Vakdidacticus godsdienst/levensbeschouwing

Vakdidacticus godsdienst/levensbeschouwing

Geplaatst Deadline Locatie
12 jun 20 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 jun 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het ICLON - Interfacultair Centrum voor Onderwijsontwikkeling, Lerarenopleiding en Nascholing - zoekt voor de lerarenopleiding met ingang van 1 september 2018 een Vakdidacticus godsdienst/levensbeschouwing (0.2 fte).

De individuele taakstelling zal in overleg worden vastgesteld, waarbij de expertise van de betrokken opleider een belangrijke rol speelt. Het taakdomein van de vakdidacticus godsdienst/levensbeschouwing  bestrijkt:

  • het gezamenlijk met de andere docenten verder ontwikkelen en verzorgen van het onderwijs van de lerarenopleiding. Daarbij gaat het in elk geval om specifieke vakdidactiek  godsdienst/levensbeschouwing en de begeleiding van studenten bij het praktijkdeel van de lerarenopleiding en hun vakdidactisch ontwerponderzoek;
  • het onderhouden van contacten met de betreffende universitaire vakopleiding;
  • het onderhouden van contacten tussen universiteit en opleidingsscholen;
  • het met collega´s verder ontwikkelen en uitvoeren van professionaliseringsactiviteiten voor docenten in het Voortgezet Onderwijs.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Doctoraal/Masterdiploma Religiewetenschappen  (of een equivalent daarvan);
  • promotie strekt tot aanbeveling;
  • eerstegraads onderwijsbevoegdheid godsdienst/levensbeschouwing;
  • recente ervaring als docent godsdienst/levensbeschouwing in het Voortgezet Onderwijs;
  • bereidheid om samen met andere vakdidactici en onderwijskundigen een onderwijsprogramma verder te ontwikkelen waarin vakspecifieke, vakoverstijgende en onderwijskundige onderdelen op samenhangende wijze aan bod komen;
  • aantoonbare bekendheid met de landelijke discussies over onderwijsvernieuwing, zowel wat betreft het gebied van de didactiek van de godsdienst/levensbeschouwing,  als het Voortgezet Onderwijs in het algemeen;
  • aantoonbare bekendheid met recente nationale en internationale (wetenschappelijke) ontwikkelingen op vakdidactisch terrein;
  • uitstekende contactuele eigenschappen en het vermogen te functioneren in een complexe organisatie, waarin een groot beroep wordt gedaan op flexibiliteit en samenwerkingsvaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Een verlenging behoort tot de mogelijkheden, afhankelijk van behoefte, gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.475,- en maximaal € 4.757,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen.  Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

ICLON Interfacultair centrum voor lerarenopleiding, onderwijsontwikkeling en nascholing

Het ICLON zorgt voor de verbinding tussen onderwijskennis en onderwijspraktijk: wetenschappelijke inzichten worden toegepast in klas of collegezaal. Omgekeerd zijn praktijkervaringen de impuls voor onderzoek naar en ontwikkeling van de praktijk van voortgezet en hoger onderwijs. Het ICLON is een interfacultair centrum van de Universiteit Leiden en heeft een bestuur waarin de decanen van de faculteiten Sociale Wetenschappen, Geesteswetenschappen en Wiskunde en Natuurwetenschappen zitting hebben. Er werken ongeveer 100 medewerkers, verdeeld over 2 afdelingen  (Afdeling Voortgezet Onderwijs en Afdeling Hoger onderwijs) en een Ondersteunend Bureau.
Het ICLON verzorgt de educatieve minor in de bachelorfase en de eerstegraads lerarenmasteropleiding, verleent onderwijskundige diensten en voert projecten uit voor derden binnen en buiten de regio, ondersteunt de kwaliteitshandhaving van het onderwijs aan de Universiteit Leiden en verricht eigen wetenschappelijk onderzoek.

In de afdeling Voortgezet onderwijs vinden activiteiten plaats gericht op het opleiden en professionaliseren van (beginnende en zittende) docenten in het voortgezet onderwijs. De lerarenopleiding is een academische beroepsopleiding met een cursusduur van een jaar (voltijd). Het programma van de lerarenopleiding is gebaseerd op een onderwijsopvatting, waarin actief en zelfstandig leren, het leren op de werkplek en reflectie op het leren kenmerkende aspecten zijn. Door de veranderingen in de studentenpopulatie (o.a. door de komst van de zij-instromers) en als gevolg van de intensieve samenwerking met opleidingsscholen wordt er in de lerarenopleiding gewerkt met aangepaste, flexibele trajecten. In dat verband biedt het ICLON onder meer het World Teachers Programme  (WTP) aan, waarin studenten worden voorbereid op het verzorgen van vakonderwijs in scholen voor tweetalig  onderwijs en internationale scholen. Het streven is om ICLON-medewerkers zowel taken te laten uitvoeren in de lerarenopleiding als in de docentprofessionalisering.

https://www.universiteitleiden.nl/iclon

Specificaties

  • Onderwijs; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Taal en cultuur
  • max. 7.6 uur per week
  • €3475—€4757 per maand
  • Universitair
  • 18-248

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kolffpad 1, 2333 AL, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you