Data engineer

Data engineer

Geplaatst Deadline Locatie
7 jun 15 jul Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 jul 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Netherlands Heart Institute - Data engineer

Functieomschrijving

Het Durrer Center for Cardiovascular Research (onderdeel van het Netherlands Heart Instituut) is een faciliteit die onderzoekers adviseert en ondersteunt met het opzetten van hoogwaardige onderzoeksinfrastructuren voor het beheer van data en biomaterialen binnen de cardiovasculaire onderzoekswereld. Het uitgangspunt daarbij is het borgen van het FAIR-principe: data en biomaterialen moeten Findable-Accesible-Interoperable-Reusable zijn. Omdat datamanagement en science een steeds prominentere rol krijgt is het Durrer Center op zoek naar een Data engineer (0,6-0,7 FTE).

Functiebeschrijving

Je werkt nauw samen met cardiovasculaire Principal Investigators (PIs) uit de Universitair Medische Centra in Nederland. Deze experts zijn betrokken in internationale consortia waarin wereldwijd hoogwaardig onderzoek wordt uitgevoerd met complexe datasets. Als data engineer help je deze consortia onder andere met het inrichten van onderzoeksinfrastructuren en data pipelines ten behoeve van de verzameling van klinische data en beelden (bv. MRI en ECHO-beelden) en het transparant vastleggen en zichtbaar maken van beschikbare (meta)data voor toekomstig onderzoek middels de implementatie van catalogi en dashboards. Je hebt snel inzicht in de definitie en structuur van gegevenssets, haalt snel relevante vereisten boven tafel en adviseert/ondersteunt onderzoekers over procedures en technische aspecten cq oplossingen aangaande de omgang met onderzoeksdata.

Specificaties

Netherlands Heart Institute

Functie-eisen

Wij zoeken voor deze functie een collega die:

  • beschikt over een afgeronde opleiding in data science of informatica (HBO+/academisch niveau);
  • bij voorkeur enige werkervaring (1 tot 2 jaar);
  • kennis van, c.q. inzicht in de processen van data science, databases, big data, analytics, cloud;
  • nauwkeurig en klantgericht werkt met het vermogen prioriteiten te stellen, afspraken accuraat na te leven en een flexibele instelling heeft;
  • creatief is en een proactieve werk- en initiatiefrijke houding heeft; je bent enthousiast om goede ideeën in de praktijk te brengen;
  • een teamgericht werkhouding heeft.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband voor 1 jaar, met uitzicht op verlenging. De werkweek bedraagt 24-28 uur per week (0,6-0,7 FTE) met mogelijkheid tot uitbreiding naar 1.0 FTE. Standplaats is Amsterdam en Utrecht. 

Salaris

Inschaling (bij een 36-urige werkweek) conform CAO-UMC, schaal 9 of 10 (max. €4.216 per maand) afhankelijk van kennis en ervaring. Daarnaast ontvangt u 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering. Wij bieden uitgebreide secundaire arbeidsvoorwaarden.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Techniek
  • 24—28 uur per week
  • max. €4216 per maand
  • Universitair
  • AT Data engineer

Werkgever

Netherlands Heart Institute

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Moreelsepark 1, 3511 EP, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you