PhD student: Digitale Security in de patiëntenzorg

PhD student: Digitale Security in de patiëntenzorg

Geplaatst Deadline Locatie
23 mei 30 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Privacy en security worden steeds belangrijkere onderwerpen binnen een ziekenhuis. Veel informatie is tegenwoordig digitaal en veel medische apparaten worden aangestuurd door software al dan niet verbonden met het internet. Dit maakt de medische omgeving kwetsbaar voor privacy inbreuk en het haperen van medische apparatuur door mensen met minder goede bedoelingen. Om juist deze situatie voor de kwetsbare in onze samenleving te verbeteren heeft het AMC met 30 andere internationale partners het project SAFECARE gestart. Binnen dit project wil het AMC samen met o.a. Philips de gevoeligheid van medische software voor verouderde operating systemen onderzoeken en hier nieuwe innovatieve oplossingen voor ontwikkelen.

Als promovendus zal jij kwetsbare configuraties onderzoeken en nieuwe innovatieve methoden ontwikkelen om deze te detecteren en hier oplossingen voor ontwikkelen. Tijdens jouw promotieperiode zal jij je vooral focussen op interventiesystemen (beeldvorming tijdens operaties) en informatie-uitwisseling met de ambulance tijdens de hyper acute fase van een ziekte zoals een beroerte. Daarnaast zal je de rol van het AMC representeren bij internationale SAFECARE-bijeenkomsten. Je zal samenwerken met ICT en cybersecurity experts, medische specialisten, en data scientists in een multidisciplinair team.

Specificaties

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Functie-eisen

Jij bent een gemotiveerde (bijna) afgestuurdeerde M.Sc. in informatica, medische informatiekunde of gerelateerde studie. Je hebt een grote interesse in cybersecurity en privacy aspecten van de huidige digitale omgeving waar we in leven. Je bent betrokken bij de zorg voor de kwetsbare mensen in onze samenleving. Je bent innovatief en kan je goed aanpassen aan nieuwe omgevingen. Je houdt van vrijheid en weet deze goed in te vullen. Daarnaast heb je goede communicatie skills en vind je het prettig om in een groot multidisciplinair Europees team samen te werken.

De sollicitatie includeert:

- een curriculum vitae

- een motivatiebrief (max 1 A).

Een interview en een Wetenschappelijke presentatie zijn onderdeel van het selectieproces.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een dienstverband bij AMC Medical Research;
  • Een unieke promotiepositie (“Onderzoeker in Opleiding”) in een groot consortium en netwerk op het gebied van cybersecurity;
  • Een informeel en internationaal multidisciplinair team;
  • Een 4-jarig programma binnen het AMC Graduate School;
  • De mogelijkheid tot veel cursussen en internationale bijeenkomsten;
  • Een salaris zoals deze is kortgesloten met alle academische ziekenhuizen (CAO UMC). Het bruto salaris varieert tussen EUR 2,279.00 tot EUR 2,919.00;
  • Meerdere voordelen, zoals een jaarlijkse bonus van 8.3 %, vakantie geld, collective kortingen voor meerdere verzekeringen en gratis parkeren.

Afdeling

Je gaat in een multidisciplinair team werken met mensen van de afdelingen Biomedical Engineering and Physics, Klinische Epidemiologie, Biostatistiek en Bioinformatica (KEBB),  Radiologie en Neurologie. De Biomedical Engineering and Physics groep focust zich op onderzoek voor LIFE: Light, Imaging, Flow & Engineering. Deze afdeling is een ware multidisciplinair groep met informatici, data scientists, fysici, engineers en clinici (https://www.amc.nl/bmep). De KEBB richt zich op wetenschappelijke kennis over gezondheid en zorg te ontwikkelen, overdragen, vertalen en toepassen. In dit project werk je samen met de e-science group (https://www.ebioscience.amc.nl/).  De afdelingen neurologie en radiologie hebben Het werk vindt plaats binnen het AMC, een van de grootste academische centra in Nederland met korte lijnen met klinische afdelingen en excellente toegang tot meerdere research faciliteiten. 

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • Universitair

Werkgever

Academisch Medisch Centrum (AMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105 AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you