Postdoc ‘Chronisch zieken en Arbeidsgerichte Medische Zorg’

Postdoc ‘Chronisch zieken en Arbeidsgerichte Medische Zorg’

Geplaatst Deadline Locatie
20 apr 20 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 mei 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

“Arbeidsgerichte medische zorg heeft tot doel om de gezondheid en de participatie van de (potentieel) werkenden, ondanks ziekten en aandoeningen, te behouden en te verbeteren.” KNMG-visiedocument ‘Zorg die werkt. Naar een betere arbeidsgerichte medische zorg voor (potentieel) werkenden’, KNMG, 2017.

In deze functie houdt u zich als postdoc bezig met de (door)ontwikkeling en innoveren van arbeidsgerichte medische zorg. Dit doet u op twee manieren.

Ten eerste door nieuw onderzoek te initiëren en vorm te geven binnen de onderzoekslijn “Chronisch ziek en werk”. Deze onderzoekslijn richt zich op de gevolgen voor werk voor mensen met een chronische aandoening, het effect van (medische) behandelingen op hun werkuitkomsten, en mogelijke interventies om te het werken te verbeteren. Veel van dit onderzoek vindt in samenwerking met het ziekenhuis plaats. U zult als postdoc werken aan het schrijven van innovatieve subsidievoorstellen en wetenschappelijke artikelen, contacten onderhouden met de medische en arbeidsgerichte zorgverleners, en nieuwe projecten opzetten. 

Ten tweede door deel te nemen aan de nieuwe onderzoekslijn op het gebied van  “Arbeidsgerichte medische zorg”. Het doel van deze onderzoekslijn is het innoveren van eigen behandelmethodes, binnen het eigen specialisme, om de patiënt te begeleiden richting het zo goed mogelijk kunnen blijven functioneren in het eigen werk. U ondersteunt drie medisch specialisten in deze onderzoekslijn.

Daarnaast verzorgt u onderwijs binnen het curriculum Geneeskunde.

Uw onderzoek levert een concrete bijdrage aan het verbeteren van de functioneringsmogelijkheden van mensen met een chronische aandoening en van de vroege arbeidsgerichte medische zorg. U heeft  ervaring  in wetenschappelijk onderzoek, het liefst in dit expertisegebied en u vindt het belangrijk dat werkenden met gezondheidsproblemen zo goed mogelijk kunnen blijven participeren in hun vakgebied.

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

U bent de juiste kandidaat als u ambities heeft uw academische carrière verder vorm te gaan geven. Wij zoeken iemand die goed, snel en zorgvuldig kan schrijven in het Engels en Nederlands. Wij vragen verder:

  • Een afgeronde academische opleiding, bijvoorbeeld geneeskunde, psychologie, gezondheidswetenschappen, gedrags- en maatschappijwetenschappen, of een gelijkwaardige studie
  • Gepromoveerd op een relevant deelgebied
  • Aantoonbare ervaring met onderzoek onder mensen met gezondheidsklachten, bijvoorbeeld tijdens het promotietraject
  • Een internationale publicatielijst
  • Competenties voor projectmanagement
  • Kennis van en/of affiniteit met (chronisch) zieke werkenden en arbeidsparticipatie

Daarnaast heeft u goede contactuele en organisatorische eigenschappen, analytisch vermogen, en aantoonbaar doorzettingsvermogen. Uiteraard is een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels essentieel.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden ruime gelegenheid tot ontplooiing, verdieping en verbreding, extra scholing, een plek om te groeien! Werken in het AMC betekent werken in een inspirerende en professionele omgeving waar ontwikkeling, in alle opzichten, wordt gestimuleerd.

  • Het salaris bedraagt maximaal €3.460,- bruto per maand op basis van 36 uur

  • De aanstelling voor 18 uur op de onderzoekslijn  “Chronisch ziek en werk” en 18 uur op de onderzoekslijn “Arbeidsgerichte medische zorg”

  • Wij bieden in eerste instantie een aanstelling voor 12 maanden, met uitzicht op een verlenging van nog eens 12 maanden bij goed functioneren.

  • Het salaris is exclusief vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (8,3%).

  • Naast uitstekende bereikbaarheid met het OV, heeft het AMC ook voldoende parkeerplaatsen voor medewerkers.

 

Werkgever

AMC Medical Research

AMC Medical Research ondersteunt financiers, projectleiders en medewerkers bij het transparant, doelmatig en rechtmatig uitvoeren van door derden gefinancierd medisch wetenschappelijk onderzoek binnen het Academisch Medisch Centrum (AMC). Dat gebeurt door het ondersteunen en begeleiden van projectvoorbereiding, project- beheer en personeelsmanagement.

Afdeling

Het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid is een WHO Collaborating Center in Occupational Health binnen het AMC. Zij is de grootste universitaire afdeling op het gebied van arbeid en gezondheid in Nederland. Op deze afdeling doen wij onderzoek naar, én bieden wij topreferente adviezen aan, patiënten met aandoeningen die (waarschijnlijk) het gevolg zijn van werk, of aan patiënten met medische belemmeringen voor werk. Wij zijn gespecialiseerd in onderzoek naar de relatie tussen gezondheid en werk.

Specificaties

  • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • Gepromoveerd

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you