Business Analist

Business Analist

Geplaatst Deadline Locatie
16 jul 28 sep Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 sep 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als business analist analyseer je problemen, vraagstukken en projectinitiatieven voordat het daadwerkelijk projecten worden. Je bent de bruggenbouwer tussen verschillende afdelingen en moet daarom goed de wensen en eisen van alle betrokkenen kunnen interpreteren om een oplossingsrichting te vinden die voor iedereen werkt.

Je doet een vooronderzoek om de vraag achter de vraag in kaart te brengen. Hierbij worden onder andere de business case en scenario’s uitgewerkt en de haalbaarheid bepaald. Zowel de huidige situatie als de verandering in de (directie overstijgende) processen worden door jou geanalyseerd. Dit vooronderzoek wordt geschreven in samenwerking met de vragende partij en besproken met de stakeholders. De uitkomsten van het onderzoek worden voorgelegd aan een expertise team binnen ICT om de impact van de wens te bepalen op het gebied van architectuur, security, privacy en procurement.

Je  geeft in het vooronderzoek kaders mee (scope en richting) voor projecten. Tijdens de projecten  bewaak je de scope en richting in samenspraak met de architecten.

Je bent werkzaam bij de directie ICT, maar werkt vanuit het TU brede belang. Vanuit dit belang signaleert je knelpunten en kansen en biedt hierover gevraagd en ongevraagd advies.

Werkwijze:

Als business analist rapporteer je aan de manager Demand & Quality management. Je werkt direct samen met de ‘business’ (ondersteunende diensten en faculteiten) en diverse afdelingen binnen de directie ICT, zoals Projectmanagement, Architectuur, Security en de beheer afdelingen.

Je hebt een duidelijke, inhoudelijke visie op business analyse en op de aansluiting van dit vakgebied met architectuur, informatiemanagement & beleid en security. Je voelt je als business analist thuis in een omgeving met veel initiatieven en verschillende belangen. Je weet wat er leeft in de organisatie en kan proactief verwachtingen managen. Je komt in een omgeving met veel diverse stakeholders binnen de faculteiten en ondersteunende diensten, waarbij je op diverse management niveaus moet kunnen schakelen.

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

  • Hbo-universitair werk en denkniveau.
  • Minimaal 3 jaar werkervaring in business analyse of business consulting.
  • Aantoonbare werkervaring in projectmatig werken.
  • Affiniteit en/of kennis van ICT in bedrijfsprocessen.

 Vereiste competenties:

  • Je bent klant- en resultaatgericht.
  • Je hebt een strategisch denkvermogen.
  • Je bent analytisch sterk en communicatief vaardig.
  • Je kunt organiseren, coördineren en aansturen.
  • Je begrijpt bedrijfsprocessen, beschikt over organisatiesensitiviteit en kunt je verplaatsen in het belang van de business.
  • Je beschikt over een flexibele werkhouding.
  • Je beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met uitzicht op verlenging.

De functie heeft een omvang van 38 uur (1,0 FTE), Het gaat om een contract voor 1 jaar, met bij goed functioneren uitzicht op verlenging. Het salaris is gebaseerd op schaal 12 (met een maximum van € 5.405,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling). TU Delft kent aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals korting bij zorgverzekeraars en op een sportabonnement. Ook kun je afspraken maken over flexibele werktijden. Daarnaast is het mogelijk om jaarlijks via het Individueel Keuzepakket Arbeidsvoorwaarden je eigen beloningspakket samen te stellen en ontvang je een maandelijkse werkkostenbijdrage. Op de campus is een Internationaal Kindcentrum met kinderopvang, voor- en naschoolse opvang en een internationale basisschool. Verder biedt Dual Career Services ondersteuning aan meekomende partners. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

Werkgever

Technische Universiteit Delft

De Technische Universiteit Delft is een veelzijdige universiteit die onderwijs aanbiedt en onderzoek doet van een internationaal erkend niveau op het gebied van de technische wetenschappen. Onderwijs, onderzoek en ontwerpen zijn sterk gericht op maatschappelijke toepasbaarheid. De TU Delft ontwikkelt technologie voor volgende generaties met focus op duurzaamheid, veiligheid en economische vitaliteit. Bij de TU Delft werk je in een omgeving waar technische wetenschappen en de maatschappij elkaar ontmoeten. De TU Delft bestaat uit 8 faculteiten, de Universiteitsdienst, unieke laboratoria, onderzoeksinstituten en -scholen.

https://www.tudelft.nl

Afdeling

Universiteitsdienst - Directie ICT & FM

De directie ICT & FM stimuleert en faciliteert de TU Delft bij het realiseren van haar doelstellingen. Zij faciliteert en stimuleert zowel de ‘core business’ onderwijs en onderzoek, als de ondersteunende directies van de TU Delft. De directie ICT & FM is een betrouwbare en zichtbare partner die voor zijn medewerkers een stimulerende en motiverende omgeving biedt.

De directie ICT & FM bestaat uit vier hoofdafdelingen. University Services Support richt zich op de (niet per se ICT) dienstverlening voor de gehele TUD. Het Shared Service Center ICT richt zich op de dienstverlening rondom de continuïteit en optimalisatie van de bestaande informatievoorziening. R&D/Innovatie focust op de ontwikkeling van nieuwe technologieën ten behoeve van kansrijke hulpmiddelen voor onderwijs en onderzoek. De afdeling Facilitair Management levert facilitaire diensten aan alle gebruikers van de campus van de TU Delft.

Afdeling Demand en Quality Management

De afdeling Demand en Quality management heeft de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat veranderingen op het gebied van bedrijfsprocessen, informatievoorziening en informatietechnologie optimaal worden vormgegeven (‘doing the right things’). In haar demand management-rol ondersteunt de afdeling de business (faculteiten en centrale diensten binnen TU Delft) bij het inzichtelijk maken van business requirements en het opstarten van projecten.

https://www.tudelft.nl/over-tu-delft/bestuur-en-organisatie/universiteitsdienst/

Specificaties

  • IT
  • max. 38 uur per week
  • €4210—€5405 per maand
  • HBO+
  • AT/UD/ICT-FM/2018-16

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you