Promovendus Klinische Psychologie: neuroimaging PTSS (1,0 fte)

Promovendus Klinische Psychologie: neuroimaging PTSS (1,0 fte)

Published Deadline Location
23 Apr 21 May Groningen

You cannot apply for this job anymore (deadline was 21 May 2018).

Browse the current job offers or choose an item in the top navigation above.

De basiseenheid Klinische Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen nodigt kandidaten uit om te solliciteren naar een PhD positie (4 jaar).

Deze positie is een onderdeel van de Rosalind Franklin Fellowship toegekend aan Associate Professor Dr Judith Daniels. Haar lab rich

Job description

De basiseenheid Klinische Psychologie van de Rijksuniversiteit Groningen nodigt kandidaten uit om te solliciteren naar een PhD positie (4 jaar).

Deze positie is een onderdeel van de Rosalind Franklin Fellowship toegekend aan Associate Professor Dr Judith Daniels. Haar lab richt zich op het fenomeen van dissociatie in de context van psychische stoornissen. Het uiteindelijke doel is om bij te dragen aan theoretische modellen over bewustzijn en om inzicht te krijgen in de onderliggende processen die een rol spelen in herstel van psychische stoornissen die gekenmerkt worden door dissociatie.

De PhD kandidaat gaat empirisch onderzoek doen waarbij gebruik gemaakt wordt van experimentele, survey en neuro-imaging (fMRI) methoden bij gezonde mensen en patiëntgroepen. Het specifieke doel van het PhD project is het onderzoeken van neurale correlaten van dissociatie en herstel van PTSS. Met het oog hierop gaat de PhD kandidaat, in nauwe samenwerking met behandelinstanties, ook klinische diagnostiek verrichten bij patiënten met trauma-gerelateerde stoornissen.

De PhD kandidaat gaat deel uitmaken van de internationale onderzoeksschool Experimentele Psychopathologie (https://epp-research.eu/), die theorie- en methoden workshops en onderzoekstrack bijeenkomsten organiseert. De PhD gaat voor 15% onderwijs verrichten, zowel op bachelor- als masterniveau.

Specifications

University of Groningen

Requirements

Wij zijn op zoek naar een kandidaat die voldoet aan de volgende kwalificaties:
• met uitstekend gevolg genoten masteropleiding - bij voorkeur een research master - in een relevant veld binnen de psychologie
• bekendheid met de literatuur over vroegkinderlijk trauma en trauma-gerelateerde stoornissen en interventies
• klinische diagnostische vaardigheden (uitvoeren van gestructureerde klinische interviews en intakegesprekken)
• ervaring met kwantitatieve onderzoeks- en analysetechnieken (experimenteel of survey onderzoek, analyse van vragenlijsten, reactietijd of neuro-imaging data)
• goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel mondeling als schriftelijk
• vermogen om zelfstandig te werken en samen te werken met behandelaars.

Conditions of employment

Fixed-term contract: 48 months.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt een startsalaris van minimaal € 2222,- (salarisschaal Promovendi, cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand tot maximaal € 2840,- in het vierde jaar bij volledige werktijd. Daarnaast ontvangt u 8% vakantietoelage en 8,3% eindejaarsuitkering en flexibele secundaire arbeidsvoorwaarden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden.

Geplande datum van indiensttreding is 1 juli 2018.

Solliciteren
U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 22.05.2018 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Sollicitanten wordt gevraagd de volgende onderdelen in te dienen:
• een motivatiebrief waarin de motivatie en belangrijkste kwaliteiten van de kandidaat voor de huidige PhD positie worden toegelicht
• een curriculum vitae
• een scan van diploma inclusief cijferlijst
• contactinformatie van twee academische referenten
• andere relevante documenten (bijv. publicaties).

De interviewrondes zijn gepland in juni 2018. Geselecteerde kandidaten zullen gevraagd worden om een opdracht voor te bereiden.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Department

Faculty of Behavioural and Social Sciences

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) behoort tot de top van de Europese researchuniversiteiten en is internationaal georiënteerd. De universiteit is maatschappelijk actief en voelt zich betrokken bij haar omgeving. In een breed scala van vakgebieden beoefenen onderzoekers en docenten hun vak vanuit wetenschappelijke hartstocht. Iedereen wordt in staat gesteld om het beste uit zichzelf te halen. Talent, ambitie en prestatie van de 30.000 studenten en 5.500 medewerkers worden zoveel mogelijk gehonoreerd.

De Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) van de RUG is sterk in onderzoek en onderwijs op het gebied van gedrag, denken, leren en samenleven van mensen. Onze theoretisch en methodologisch stevig gefundeerde kennisdomeinen - psychologie, sociologie, pedagogiek, onderwijskunde en vakdidactiek – willen we blijven ontwikkelen.

De faculteit streeft naar een toonaangevende positie in het onderzoeken, en oplossen van maatschappelijke vraagstukken en problemen die mensen in hun dagelijkse leven ervaren. Onze ambitie is om wetenschappelijk onderbouwde interventies te ontwikkelen en te evalueren, in samenspraak met maatschappelijke partijen.

De basiseenheid Klinische Psychologie van de Faculteit GMW heeft een uitmuntende nationale en internationale reputatie. Onderzoek binnen de Klinische Psychologie groep richt zich op het begrijpen van causale mechanismen en de instandhouding van psychische stoornissen, waaronder trauma-gerelateerde stoornissen. Hierbij maakt de groep gebruik van een breed scala aan methoden, variërend van lab experimenten, surveys, en experience-sampling methoden tot brain-imaging. De groep kenmerkt zich door internationale diversiteit, samenwerkingen met experts binnen en buiten de Rijksuniversiteit Groningen en heeft goede vaste contacten met verschillende behandelinstanties. Voor meer informatie zie: www.rug.nl/gmw/organization/staff/psy-basiseenheid-klinische-psychologie/

Specifications

  • PhD
  • Behaviour and society
  • max. 38 hours per week
  • max. €2840 per month
  • University graduate
  • 218168

Employer

University of Groningen

Learn more about this employer

Location

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

View on Google Maps

Interesting for you