Promovendus: De psychologie van flexibilisering

Promovendus: De psychologie van flexibilisering

Geplaatst Deadline Locatie
17 mei 18 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 18 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De programmagroep Arbeids- & Organisatiepsychologie van de Afdeling Psychologie heeft een vacature voor een Promovendus: De psychologie van flexibilisering.

Het promotieonderzoek richt zich met name op de interactie tussen arbeidsmarkt en individu. De promovendus zal werkzaam zijn binnen een onderzoeksproject gehonoreerd door Instituut GAK onder leiding van dr. Jessie Koen.

De flexibele arbeidsmarkt levert voor veel mensen onzekerheid op over de toekomst van hun baan. Hierdoor hebben zij meer stress gerelateerde klachten en zijn zij minder goed in staat om een succesvolle loopbaan op te bouwen. Toch lijkt niet iedereen last te hebben van de flexibilisering. Hoe kan het dat de ene werknemer minder onzekerheid ervaart dan de ander, terwijl zij te maken hebben met dezelfde flexibele arbeidsmarkt? Hoe kan het ontstaan van baanonzekerheid in de flexibele arbeidsmarkt voorkomen worden, waarmee de negatieve gevolgen eveneens uitblijven? En welke rol kan proactief loopbaangedrag hierbij spelen? Op deze vragen zal dit onderzoeksproject ingaan. In drie gerelateerde projecten maakt het onderzoek inzichtelijk welke vormen van flexibilisering baanonzekerheid opleveren, om vervolgens te onderzoeken of en hoe mensen proactief deze baanonzekerheid kunnen voorkomen. Dit onderzoek pakt daarmee het probleem van flexibilisering bij de wortels aan, en biedt de mogelijkheid om baanzekerheid te creëren voor iedereen –ook in een flexibele arbeidsmarkt.

Dit onderzoeksproject beoogt expliciet kennis op te leveren die toepasbaar is in de praktijk. Onderdeel van het onderzoek is dan ook om op basis van de onderzoeksresultaten interventies te ontwikkelen waarmee werknemers hun eigen zekerheid kunnen creëren in een flexibele arbeidsmarkt. Daarnaast dient de opgedane kennis niet alleen gepubliceerd te worden middels internationale artikelen en een proefschrift, maar ook te resulteren in initiatieven om de bekendheid, toepasbaarheid en gebruik van de onderzoeksresultaten bevorderen.

Omdat het onderzoek zowel fundamentele als toegepaste onderzoeksvragen omvat, dient de promovendus naast theoretische en methodologische kennis ook ervaring en/of affiniteit te hebben met veldonderzoek en de vertaling van onderzoeksresultaten naar de praktijk.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

De promovendus die wij zoeken:

  • heeft een (bijna) afgeronde wetenschappelijke opleiding psychologie, gedragseconomie of aanverwante sociaal wetenschappelijke opleiding, bij voorkeur een (research) master in Arbeids- & Organisatiepsychologie of Organizational Behavior / HRM;
  • is enthousiast, gemotiveerd, gedreven, nauwkeurig en zelfstandig;
  • heeft aantoonbare kennis van en ervaring met kwantitatief (veld-)onderzoek;
  • heeft zeer goede statistische vaardigheden en kennis;
  • heeft een passie voor praktijkgericht/toegepast onderzoek en de disseminatie daarvan;
  • heeft uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden;
  • heeft de vaardigheid om in teamverband te werken en met verschillende belangen om te gaan;
  • dient een uitstekende spreek- en schrijfvaardigheid te hebben in de Nederlandse en Engelse taal;
  • is bereid om jaarlijkse voortgangsrapportages te schrijven en te bespreken met Instituut GAK en met de begeleidingscommissie die zal worden ingesteld voor dit project;
  • is bereid om onderwijstaken uit te voeren, zoals these- en werkgroepbegeleiding.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling start per september 2018 of zo spoedig mogelijk daarna, voor in eerste instantie een jaar. Bij goed functioneren wordt de aanstelling met 3 jaar verlengd. Het salaris bedraagt minimaal €2.222 en maximaal €2.840 bruto per maand bij een voltijdse aanstelling, conform de CAO Nederlandse Universiteiten. De promovendus is werkzaam op de locatie Universiteit van Amsterdam (campus Roeterseiland) en zal ca. 0,1 fte aan onderwijs verzorgen.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Afdeling Psychologie

De afdeling psychologie is onderdeel van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen. Onderzoek en onderwijs zijn georganiseerd rondom zes programmagroepen: Brein en Cognitie, Ontwikkelingspsychologie, Klinische Psychologie, Psychologische Methodenleer, Sociale Psychologie, en Arbeids- en Organisatiepsychologie. De psychologie afdeling van de UvA biedt state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten en heeft op de QS World University Rankings de hoogste ranking van alle psychologie afdelingen in continentaal Europa. Promovendi zijn onderdeel van de Graduate school of Psychology van de UvA.

De promotieplaats valt binnen de programmagroep Arbeids- & Organisatiepsychologie. Deze programmagroep doet innovatief empirisch onderzoek naar:

  1. individuele aanpassing, zelfregulatie, en gedrag (bijv. career adaptability, motivatie),
  2. regulatieprocessen in groepen en prestatie (bijv. leiderschap, macht, conflict en onderhandeling, innovatie, besluitvorming), en
  3. interacties tussen regulatieprocessen op individueel en groepsniveau (bijv. de interactie tussen arbeidsmarktontwikkelingen, organisatiecultuur, leiders, groepen, en individuen).

http://www.uva.nl/disciplines/psychologie

Specificaties

  • PhD
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 38 uur per week
  • €2222—€2840 per maand
  • Universitair
  • 18-280

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you