Institutional Researcher/data scientist (m/v) (tijdelijk 1 jaar)

Institutional Researcher/data scientist (m/v) (tijdelijk 1 jaar)

Geplaatst Deadline Locatie
20 apr 10 mei Den Haag

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Om onze ambities te realiseren zijn wij per direct voor 1 jaar op zoek naar een Institutional Researcher/data scientist (m/v) (32-40 uur per week)

Functieomschrijving

De context van de functie

Door kwalitatief hoogstaand onderwijs en onderzoek te bieden en zorgvuldig om te gaan met de bestemde financiering laten universiteiten zien dat ze betrouwbare partners zijn. Accountability en transparantie zijn noodzakelijke voorwaarden om de autonomie op sector- en instellingsniveau te behouden en te versterken. De VSNU speelt hierin een signalerende, beherende, ondersteunende en vertegenwoordigende rol. Zo beheren we enkele databases, voeden we de lobby en woordvoering met data, maken we afspraken met en namens de sector over monitoring en verantwoording en voeren we gesprekken met o.a. het ministerie van OCW, de Inspectie en studentenbonden over hun informatiebehoefte.

Samenwerken is hierin een belangrijke voorwaarde. Het bureau van de VSNU werkt samen met de instellingen, onderzoeksbureaus en een breed scala aan stakeholders om te zorgen dat deze data beschikbaar komen en blijven. De komst van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) stelt daarbij specifieke eisen aan het verwerken en het ontsluiten van gegevens. 

De functie

In het recent afgesloten sectorakkoord tussen VSNU en OCW is afgesproken dat we verder werken aan het ontwikkelen van sectorbrede kengetallen en een sectordashboard. In het komende jaar wil de VSNU samen met de universiteiten en dataleveranciers een dergelijk dashboard ontwikkelen. Daarnaast vraagt nieuwe wetgeving (AVG) om aanpassingen in de huidige werkwijze, waar je je samen met je collega’s voor inzet.

De functie is ondersteunend aan beleidsontwikkeling en het formuleren van standpunten. Doordat je jouw netwerk met collega’s bij de universiteiten onderhoudt, ben je in staat directe collega’s en externe stakeholders te adviseren en te ondersteunen op het gebied van bestuurlijke informatie. Je laat daarin zien dat je de gevoeligheden binnen de Vereniging en het bureau aanvoelt. Je hebt een rol in het opzetten, actualiseren, beheren en ontsluiten van data en informatie op diverse beleidsterreinen zodat actuele en betrouwbare (management)informatie beschikbaar is over hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

Specificaties

Universiteiten van Nederland (UNL)

Functie-eisen

Vereiste kennis/capaciteiten

Je beschikt over de volgende kennis en vaardigheden:

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Je bent een teamplayer en netwerker;
  • Je hebt ervaring op terrein van data management, business intelligence en data ontsluiting, bij voorkeur in een universitaire setting;
  • Je bent vaardig met een breed scala aan tools om data te ontsluiten, bijvoorbeeld: BI-tools, Access, QlikView, Tableau, SPSS, R.
  • Je bent bekend met relevante indicatoren op het gebied van hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek;
  • Je bent een moderne werker met reflectieve instelling en uitstekend rolbesef;
  • Je levert een constructieve bijdrage aan eenheidsvorming/bondgenootschap tussen de aangesloten leden van de vereniging;
  • Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor (politiek-) bestuurlijke verhoudingen en het eigen functioneren daarbinnen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

Een veelzijdige en dynamische functie in een lerende organisatie, waarin bewust geïnvesteerd wordt in medewerkers. De functie is ingedeeld in schaal 10 (max. op jaarbasis  ca. € 57.000,-, inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering bij fulltime aanstelling van 40 uur per week). Daarnaast kent de VSNU uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder 40 vakantiedagen. Het gaat om een dienstverband voor de duur van 1 jaar, van 32-40 uur per week. Het VSNU-bureau is gevestigd in het centrum van Den Haag. Er wordt gewerkt vanuit een modern en flexibel kantoorconcept. Alleen op dinsdagen is het voltallige team verplicht aanwezig.

Werkgever

VSNU

De Vereniging van Universiteiten (VSNU) is het platform van waaruit de universiteiten samenwerken, afstemmen en hun belangen gezamenlijk behartigen in de politiek en via de media. Het VSNU-bureau signaleert, agendeert en ondersteunt het bestuur met raad en daad. De VSNU is daarnaast werkgeversvereniging. Het bureau, op steenworp afstand van het Binnenhof, is een compacte organisatie van 35 gedreven professionals met een platte structuur en een informele cultuur. Ambitie, initiatief en collegialiteit zijn vanzelfsprekend. De VSNU werkt binnen de domeinen onderwijs, onderzoek, HR, financiën, governance & accountability, internationalisering en communicatie/public affairs.

Specificaties

  • IT; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Techniek
  • 32—40 uur per week
  • Universitair
  • AT Institutional Researcher

Werkgever

Universiteiten van Nederland (UNL)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Lange Houtstraat 2, 2511 CW, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you