Molecular Biology Genomics Scientist

Molecular Biology Genomics Scientist

Geplaatst Deadline Locatie
19 jun 8 jul Metslawier

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 jul 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

HZPC - Molecular Biology Genomics Scientist

Functieomschrijving

Jouw bijdrage

Jan de Haas (Program Leader Molecular Biology & Bioinformatics):
"Effectieve moderne plantenveredeling vraagt om een combinatie van klassieke veredelingstechnieken, geavanceerde technologieën en analysemethoden op het gebied van moleculaire genomische veredeling, genetica, fenotypering, bigdata-handling en statistiek. De basis voor moderne genomische veredeling is de structurele en functionele studie van het genoom en de analyse van allelische variatie in genen op het DNA-, RNA- en eiwitsequentieniveaus. Ontwikkelingen in next generation sequencing (NGS), sequence based genotyping (SBG), klonering, technologieën, het aanpassen van genen en hybridisatie, maken dit onderzoeksveld opwindend en uitdagend voor wetenschappers uit de moleculaire biologie. In het afgelopen decennium heeft HZPC aanzienlijk geïnvesteerd in onderzoek om actief betrokken te zijn bij alle mogelijke paden van moderne plantenveredeling, waardoor wetenschappers van over de hele wereld aangetrokken worden. Wanneer je de drive hebt om de complexe genomische informatie te bestuderen, te ontrafelen en volledig te onderzoeken met de modernste tools en principes, én je wilt de ontwikkeling van nieuwe rassen in één van de belangrijkste voedingsgewassen versnellen en verbeteren, dan vragen wij je te solliciteren! De succesvolle kandidaat wordt gestationeerd in Metslawier."

Jouw kans

Binnen het team van Molecular Biology & Bioinformatics van HZPC Research zijn we op zoek naar een Molecular Biology Genomic Scientist met aantoonbare vaardigheden in de ontwikkeling, analyse en toepassing van moleculaire middelen om gewasverbetering naar het volgende niveau te brengen. Binnen HZPC heb je niet alleen de verantwoordelijkheid voor een bepaald projectdeel, maar heb je ook de unieke mogelijkheid om betrokken te zijn bij een aantal innovatieve projecten, terwijl je nauw samenwerkt met (HZPC) teams op het gebied van Bioinformatics, Biometry & Quantitative Genetics, Biochemistry en Phytopathology die allemaal samenwerken om Breeding & Selection te ondersteunen, allemaal in het belangrijke voedingsgewas aardappel.

Specificaties

HZPC

Functie-eisen

Jouw profiel

Heb je ervaring op het gebied van moleculaire biologie en genomisch onderzoek? Wil je jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen? Ben je bekwaam in genomics van planten, dieren en/of mensen en de toepassing van moleculaire diagnostiek en genomische verbetering?
En voel jij je thuis in een team van specialisten? Wordt je gemotiveerd door de toepassing van moderne technieken om een ​​groeiende vraag naar voedsel veilig te stellen? Als dat zo is, nodigen we jou graag uit om contact met ons op te nemen!

  • Je hebt een doctoraat in de moleculaire biologie (of gelijkwaardige specialisatie in de levenswetenschappen, zoals genomics, biochemie of fysiologie). Als alternatief heb je een MSc diploma in moleculaire biologie met relevante ervaring in genomics.
  • Je hebt aantoonbare ervaring in het ontwerpen, uitvoeren, analyseren en rapporteren van moleculaire diagnostiek, evenals genetische en genomics experimenten, waaronder: DNA-isolatie, verschillende PCR-technologieën, SNP-genotypering, analyse van sequencing data, moleculaire klonering, ontwikkeling van moleculaire markers, gen-expressie, -functie en/of -edditing, gebruik van referentie-genoombrowsers en SNP-array gegevens.
  • Je hebt aantoonbare vaardigheden op het gebied van moleculaire technieken en je bent op de hoogte en implementeert state-of-the-art moleculaire technologieën en softwaretoepassingen.
  • Je wilt graag op de hoogte blijven van de nieuwste genomische en genetische toolboxes via zowel literatuuronderzoek als internationale conferenties.
  • Je hebt bij voorkeur ervaring of op zijn minst affiniteit met fysiologie, GWAS, QTL-analyse, Marker Assisted Selections, statistiek, databases en bio-informatica.
  • Je hebt uitstekende zelfmanagementvaardigheden om zowel zelfstandig als in een team te kunnen werken.
  • Affiniteit met plantenonderzoek is een plus (maar niet verplicht).

Arbeidsvoorwaarden

Wat wij bieden

  • Een professionele werkomgeving en enthousiaste collega's.
  • Een uitdagende functie met toepassingen in alle aspecten van plantenveredeling.
  • Een innovatieve omgeving met betrekking tot de ontwikkeling en toepassing van moleculaire biologie en genomica bij selectie en veredeling.
  • Een flexibele organisatie met een focus op persoonlijke ontwikkeling.
  • Goede arbeidsomstandigheden en een carrière binnen een gezonde internationale onderneming.

Werkgever

HZPC Holland

Over HZPC

HZPC Holland B.V. is wereldwijd markteider in het voorzien in de vraag naar pootaardappelen voor verschillende toepassingen. Samen met onze ruim 350 medewerkers, 900 telers en buitenlandse filialen zijn wij toegewijd bezig met de ontwikkeling en het in de markt brengen van nieuwe, specifieke rassen. Onze pootaardappelen worden geëxporteerd naar meer dan 90 landen.

Ons Research & Development Centre bevindt zich in Metslawier (Friesland) en heeft naast ons geavanceerde laboratorium- en kassencomplex, meer dan 30 proefvelden in verschillende klimaatzones. Met behulp van verschillende innovatieve technologieën richten we ons op zowel klassieke als hybride aardappelveredeling. Ons R&D-team bestaat uit ongeveer 100 medewerkers, waaronder verschillende kwekers en onderzoeksgroepen voor Molecular Biology/ Bioinformatics, Quality/ Biochemistry, Biometrics/ Quantitative Genetics, Plant Pathology en Operations, die zorgt voor routineactiviteiten en analyses. Deze teams zijn gericht op kwaliteitscontrole en geavanceerde analyse van fenotypische, genetische en genomische datasets die afkomstig zijn van een reeks kweek- en R&D-activiteiten en passen deze toe voor innovatieve veredeling.

Kijk voor meer informatie op http://www.hzpc.nl

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid
  • max. 40 uur per week
  • Universitair
  • AT MBG Scientist

Locatie

Roptawei 4, 9123 JB, Metslawier

Bekijk op Google Maps

Interesting for you