Hoofd aquarium faciliteit voor zebravissen (0,45 fte)

Hoofd aquarium faciliteit voor zebravissen (0,45 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
12 jun 1 jul Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jul 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht zoekt een hoofd aquarium. Interesse? Lees dan het gehele profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

De faculteit Bètawetenschappen is op zoek naar een hoofd aquarium. De positie is beschikbaar in verband met gedeeltelijke ziektevervanging en uitbreiding. De functie heeft een omvang van 0,45 fte per direct. Vanaf 16 oktober wordt de functie verhoogd naar ten minste 0,7 fte en maximaal 1,0 fte.

Het belangrijkste kenmerk van deze functie is flexibiliteit. Het is belangrijk dat je geen 9-tot-5-mentaliteit hebt. In de dierfaciliteit werkt het hoofd van de afdeling mee als proefdierverzorger/biotechnicus. Dit houdt in dat je bijdraagt aan een breed scala aan werkzaamheden binnen de dierfaciliteit waarover jij de eindverantwoording hebt. Hierbij geef je leiding aan twee werknemers (1,3 fte).

In de dierfaciliteit worden voornamelijk zebravissen gehouden. Het onderzoek berust vooral op cel- en weefselkweek. Dat houdt in dat de vissen als weefseldonoren worden ingezet en verder de verschillende lijnen door regelmatige fok in stand gehouden worden. De dagelijkse en terugkerende werkzaamheden die je zult vervullen bestaan uit: verzorging, schoonmaak, fok, gezondheidsmonitoring van de vissen en de daarbij horende administratieve werkzaamheden zoals bestellingen, planningen maken etc. Het dierenwelzijn, veiligheid en kwaliteit staat hierin centraal.

Naast deze taken wordt van jou verwacht dat je ondersteuining biedt aan de onderzoekers door het uitvoeren van biotechnische ingrepen (zoals vinclip, injectie van embryo’s). Een belangrijk project voor het hoofd aquarium in de nabije toekomst is het plannen, voorbereiden en mede uitvoeren van de overgang naar de nieuwe faciliteit.

De positie biedt dus interessante mogelijkheden voor het werken met een nieuwe, state-of-the-art zebravis faciliteit voor een persoon die een baan met verantwoordelijkheid en ontwikkelingsmogelijkheden zoekt en als uitdaging ziet.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je hebt:
  • een afgeronde opleiding mbo Biotechniek en/of mbo Proefdierverzorging en bent ten minste in het bezit van artikel 13f (voorheen artikel 12) van de Wet op de Dierproeven;
  • goede beheersing van Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • een accurate werkhouding, kunt goed plannen en organiseren en bent klant- en kwaliteitsgericht;
  • leidinggevende/coördinerende ervaring (pré).
De voorkeur gaat uit naar een kandida(a)t(e) met ervaring met en/of kennis van zebravissen. Ervaring met andere GGO modellen kunnen ook van voordeel zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor een jaar. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 1.904,- en maximaal € 2.917,- (schaal 6/7 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Bètawetenschappen van de Universiteit Utrecht omvat zes departementen: Biologie, Farmacie, Informatica, Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde. Zij heeft omstreeks 5.600 studenten en bijna 1.500 medewerkers en staat internationaal bekend om haar kwaliteit in onderzoek. De wetenschappelijke programma’s van de faculteit weerspiegelen de ontwikkelingen in de maatschappij en de wetenschap van vandaag.

Binnen het departement Biologie is de dierfaciliteit onderdeel van de leerstoel Ontwikkelingsbiologie. De faciliteit is gespecialiseerd in het houden van zebravissen (wild-type en genetisch gemodificeerde lijnen). Het onderzoek doelt op de opheldering van de processen die de zaadcelvorming aansturen. Centraal staan hierbij de stamcellen in de testis. Naast fundamentele vraagstellingen kent het onderzoek ook een toepassingsachtergrond in de aquacultuur. Voor onderwijsdoeleinden wordt gedurende bepaalde perioden op kleine schaal ook met andere diersoorten (insecten, kippeneieren) gewerkt.

Het huidige aquarium is sinds 2003 in gebruik en heeft een capaciteit van ongeveer 3.000 zebravissen. Recent zijn er middelen ter beschikking gekomen om het aquarium volledig te vernieuwen. De nieuwe faciliteit zal vanaf juli 2018 beschikbaar zijn, hierdoor zal er ook een grotere capaciteit ontstaan om vissen te huisvesten.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • 17—40 uur per week
  • €1904—€2917 per maand
  • MBO
  • 974415

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you