Arts Onderzoeker / Promovendus

Arts Onderzoeker / Promovendus

Geplaatst Deadline Locatie
1 jun 26 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Sanquin - Arts Onderzoeker / Promovendus

Functieomschrijving

Wij zoeken een arts of biomedische wetenschapper voor promotie-onderzoek naar overmatige sterfte onder jonge mannen die bloedtransfusies hebben ontvangen van vrouwen die zwanger zijn geweest.

Wij hebben recent laten zien dat transfusies van vrouwelijke donors die ooit zwanger zijn geweest, aan jonge mannen (onder de 50 jaar,) geassocieerd zijn met een groter risico op overlijden, vergeleken met transfusies van andere donors. In het huidige onderzoek willen we verder uitzoeken wat het mechanisme achter de waargenomen associatie is, zodat het beleid van de bloedbank beter geïnformeerd kan worden en de veiligheid van bloedtransfusies verhoogd kan worden door de “match” van donor en patiënt te verbeteren. Hiervoor willen we zowel nauwkeuriger vaststellen welke patiënten het gevoeligst zijn voor dit effect, als ook welke bloedproducten het grootste risico dragen.

Je gaat samen met een datamanager een landelijke epidemiologische studie uitvoeren. Als onderzoeker help je het onderzoek opzetten en je coördineert de uitvoering, analyseert de gegevens en rapporteert deze in wetenschappelijke publicaties en uiteindelijk in een proefschrift. De onderzoeksperiode leidt na 4 jaar tot een academische promotie.

Waar je komt te werken:

Sanquin is een research-gedreven organisatie, waar een groot aantal onderzoekers zich bezighoudt met alle aspecten rondom bloed. Van onderzoek op celbiologisch niveau naar de werking van bloed, tot praktisch onderzoek naar de meest efficiënte manier om bloed aan een patiënt te geven. Van onderzoek naar de opkomst van nieuwe infectieziekten, tot het ontwikkelen van tests om die ziektes te diagnosticeren. Met hightech productiefaciliteiten maken we geneesmiddelen van eiwitten afkomstig uit bloed. 

Vanuit het Center for Clinical Transfusion Research (www.CCTR.org) in Leiden wordt het patiëntgebonden onderzoek binnen Sanquin gecoördineerd, met als doel het continue werken aan het vergaren en verbeteren van kennis omtrent transfusie en bloedproducten, zodat deze kennis ten goede kan komen aan patiënten. Het CCTR, onder leiding van Professor Anske van der Bom, heeft een samenwerking met verschillende klinische afdelingen binnen het LUMC. Deze academische inbedding bij de afdeling klinische epidemiologie van het LUMC biedt vele voordelen. Dit is belangrijk voor zowel de kwaliteit van het onderzoek, als ook voor de ondersteuning en voor het onderwijs, waaronder de mogelijkheid om tijdens een promotie-onderzoek opgeleid te worden tot geregistreerd epidemioloog B.

Specificaties

Stichting Sanquin Bloedvoorziening (Sanquin)

Functie-eisen

Wij vragen:

  • Een enthousiaste onderzoeker, met afgeronde universitaire opleiding in de richting geneeskunde of biomedische wetenschappen;
  • Aantoonbare interesse of ervaring in klinische epidemiologisch onderzoek of sterke binding met het onderwerp strekken tot aanbeveling;
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden:

Een afwisselende en zelfstandig baan binnen een unieke organisatie. Nergens anders ter wereld wordt medische, farmaceutische en wetenschappelijke kennis in een innovatieve onderneming gecombineerd.
Daarnaast bieden wij jou de volgende arbeidsvoorwaarden: 

  • salariëring en arbeidsvoorwaarden conform cao Sanquin;
  • promotietraject van 4 jaar;
  • 8,33% eindejaarsuitkering, dit betekent bij een heel kalenderjaar in dienst een dertiende maand;
  • bij fulltime dienstverband (36 uur) 201 verlofuren;
  • tegemoetkoming van de reiskosten vanaf de eerste kilometer;
  • collectieve afspraken bij diverse verzekeraars.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • AT RESL05-18EXT

Werkgever

Stichting Sanquin Bloedvoorziening (Sanquin)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Plesmanlaan 1A, 2333 BZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you