Infra architect

Infra architect

Geplaatst Deadline Locatie
23 apr 16 aug Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 aug 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Samen met je collega architecten neem je het voortouw bij de verbeteringen en vernieuwingen binnen het infra domein van de EUR. Je ontwikkelt en onderhoudt een visie op de architectuur van het domein en borgt door afstemming met projecten en beheerpartijen een gestructureerde en gecontroleerde verandering. Je participeert in projecten en zorgt voor de vertaling van architectuur naar praktisch uitvoerbare ontwerpen. Je houdt je bezig met de volgende taken:
• Het ontwerpen van doelarchitecturen (High Level Designs) op gebieden als virtualisatie, Autorisatie/Authenticatie, storage/backup, Compute, Werkplek, etc.);
• (ondersteunen bij en redactie van) het vertalen ervan naar Low Level Designs en Technische Ontwerpen;
• Advisering van (project-) management op het gebied van infra architectuur;
• (mede-) Uitvoeren impact analyses en bijdragen aan Plannen van Eisen;
• Meedraaien in het change proces (o.a. deelname Technical Advisory Board);
• Borgen en verbeteren van het architectuur proces binnen de EUR en specifiek binnen ICT;
• Specificatie van de procedures, standaards en normen op het gebied van architectuur;
• Onderhouden van contacten binnen en buiten ICT-afdelingen op zowel operationeel als op management niveau;
• Ondersteunen en coachen van EUR-collega’s op het gebied van architectuur.

 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent een talentvolle en ervaren infra architect met visie op een modern IT-landschap. Dit betekent security proof en oog voor de hedendaagse gebruikerswensen. Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau. Je hebt meerdere jaren ervaring in een soortgelijke rol. Je bent een leider die ons op sleeptouw neemt in de verdere professionalisering van werken onder architectuur en de praktische realisatie van architectuur. Daarnaast breng jij aantoonbaar het volgende mee:
• Ervaring met diverse technische concepten en bijbehorende tooling;
• Ervaring met security zaken (BIR-OH, AVG);
• TOGAF/DYA kennis en certificering;
• beschikt over een brede en up-to-date kennis van en ervaring met ICT-architectuurprincipes (HORA);
• Goede communicatieve- en adviesvaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk);
• Goede documentatie skills;
• Je kunt overtuigen, neemt initiatief en bent resultaatgericht;
• Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (CEFR B2).

Arbeidsvoorwaarden

Je krijgt een verantwoordelijke functie bij deze internationaal georiënteerde en sterk maatschappelijk betrokken en ambitieuze organisatie. Dynamische omgeving waar je het verschil kunt maken. Je krijgt volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief. De Erasmus Universiteit Rotterdam heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder een prima salaris dat, afhankelijk van kennis en ervaring, bij een fulltime aanstelling (38 uur per week) maximaal € 5.405,00 bruto per maand (schaal 12) bedraagt.
Een hogere beloning behoort tot de mogelijkheden.
Daarnaast een vakantie-uitkering van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en ruime verloffaciliteiten (o.a. 41 vakantiedagen) voor een goede balans tussen werk en privé en ruime opleidingsmogelijkheden. Verder is de EUR aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt de EUR gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals sportaccommodatie en bibliotheek. Het dienstverband wordt in eerste instantie aangegaan voor de duur van één jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd.

Werkgever

Wij, de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), zijn een smeltkroes van talent, internationale oriëntatie en sterke maatschappelijke betrokkenheid. Een universiteit met 25.000 studenten en 2.700 medewerkers die grenzeloze wetenschappelijke kennis ontwikkelt. Werken bij de Erasmus Universiteit Rotterdam betekent werken met volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen initiatief.
Onderwijs verzorgen en onderzoek uitvoeren verandert snel. De IT-strategie van de EUR speelt hierop in. Dit betekent grote ambitieuze programma’s, continue vernieuwing, veel en juiste informatie voorziening en het leveren van uitstekende kwaliteit.
Onze infra is hierbij een belangrijke ‘enabler’. Ze staat aan de basis van de beschikbaarheid, continuïteit en veiligheid van de IT voorzieningen die de primaire processen van onderwijs en onderzoek ondersteunen. We zijn op zoek naar een infra architect die ons helpt de infra naar een volgend kwaliteitsniveau te brengen.
De infra van de EUR is enkele jaren geleden ontstaan uit een samenvoeging van diverse IT-landschappen. Uniformering, rationalisatie en optimalisatie van het landschap is een lopend proces waarbij het recente programma IT Basis op orde en de daaruit voortkomende vervolg projecten voor een stroomversnelling zorgen. Het ontwerp en de verhuizing van ons secundaire datacenter in 2017 zijn aanleiding geweest voor een re-design van onze netwerk architectuur. Het nieuwe concept gebaseerd op bouwblokken en security by design wordt momenteel geïmplementeerd.
In vervolg hierop moet nu ook de bovenliggende infrastructuur van de EUR onder de loep worden genomen en conform dezelfde principes van bouwblokken en security by design worden herzien waarbij de nieuwste inzichten uit de markt op toepasbaarheid voor de EUR getoetst moeten worden.
We zijn op zoek naar een overtuigende infra architect die hierbij het verschil maakt.

Specificaties

  • IT
  • max. 40 uur per week
  • HBO
  • 1804233

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you