VU. We werken intensief samen met faculteiten en andere diensten zodat ons beleid en onze diensten goed aansluiten bij het primaire proces.

Werken bij HRMAM betekent actief bijdragen aan de ontwikkeling van onze medewerkers en van de organisatie. Belangrijke thema’s voor HRMAM zijn talentbeleid en duurzame inzetbaarheid.
Als medewerker lever je hier direct of indirect een bijdrage aan. In totaal werken er 85 mensen bij HRMAM, verdeeld over de afdelingen Advies & Ontwikkeling, HRM Service Center, Strategie & Beleid en Arbo & Milieu.

Arbodienst
De VU heeft een eigen, gecertificeerde interne arbodienst. De arbodienst valt onder de afdeling Arbo & Milieu. Behalve voor de negen faculteiten (inclusief de gezamenlijke faculteit Tandheelkunde van VU en UvA) en acht centrale diensten van de VU, werkt de arbodienst ook voor enkele andere partijen op de campus aan de Zuidas. Tevens werkt de arbodienst samen met de collega’s van VUmc, AMC en UvA.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Patiëntenzorg: overig; Medisch personeel (anios, aios, specialist)
  • max. 32 uur per week
  • Universitair
  • 18154

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you